Beni seviyordu ama...

Sevgi stabil bir duygu değildir.

Haberin Devamı

Sevgi ömür boyu süren bir duygu değildir. Belki bunu yaşayanlar vardır ama benim günlük pratikte gördüklerim böyle değil. İnsan sevebilir ama bu sevgi bir süre sonra sona erebilir. Sonuçta sevgi beslenmediği zaman ölür. Sevginin gücüne inanarak onu tüketen insanlar sevgi öldüğü zaman buna şaşırırlar. Sonra da gazetelerde okuduğumuz cinayet haberleri çıkar: “Beni seviyordu ama... Onu başkasına yar etmem! Ya benim olur ya kara toprağın…”

Kara mizah gibi geliyor ama maalesef öyle. İnsanlar sevdikleri insanın sevgisini kaybettikleri zaman zorla ve tehditle bu sevgiyi sürdürebileceklerini zannediyorlar. Öyle ki o kendisini sevmediğini söyledikçe üstüne düşüyor. Nasıl oluyor da bu gerçeği anlamıyor ve ona kızarak bu sevgiyi tekrar kazanabileceğini zannediyor?

Haberin Devamı

Sevgi gider ve bir daha geri gelmez. Öfke ve sinir onu iyice öldürür. Bu yüzden sevgiyi kaybetmek istemeyen insanların onu yaşatması gerekir. Sevgi kimi zaman tüm ihtimama rağmen de tükenebilir. O zaman onu geri getirmek mümkün olmaz. Acındırmak, yalvarmak ya da öfkelenip tehdit etmek o sevgiyi geri getirmez.

Beni seviyordu deyip başka insanları ikna edebilir ama sevdiği insanı ikna etmesi mümkün değildir. Sonuçta sevgi stabil bir duygu değildir. İki kişinin aynı anda yaşaması gereken bir duygudur. Bu duyguyu kaybederseniz bir daha bulamazsınız. Onu hor kullanmayın!

Yazarın Tüm Yazıları