Mutfaklara Bebeksi Dokunuş

Mutfaklarımızda yeni doğacak bebişlerimiz için ne gibi değişiklikler yapabiliriz?

Haberin Devamı

Mutfaklarımızda yeni doğacak bebişlerimiz için ne gibi değişiklikler yapabiliriz? Nelere daha çok ihtiyaç duyabiliriz? Bebeklerimiz büyüdükçe mutfakta ne gibi koruyucu önlemler alabiliriz? 

Öncelikle yeni doğacak bebeklerimiz için mutfak tezgahında biraz yer ayırmalıyız. Onlara biberon ve emziklerini sterilize edeceğimiz özel aletler için bir köşe ayırmalıyız. Yine bebeğimiz büyüdükçe biberonlarını ısıtacağımız bir ısıtıcıya, yoğurt yapma makinesine ve bebek maması hazırlayıcısına ihtiyaç duyabiliriz. Bunlar için özel bir köşe, özel sünger ve temizlik malzemeleri hazırlamalıyız. Bu aletler kirlendikçe onları özel olarak yıkamalıyız. Bu yıkama işlemi için özel bir alan yaratmalıyız.

Yine mutfağımızın uygun bir köşesine bebeğimizin mama sandalyesini yerleştirmeliyiz ve bu mama sandalyesini mümkün olduğu kadar hijyenik koşullarda tutmalıyız. Genellikle kumaş kaplı mama sandalyeleri maalesef bir süre sonra temiz olma özelliklerini bile tamamıyla kaybederek yalnız bir toz yuvası haline gelmektedir. Plastik mama sandalyeleri bu konuda daha iyi olmakta ancak onlar da bebek tam olarak oturmaya başladıktan sonra yani bir yaşından önce kullanılamamaktadır.

Haberin Devamı

Bu arada bebeğimiz büyüyüp emekledikçe mutfak çekmecelerine koruyucu takmalı, kenar ve köşelere dikkat etmeli, sivri şeyleri kapalı kapıların ardında tutmalı, deterjanları kilitli dolaplara koymayı kesinlikle ihmal etmemeliyiz.

Mimar Selim Yuhay 

Yazarın Tüm Yazıları