Çocuğum ne yesin?

Çocuklarınızın sevebileceği onlarca tarif ve yemek oyunları bu kitapta

Haberin Devamı

Artık bir çoğumuz biliyoruz ki bebeklik döneminden itibaren yediklerimiz gelecekteki yeme alışkanlıklarımızı, kilo kontrolümüzü fazlasıyla etkiliyor. Günümüzde anneler çocukları ek gıdaya geçtiği andan itibaren yedirdikleri konusunda daha hassaslar. Ancak her şeyin doğrusunu yapalım derken bazen tıkandığımız noktalar oluyor. Bu durumlarda çoğunlukla annelerimizin geleneksel yöntemleri imdadımıza yetişiyor.

Modern çağın anneleri için güvenilir bir rehbere ihtiyacımız olduğu bir dönemde Doğan Kitap'tan çıkan Güneş Aksüs'ün yazdığı "Çocuğum Ne Yesin?" önemli bir açığı kapattı.

Çocuğum ne yesin

Kitap 0-6 Yaş Çocuk beslenmesi, Anne Babaya Özel Notlar sloganıyla çıktı.

Haberin Devamı

Ancak Güneş Aksüs, hamilelik döneminde annenin yediklerinin de ne kadar önemli olduğunu bildiğinden kitaba öncelikle hamile beslenmesiyle başlıyor. Bu yüzden ilk bölümün adı "Anne Olmak"

Daha sonra bebeğin doğduğu ve tercihen anne sütü ile beslendiği ilk 6 ay, ek gıdalara başlanan dönem, her yaşa özgü yeme davranışları ve kreş döneminde karşılaşabileceklerinizle devam ediyor.

"Yemek savaş değil oyundur" başlıklı bölümde ise benim oğlum gibi iştahsız çocukların yeme alışkanlıkları konusunda tavsiyeler, şeker bağımlılığının bebeklikte oluştuğuna dair bilgiler, çocuklarda kilo alımı, çocuklardaki yeme bozuklukları konu ediliyor.

Son bölümse oldukça eğlenceli. Çocuklarınızın sevebileceği onlarca tarif ve yemek oyunları bu bölümde. Hem sağlıklı hem lezzetli tarifler arayan anneler için kurtarıcı niteliğinde.

Yabancı uzmanlardan çeviri kitapları bulabilsek bile kültürel farklar dolayısıyla ben her zaman kendi ülkemizin uzmanlarını tercih ederim.

Üstelik Güneş Aksüs bu kitabı sadece bir Beslenme Uzmanı kimliğiyle hazırlamamış. Kendisi de bu dönemleri yaşamış bir anne hatta şu sıralar ikinci çocuğunu kucağına almak için gün sayıyor. Uzman bir annenin elinden çıkan tavsiye ve tarifler için Güneş Aksüs, ellerine sağlık...

Yazarın Tüm Yazıları