Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Meme büyütme ameliyatı ile ilgili her şey

Kadınlar, burun şeklinin ardından en çok göğüs ölçülerinin küçüklüğünden yakınmaktadırlar. Haksız da değiller, çünkü göğüs ölçüsünün vücutla uyumlu hacimde olması kadınlık algısını, izlenimini tamamlayan ya da eksik gösteren hatlardır.

Haberin Devamı

Sünger ile desteklenmiş sutyenler, var olan bir eksikliği gidermek için kullanılır. Bunun sayesinde kadının arzu ettiği göğüs ölçüsüne yakın, dik ve dolgun göğüs görünümü elde eder. Ama tabi ki bu geçicidir. Kalıcı çözüm için en çok yaptırılan estetik ameliyatlardan olan meme büyütme ameliyatı süreciyle ilgili hastaların en sık merak ettiği konuların yanıtları şöyle sıralanabilir. 

MEME BÜYÜTME ESTETİĞİNİN AMACI

Birçok kadının göğüs ölçüsü vücuduyla uyumsuzdur. Küçük, sarkık, asimetrik ya da göğüs ucu aşağıdadır. Meme büyütme ameliyatının amacı, küçük ve deforme olmuş göğüslerin göğüs kafesi, omuz genişliği ve boya göre uygun estetik ölçülere getirilmesidir. Sonuç olarak, dik, meme ucu ideal konumda, dolgun, simetrik ve sıkı göğüs hacmi elde edilir. Görünümü ise son derece genç ve doğaldır.

Haberin Devamı

TEK AMELİYATLA KAÇ AYRI MÜDAHALE YAPILABİLİYOR?

Meme büyütme ameliyatında, sorunların tedavisine yönelik bir ya da birden çok işlem aynı anda uygulanmaktadır. Göğüs ucu düşüklüğü problemi, meme küçüklüğü, birbirlerinden uzak ya da sarkık olması, göğüs içinin boşalmasının tümü, büyütme, toparlama ve göğüs dikleştirme operasyonları kombine bir müdahaleyle sonuçlandırılır.

BÜYÜTME, TIBBİ SİLİKON PROTEZ YA DA YAĞ TRANSFERİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLİR

İçi boşalmış, sarkmış, küçük göğüslerin doğal, abartısız ve kişiye yakışan ölçülere getirilmesi için doğal maddelerden yapılan tıbbi silikon protezi kullanılarak göğüs büyütme ameliyatı yapılmaktadır. Estetik hatların oluşması, ameliyattan sonra zamanla silikonların, dolayısıyla göğüslerin deforme olmaması için kullanılan tıbbi silikon implantlar, bu avantajları nedeniyle akıllı silikon olarak da bilinmektedir. Vücutla sağlık açısından tamamen uyumlu ve alerjik bir etkileşim göstermemektedir. Akıllı silikon ile yapılan meme büyütme estetiğinin sonuçları çok uzun yıllar kalıcılığını korumaktadır.

Göğüs büyütme estetiği için kullanılan diğer yöntem ise yağ transferidir. Yağ transferinde hastanın bel, basen ya da göbek bölgesinden alınan, erimeye dirençli yağ dokuları özel işlemlerin ardından özenli bir şekilde göğüs içine transfer edilir. İşlem sonrası göğüsler doğal bir görünüme kavuşur. Burada dikkat edilmesi gereken husus, yağ transferini yapacak hekimin bu konuda ciddi bir deneyim ve bilgi birikimine sahip olmasıdır.

Haberin Devamı

Meme büyütme ameliyatı ile ilgili her şey

SİLİKON YERLEŞTİRME NERELERDEN YAPILIR?

Akıllı silikonlar için meme altından, meme başından ya da koltuk altından kesiler açılarak yerleştirme işlemi yapılır.

GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYATI KAÇ SAAT SÜRER?

Göğüs büyütme ameliyatı ortalama 1.5-2 saat sürmektedir. Genel anestezi altında yapılmaktadır.

SONUÇLARI BELİRLEYEN ŞARTLAR

Meme büyütme estetiği ameliyatından istediği sonuçları almak isteyen hastanın bunun için şu kriterleri taşıması gerekmektedir. Hastanın öncelikle ciddi bir sağlık sorunu olmamalı. Estetik ameliyatı yapacak cerrahın teorik ve pratik bilgisinin çok iyi düzeyde olması gerekir. Ameliyata uygun göğüs problemi şartlarını taşımalı. Gerçekçi beklentiler içinde olunmalı. Hasta, ameliyat öncesinde ve sonrası iyileşme sürecinde doktorun söylediklerini kesinlikle birebir yerine getirmeli.

Haberin Devamı

AMELİYAT SONRASI EVE DÖNÜŞ NE ZAMAN?

Göğüs estetiği operasyonundan çıkan hasta, 24 ila 48 saat hastanede gözlem altında tutulur. Çünkü ilk kontroller ve hastanın ameliyat sonrası takibi çok önemlidir. Hastanede yatış, taburcu işleminin sorunsuz olarak yapılmasına olanak kılar.

OPERASYONDAN SONRAKİ İLK YEMEK SAATİ

Hasta, ameliyattan birkaç saat sonra yemeğini yiyebilmektedir.

İYİLEŞME DÖNEMİNDE AĞRI ENDİŞESİ

Göğüs büyütme ameliyatı cerrahi bir operasyondur. Ameliyat sonrası ağrıların olması son derece normaldir. Ağrıların hissedilme düzeyi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu hastaların ağrı eşiği düzeyiyle ilgilidir. Oluşacak ağrılar, doktor tarafından verilen ilaçlarla hafifletilir ve en kısa sürede ortadan kaldırılır.

ENFEKSİYON RİSKİNE KARŞI ÖNLEM

Yine her ameliyatın ardından enfeksiyon riski vardır. Bunun önüne geçmek için operasyon sonrası antibiyotiklerin düzenli kullanımı bu riski minimal düzeye indirecektir.

ASPRİNE DİKKAT

Haberin Devamı

Asprin kullanan hastaların, işlemden sonra bu ilacı kullanmamaları tavsiye edilir. Çünkü, asprin kan sulandırıcı bir etkiye sahiptir. Kanamaya neden olmaması için bir süre alınmamalıdır.

ESTETİK OPERASYON SONRASI ÖZEL SÜTYEN KULLANIMI

Göğüslerin operasyonun ardından estetik hatlarına kavuşması, deforme olmaması için sporcu sütyeni kullanılır. 1 ay boyunca kullanılacak olan bu özel sutyenlerin özelliği konusunda doktor tarafından gerekli bilgilendirme yapılır.

İLK BANYO VE İŞ HAYATINA DÖNÜŞ

Operasyondan sonra ortalama 5. günde dikkatli bir şekilde banyo yapılabilir ve hasta sosyal hayatına, iş hayatına belirli kurallara dikkat ederek dönebilir.

DOĞAL GÖRÜNTÜ NE ZAMAN ORTAYA ÇIKAR?

Ameliyat sonrası göğüsler, ödem nedeniyle daha büyük görünecektir. Gerçek boyutlarının ortaya çıkması 1 haftalık süreç sonrasında başlar. Kısa bir zamanda ameliyat öncesi planlanan oranlarına kavuşur.

Haberin Devamı

İLK HAFTADA BUNU YAPMAYIN

İyileşme döneminin ilk 7 ila 10 günü kesinlikle göğüs dokusunu etkileyecek, zorlayacak pozisyonlardan kaçınılmalı. Ağır eşya kaldırılmamalı.

MUTLAKA MASAJ YAPILMALI

Göğüslerin şeklinin daha iyi oturması, daha hızlı bir iyileşme süreci için düzenli olarak belirli tekniklerle masaj yapmak kesinlikle çok önemlidir. Doktorunuz tarafından hangi aralıklarla, ne kadar süreyle, hangi teknikle masaj yapabileceğiniz konusunda bilgilendirme yapılır.

DİKİŞLER NE ZAMAN ALINIR?

Dikişler, özel estetik malzemelerden üretilmiştir, en az yara izi bırakacak dokuya sahiptir. Bunların alınması 1 hafta sonraki doktor muayenesinde gerçekleştirilir. İlk muayenede pansumanlar da alınır.

ZORLAYICI SPORLAR İÇİN BİRAZ SABREDİN

Performans sporu yapan hastalar, ameliyattan 1 ila 1.5 ay sonra kademeli olarak sportif faaliyetlerine kaldıkları yerden devam edebilirler. Bu süre içinde göğsün zorlanmaması gerekir.

SİLİKONLARIN DOĞAL GÖRÜNÜM VERMESİ İÇİN GEREKEN SÜRE

Silikonlar, göğsün her hareketine göre şekil alan, deforme olmayan akıllı silikonlardır. Doğal bir görünüm vermesi 90 günü bulmaktadır.

AMELİYAT İZİ SÜTYEN DIŞINA TAŞAR MI?

Ameliyat izleri, hastayı rahatsız etmeyecek, sutyenin içinde kalacak şekilde konumlandırılır. Yara izlerinin hızlı toparlanması ve daha az görünür olması için bandaj ve bazı merhemler kullanılır. Ortalama 1 yıl sonra izler ten rengine dönerek belirsiz bir görünüme kavuşur.

SİLİKONLU GÖĞÜSLERDEN EMZİRME

Anne adaylarının ya da annelerin en temel kaygısı ameliyat sonrası emzirmedir. Silikon protezler süt bezlerinin altına yerleştirildiği için emzirme döneminde anneler hiçbir sorun yaşamamaktadır.

 [fotogaleri=4276]