Bahar ayında uygulanması önerilmeyen tedaviler nelerdir?

Yaz ayları yaklaşırken yapılabilecek ve kaçınılması gereken bazı işlemler vardır. Bu işlemlerden kaçınılmalıdır. Çünkü güneş ışığı tedavi edilen bölgede geçmesi zor lekelere neden olabilir.

Haberin Devamı

Kaçınılması gereken işlemler kimyasal peeling ve açık tenli kişiler için lazer epilasyondur. Bu işlemler ciltte diğer yöntemlere kıyasla ciddi hasara yol açtığı için iyileşme sürecinde lekelenmelere yol açabilir. Bahar mevsiminde yapılabilecek işlemler ise;

Botoks çeşitleri

Botulinum toksini, belirli tipteki sinirlerin hareketini büyük ölçüde bloke ederek bir nörotoksin görevi görür. Botoks enjekte edilen kastaki sinir sinyallerini bloke ederek uygulama bölgesinde istenilen sonuç elde edilir. Botoks enjeksiyonundan sonra sinir sinyallerinin kesilmesi nedeniyle etkilenen kaslar geçici olarak felç olur veya donar. Bu sayede yüz bölgesindeki bazı kırışıklıklar yumuşatılabilir, azaltılabilir veya yok edilebilir. Botoks işleminin etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 ila 6 ay arasında kullanılabilir.

Masseter botoks

Masseter kası çenenin yan tarafında bulunur ve aynı zamanda vücuttaki en güçlü kastır. Bazı durumlarda masseter kası büyüyerek hoş olmayan bir görüntüye neden olabilir. Görünüş nedenleri genellikle diş sıkma, diş gıcırdatma, aşırı sakız çiğneme ve sert et yemedir. Bu hastalıkların ve çene bölgesinin görünümünden rahatsızlık duyanların tedavisinde en ideal yöntem kas toksinidir.

Botoks cerrahi müdahale gerektirmediği ve iyileşme süreci çok hızlı olduğu için güvenlidir. Kişi herhangi bir kızarıklık veya morluk olmadan günlük hayatına dönebilir. İşlem sonrası yaşadığınız sağlık sorunları ve ağrılarınız ortadan kalkacaktır. Aynı zamanda çene yapınız daha ince olacak ve uzamış hatları belirgin bir yüze sahip olacaksınız. Botoks işlemi çok basit ve ağrısız bir yöntemdir. Uygulama sonrası en sağlıklı görünüm bir hafta sonra belli olur.

Radyofrekans işlemi

Radyofrekans, ameliyatsız cildin kendini yenilemesini tetiklemenin bir yoludur. Radyofrekans uygulaması sonrasında cilt gençleşir ve akne, siyah nokta, yağlılık ve genişlemiş gözenekler gibi mevcut cilt sorunları azalır.

İşlemin süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte yaklaşık 40 dakika sürmektedir. Kişi hemen günlük hayatına dönebilir ancak cilt kendini yenilemeye başladıkça kızarıklık ve kabuklanma oluşabilir. Uygulamadan bir gün sonra cilt ve su ile teması kesilmelidir. Kişilerin cilt tipine ve mevcut problemlerine göre 3 veya 4 seans sonrasında sonuç alınabilir. Radyofrekans yöntemi cerrahi bir işlem olmasa da ayrıca planlanması gereken bir tedavidir. Yanlış uygulama ciltte geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle radyofrekans uygulamaları alanında uzman bir hekime danışılarak yapılmalıdır.

V shape yüz uygulaması

V shape ultrason ve radyofrekans Sistemi kullanılarak cildin derin katmanlarındaki kolajen lifleri ısıtılır, cildin dış yüzeyi gözle görülür şekilde gerilir ve alttaki destek dokusunun sarkması eski haline getirilir. V shape ağrısız ve ameliyatsız bir yüz germe, boyun germe, yüz gençleştirme ve yanak germe kısacası yüz gençleştirme işlemidir. İşlem toplam 20 dakika sürer.

Yazarın Tüm Yazıları