Tuğçe Ergen
Tuğçe Ergen
Tuğçe Ergen

Yılbaşı kalorilerine hokus pokus!

2016’da kendinize bir söz vererek buzdolabı detoksu yapmaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

Yeni yıl sağlıklı bir yaşama başlangıç yapmanız için en güzel fırsatlardan biri. Size tavsiyem; bir önceki akşam aldığınız kalorilere takılı kalmayın! 2016’nın ilk sabahında not defterinize yeni yılda kilonuz ya da sağlığınızla ilgili dileklerinizi yazın. Kendinize ulaşabileceğiniz hedefler koyun ve niyet edin. Unutmayın; söz uçar, yazı kalır!

GEÇ BİR KAHVATI DEĞİL, GENÇ BİR KAHVALTI YAPIN

Bir önceki gece çok geç yattınız ve sabah kendinizi çok yorgun hissediyorsunuz. Ancak biraz daha uyuyayım, dinleneyim diye geçirdiğiniz her saat metabolizmanızı yavaşlatarak sizi bir adım daha geriye götürecek. Hem yatakta keyif yaparak dinlenmek hem de metabolizmanızı turbo modunda çalıştırmak istemez misiniz? O zaman yılbaşı kahvaltınızda az yağlı süt ya da probiyotik yoğurtla beraber sağlıklı granolalar tüketebilirsiniz. Unutmayın; geç değil, genç bir kahvaltı yaparsanız metabolizmanız bir önceki gecenin fazlalıklarından daha kolay kurtulur.

Haberin Devamı

Yılbaşı kalorilerine hokus pokus

NASIL OLSA ERTESİ GÜN AÇ KALIRIM DEMEK EN BÜYÜK HATA!

Aç kalarak gün içerisinde verdiğiniz kilolar vücudunuzda su kaybından ibaret! Yağlarınızı yakabilmek ve tartıda gerçek kilo kaybı görebilmek için ertesi gün aç kalmadan, doğru sıklıkta ve kaliteli besinler ile beslenmeniz gerektiğini unutmayın!

YEŞİL AYRAN İLE TOPARLANMA ZAMANI

Alkolün etkisiyle oluşabilecek ödemi atmak ve elektrolitleri yerine koymak için akıllı bir ara öğün alternatifi olan yeşil ayranı mutlaka denemelisiniz.

Yılbaşı kalorilerine hokus pokus

Malzemeler

  • 250 ml light ayran
  • 100 ml doğal maden suyu
  • 1 orta boy salatalık
  • 1 avuç nane

Hazırlanışı: Doğal maden suyu dışındaki tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve son aşamada maden suyunu ilave edin. İşte en yeşil ayranımız hazır!

BİR ÖĞÜNDE KIRMIZI MUCİZE İLE BEDENİNİNİ ÖDÜLENDİR!

Bu çorbayı gereksiniminize göre tercihen 1-2 dilim ekmek ile birlikte öğle ya da akşam öğünlerinizin birinde tüketebilirsiniz.

Kırmızı mucize (5 porsiyon)

Yılbaşı kalorilerine hokus pokus

Haberin Devamı

1 porsiyon kalori=46 kcal

Malzemeler

• 3 orta boy domates
• 2 orta boy kapya biber
• 2 adet acı kırmızı süs biber
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 orta boy soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 litre su

Hazırlanışı: Tüm sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın ve 1 litre su ile 40 dakika pişirin. Blenderdan geçirip en son yağını ve toz karabiberini ekleyin. Tuz ilavesinde deniz tuzu tercih edebilirsiniz.

BİR ÖĞÜNÜNÜZ MUHAKKAK İYİ BİR PROTEİN KAYNAĞI OLSUN

Kırmızı et yerine tavuk ya da balık tercih ederek fazla yağ alımından tasarruf edebilirsiniz. Pişirme yöntemi olarak ızgara ya da fırında pişirme yöntemi kullanın. Yanında bol yeşillikli bir salata ya da haşlanmış sebze ile sağlıklı bir tabak oluşturabilirsiniz. Her öğünde olduğu gibi en az 1 dilim tam tahıllı ekmek tüketmeyi unutmayın. Afiyet olsun, formda tutsun!

Haberin Devamı

Yılbaşı kalorilerine hokus pokus

ÖDEM ATMAK İÇİN SU HAREKETİ BAŞLAT!

Yılbaşı ertesi su mataranızı çantanızın vazgeçilmez bir parçası haline dönüştürmeniz gerekli. 7/24 yanında su şişesi ya da su matarasıyla dolaşan bireylerden biri de neden siz olmayasınız? Bugün 1+2 kuralına uyun; meyve, nane ve tarçın kabuğu ilave edilmiş 1 litre fit su ile birlikte toplamda 2 litre su tüketin.

EN İYİ ANTİOKSİDAN DOĞADA YÜRÜYÜŞ

Düzenli egzersiz ile oksijen alımını % 15 oranında artırabileceğinizi biliyor musunuz? Oksijen kapasitenizi ne kadar artırırsanız hücreleriniz o kadar taze ve güçlü kalır ayrıca alkolün etkisiyle oluşabilecek toksinleri daha kolay atarsınız. O zaman yılın ilk sabahı için kendinize bir yürüyüş partneri arayışlarına başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yılbaşı kalorilerine hokus pokus

2016’DA BUZDOLABI DEVRİMİ

2016’da kendinize bir söz vererek buzdolabı detoksu yapmaya ne dersiniz? Bu akşam bütün kalorili yiyeceklerden buzdolabınızı arındırın. Hatta mutfak dolaplarınızı da arındırın. Bu yıl mutfağınız formda olsun ki siz de kolaylıkla forma girin. 2016’nın en formda olduğunuz yıl olması dileğiyle…