Yaza hazırlanırken lazer epilasyon önerilir mi?

Vücuttaki fazla tüylenme hem kadınlar hem de erkekler için estetik bir endişe kaynağıdır. Aşırı tüylenme; genetik, hormonlar veya kullanılan çeşitli ilaçlardan kaynaklanabilir.

Haberin Devamı

Ağda, jilet, ip, cımbız ve kimyasal tüy dökücüler kalıcı bir çözüm değildir. Lazer epilasyonun prensibi kıl kökünde bulunan melanin adı verilen renkli maddeyi lazer etkisi altında ısıya dönüştürmek ve daha sonra bu ısı enerjisini kullanarak kıl kökünü yok etmektir.
Epilasyon için kullanılan 3 tip lazer vardır. Lazer epilasyona doğru lazer tipi ile başlamak çok önemlidir. Uygulamadan önce bir uzman cilt ve kıl yapısını değerlendirerek kişi için hangi lazer yönteminin doğru olduğuna karar vermelidir. Bu değerlendirme ile epilasyonun beklenen başarı oranı artar ve yan etki olasılığı azalır.

Lazer, istenmeyen tüyleri azaltmak için tasarlanmış bir tedavi türüdür. Uzun dalga boyuna sahip olduğu için tedavi süresine bağlı olarak daha koyu ciltlerde bile etkili sonuçlar alınabilir. Cildin derinliklerine daha etkili bir şekilde nüfuz eder. Tedaviden hemen sonra tüylerin yüzeyden uzaklaştırılması uygulama sonrası memnuniyeti artırmaktadır.

Haberin Devamı

Lazer sistemi doğru seçilirse çok iyi sonuçlar vermektedir. Bu nedenle size uygun lazer epilasyon türünü mutlaka bir uzmana danışarak öğrenmelisiniz.

Merak edilenler

Lazer epilasyon işleminden önce ıslak bir mendil ile bölge deodorant ve diğer kozmetiklerden temizlenir. Bölgedeki tüyleri kesmek için bir tıraş bıçağı kullanın. İlk seanstan sonra seanslarda zaman kaybını önlemek için kişi kısaltma işlemini 3 gün önceden yapabilir. Lazer epilasyon sırasında ağrı genellikle minimum düzeydedir. Ancak çok ağrı çekenler için işlemden 1 saat önce topikal anestezik krem uygulanabilir.

Lazer epilasyon birkaç kurala uyulduktan sonra her mevsim mümkündür

Çoğu insan yazın lazer epilasyon fikrine endişeyle yaklaşmaktadır. Bu endişenin nedeni herhangi bir lazer epilasyon tedavisinden önce ve sonra verilen güneşten uzak kalma tavsiyelerinden kaynaklanır. Derin dalga boyundaki lazer epilasyon sistemleri, melanin pigmentini odaklayabilen ve hedefleyebilen hassas dalga boyları kullanır. Bu dalga boyları cilde zarar vermeden sadece kıl köklerindeki pigmente odaklanabilir.

Lazer epilasyon yöntemleri cildi hassaslaştırır ve kullanımdan sonra cilt güneş ışığına maruz kaldığında tepki verir. Ancak güneş kremi ve nemlendirici yardımıyla yaz dahil her mevsim epilasyon yapılabilir. Yüz ve kollar gibi doğrudan güneş ışığına maruz kalan bölgeler için daha fazla özen gösterilmesi gerekir. Çünkü çok hassas cilde sahip kişilerde bile epilasyon sonrası güneşe maruz kalmak güneşin UV ışınlarından kaynaklanan leke ve kızarıklıklara neden olabilir

Yazarın Tüm Yazıları