Botoks ve dolgu ne için kullanılır?

Botulinum toksini, botulinum bakterisi tarafından üretilir. Belirli tipteki sinirlerin hareketini büyük ölçüde bloke ederek bir nörotoksin görevi görür.

Haberin Devamı

Botulinum toksini enjekte edilen kastaki sinir sinyallerini bloke ederek uygulama alanında istenilen sonuçların alınmasını sağlar. Botoks enjekte edildiğinde, sinir sinyallerinin bozulması nedeniyle etkilenen kaslar geçici olarak felç olur veya dondurulur. Bu sayede yüz bölgesindeki bazı kırışıklıklar yumuşatılabilir, azaltılabilir veya yok edilebilir. Botoks işleminin etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 ile 6 ay arasında kullanılabilir.

Botoksun uygulanabildiği alanlar nelerdir?

  • Yüz bölgesinde kaldırma efekti vermek
  • Ter bezlerinin bloke edilmesi
  • Migren tedavisi
  • Alın bölgesinde oluşan kırışıklıklar
  • Kaş arası çizgileri
  • Burun yan duvar çizgileri
  • Kazayağı çizgileri
  • Ağız ve boyun çevresinde oluşan kırışıklıklar

Dolgu hakkında merak edilenler

Dolgu işlemi için kullanılan malzeme dokunun hacmini artırmak için tasarlanmıştır. Bu maddeler deriye enjekte edilebilen bir ilaç türüdür. En yaygın olanları hyalüronik asit ve kollajendir. İki madde farklı tipte dolgu maddeleridir. Aynı şekilde yağ transferi de bir dolgu türüdür. Yaşlanma, güneş ışığı ve benzeri faktörler cildimizdeki hyalüronik asit ve kollajen miktarının azalmasına neden olabilir. Bu maddeler azaldıkça cildimiz gençliğini kaybeder ve çökerek ince çizgiler ve kırışıklıklar gösterir.

Dolgu işleminin uygun dozda ve insan vücudunun anatomisine uygun olarak uygulanması doğal sonuçlar alınmasını sağlar. Ayrıca dudaklarda, yanaklarda, göz altı çukurlarında ve çökmenin olduğu dudak kalınlaşmalarında da başarılı sonuçlar vermektedir.

Cerrahi tekniklerin gelişmesi ile dolgunun hassas bir şekilde uygulandığı bölgeye verilen hasar azaltılarak istenilen görünüme ulaşılabilmektedir.

Dolgu işleminin uygulanabildiği bölgeler

Yaş ile dudaklar incelerek hacmini ve şeklini kaybeder. Eski şeklini kazandırmak için hyalüronik asit içeren dolgu uygulamaları tercih edilir.

Zaman içerisinde yağ dokusu kaybı ile bu bölgelerde çizgilenme başlayabilir. Bu çizgiler kişileri yorgun ve solgun gösterebilir. Cildi canlandırmak ve kırışıklığı azaltabilmek için hyalüronik asit bazlı dolgu uygulamaları yapılabilir.

Yanaklar, şakaklar ve alt çene bölgesine yaş almanın getirdiği sarkmalar için dolgu uygulaması yapılır. Yapılacak işlem sayesinde kişi daha genç ve hacimli bir cilde sahip olur.

Kaş düşüklüğü sorunu hem sağlık açısından hem de görünüm açısından kişinin yaşam kalitesi olumsuz etkilenir. Yapılacak dolgu ile kaşlar yukarı kaldırılır ve kişinin görüşü ve görünüşü iyileştirilir.



Yazarın Tüm Yazıları