Prof. Dr. Berkan Reşorlu
Prof. Dr. Berkan Reşorlu
Prof. Dr. Berkan ReşorluYazarın Tüm Yazıları

Nadir görülen bir durum... Ancak bazı problemlere yol açabilir

Travmatik mastürbasyon sendromu nadir görülen bir durumdur. Bu alışkanlık kişilerde geç boşalma, orgazm bozuklukları ve sertleşme sorunları gibi çeşitli cinsel işlev bozukluklarına yol açabilmektedir.

Haberin Devamı

Travmatik mastürbasyon sendromunun sakıncaları nelerdir?

Travmatik mastürbasyon sendromunda penise büyük bir baskı oluşmaktadır. Bu baskı sırasında penisin taban kısmında bulunan sinirler yoğun bir basınca maruz kalmaktadır.

Bu yoğun baskı sırasında elde edilen hisler, genellikle bir partnerle yapılan seksüel ilişkiden ya da normal bir mastürbasyon sırasında alınan hislerden çok daha yoğundur. Dolayısıyla cinsel ilişki daha az tatmin edici hale gelmeye başlamaktadır.

Zamanla bu kişiler klasik mastürbasyon ve seksüel ilişki ile boşalmak ve orgazma ulaşmakta sorunlar yaşamaktadırlar. Bu kişilerde geç boşalma, orgazm olamama ve sertleşme sorunları sıkça izlenmektedir. Travmatik mastürbasyon sendromunda geç boşalma ya da orgazm olamama %60, sertleşme sorunları ise %30 oranında izlenmektedir.

Travmatik mastürbasyon sendromu neden oluşur?

Erkeklerin birçoğu nasıl mastürbasyon yapılacağını keşif yoluyla öğrenmektedir ve bu tip mastürbasyona yanlış bir keşif sonucu başlamaktadır. Genellikle birçok erkek misyoner pozisyonunu taklit etmeye çalışırken bu şekilde mastürbasyon yapmaya başladığını ifade etmektedir.

Travmatik mastürbasyon sendromu nasıl tedavi edilir?

Öncelikle kişiler mutlaka bu şekilde mastürbasyon yapma alışkanlığından vazgeçmelidir. Bu türde erkekler genellikle oldukça sık aralıklarla mastürbasyon yapmaktadırlar. Bu şekilde mastürbasyon yapma alışkanlığını bırakmak ve mastürbasyonu daha uzun aralıklarla klasik yöntemlere geçerek yapmak kişinin hassasiyetini tekrar arttıracaktır. Kişi geleneksel mastürbasyona alıştıktan sonra ise yavaş yavaş cinsel ilişkiye uyum aşamasına geçilmelidir.

Yazarın Tüm Yazıları