Zamana meydan okumak için neler yapabiliriz?

Günümüzde estetik sorunu kadın veya erkek fark etmeden herkesin sorunudur.

Haberin Devamı

Daha genç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için yöntemler uygulanabilir. Sıklıkla tercih edilen yöntemler ise;

Dolgu işlemi

Yüzündeki çizgilerden rahatsız olanlar için en ideali dolgu işlemidir. En sık kullanılan bölgeler dudaklar, dudak çevresi ve burun ile yanaklar arasındaki çizgidir. İşlemin sonuçları 15-20 dakika içinde hemen görülebilir. Uygulama bölgesinde hafif kızarıklık ve şişlik olacaktır ancak gün içerisinde kendiliğinden geçecektir.

Fransız askı işlemi

Gergin görünmek istiyorsanız Fransız askı yöntemini tercih edebilirsiniz. Basit bir asma yöntemi ile kanül içinden işleme uygun bir tel uygulanır. Bu yöntem özellikle ameliyattan korkan kişiler için uygundur. Sadece estetik problemler için değil, yüz felcine bağlı ifade bozukluklarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Genellikle yüzün sarkık bölgeleri için önerilir. Bu alanlar; yanaklar, çene altı, kaş çevresi ve çevresi, boyun ve elmacık kemikleridir.

İşlem sırasında lokal anestezi verilir ve yaklaşık 1 saatte yapılır. İşlem öncesi tedavi edilecek alanları belirlenir ve bu bölgelerde cilt altına ip yerleştirilir. Yerleştirilen ip kişinin ihtiyacına göre ayarlanır ve dikişsiz işlem yapılabilir. İşlemden sonra şişlik ve ağrı oluşabilir. Bu sorunlar doktorunuzun önerdiği ilaçlarla çözülebilir.

Karbon peeling işlemi

Gözenek sorunundan şikayetçi olanlar karbon peeling tercih etmelidir. Sadece gözenek sorunu ile de kalmayıp yağ düzensizliği ve sarkmalar içinde etkili olur. Kişi işlem sonrası gündelik hayatına kolaylıkla geri dönebilir. Uygulaması ise oldukça kolaydır; temizlenen cilde karbon serum sürülür ve 10 dakika bekletilir. Bekleme süresinin ardından cilde lazer ışınları gönderilerek karbon partikülleri emilir. Yarım saat süren seanslar ihtiyaca bağlı olarak 10 gün arayla tekrar edilmelidir.

Kolajen aşısı

Dolgun ve pürüzsüz bir cildin sırrı kolajen aşısıdır. Kolajen aşısı sayesinde kişilerin kolajen üretiminin zamanla azalmaya başlaması desteklenir. Bunun yanı sıra akne ve ameliyat izlerinin tedavisinde de ilk tercihtir. İnce uçlu bir iğne ile aşılama yapılır. Aşıdan sonra yüzde hafif bir kızarıklık olabilir ancak bir gün içinde kaybolacaktır. Tedavi sayısı, bireysel ihtiyaçlara göre uzman tarafından belirlenir.

Highlight dolgusu işlemi

Highlight dolgusu ile kırışıklıklar giderilir ve elmacık kemikleri istenilen hacmi elde edilir. Yanaklar ve elmacık kemikleri arasında doğal ışık oluşturur. Bu sayede aynı anda germe, hacim ve kontür yapılabilir.

Enjeksiyonun işlemi ortalama 15 dakika sürer ve etkisi kullanılan malzemeye bağlı olarak 6 ila 12 ay arasında sürebilir. Kişinin isteğine göre işlemin etkisi azaldıkça enjeksiyon işleminin tekrarlanabilir. Lokal anestezi kullanımı ve çok ince uçlu enjeksiyon malzemelerinin kullanılması nedeniyle işlem sırasında ağrı olmaz. Herhangi bir yara izi yoktur ve herhangi bir iyileşme sürecine gerek yoktur. Yanak dolgusunun etkisi hemen görülmeye başlar ve son şekil iki hafta içinde oluşur.

 

Yazarın Tüm Yazıları