İnternet öldürür mü?

İnternet, sigara gibi yavaş yavaş öldürür. Önce zamanımızı, sonra dostlarla paylaşımlarımızı, en son da kültürel hayatımızı bitirerek bizi yavaş yavaş öldürür.

Haberin Devamı

İnternet, sigara gibi yavaş yavaş öldürür. Önce zamanımızı, sonra dostlarla paylaşımlarımızı, en son da kültürel hayatımızı bitirerek bizi yavaş yavaş öldürür.

Günümüzün sanal yaşantısında çocuğundan yaşlısına herkes internete girmekte, site site dolaşmakta, gerekli gereksiz demeden saatlerini internetin başında geçirmektedir. İnternetin şu anki kullanımı geçmişte televizyonun ilk çıktığı zamanlardaki kullanımına benzemektedir. İnsanlar tüm boş vakitlerini internetin karşısında geçirmekte, gece yarılarına kadar uykusuz kalmakta ama bu arada yaşamı ve yaşamın gerekliliklerini gerçekleştiremez hale gelmektedirler.

İnsanlar arkadaşlarını internetten takip etmekte; seslerini bile duymadan internette yazışmakta, ne yapmış diyerek onların hayatlarını izlemekte, herkese çok yakın ama bir o kadar da uzak yaşamaktadırlar. Kitap okumaya vakit bulamamakta, illa kitap okumak isterse e-kitap indirip onu okumakta, gazetenin o güzelim kokusunu duymadan haberleri intenetten, sitesinden okumakta, gösteri dünyasının kendisini değil dedikodularını takip etmektedir.

Haberin Devamı

Spor yapmadığı için giderek kilolanan ve internet üzerinden yemek getirtmenin kolaylığına alışan yeni nesil gençler de, derse ayıracakları zamanı internete ayırmakta ve ders dışı zamanlarda internete gireceklerine, internetten artan zamanlarda ders çalışır hale gelmiştir. İnternet bir yandan onları birbirine yakınlaştırırken bir yandan da iyice uzaklaştırmakta. İnternet üzerinden kendi evlerinde, rahat koltuklarında bir sürü laflar döktürebildikleri halde yan yana geldiklerinde söyleyecek iki söz bulamamakta ve sosyal fobik bir nesil yetişmektedir.

Erişkinler ise birbirlerine ve eşlerine söyleyecek bir söz bulamazken hiç tanımadıkları insanlarla saatlerce yazışabilmekte, onlara aşık olup evliliklerini bitirebilmekte ve bir daha normal hayata dönmekte zorlanabilmektedir.

Bütün bunların sonucunda internetin zamanımızı, ruhumuzu ve en sonunda bedenimizi yavaş yavaş uyuşturarak öldürdüğünü söylemek çok gerçek dışı olmasa gerek. İnternetin bilgiye ulaşmayı kolaylaştırması nedeniyle çok faydalı olduğuna inanıyorum. Benim karşı çıktığım konu, internetin kötü kullanılması ve insanın tüm vaktini, enerjisini ona ayırması, bu durumda da yavaş yavaş yaşamı öldürmesi. Bir süre sonra yeni bir bağımlılık bulunup internetin pabucunun dama atılacağını düşünsem de, o zamana kadar insanların internette geçirdikleri süreleri daha iyi tayin edebileceklerine inanmak istiyorum. 

Yazarın Tüm Yazıları