Meme küçültme ameliyatı estetik midir, yoksa bir ihtiyaç mı?

Memeler, kadınlar için güzellik ve dişiliğin sembolü olarak kabul edilmektedir. Bazı kadınlarda ise memelerin olması gerekenden büyük olduğu görülmektedir. Bu durum temel olarak hormonlar ve genetik yapı nedeniyle meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

Genç yaşlardan itibaren aşırı büyük olan memeler gündelik hayatta bir takım zorluklara yol açmaktadır. Özellikle gençlik çağlarında çevreye karşı utanma hissi, kıyafet bulmakta zorlanma, öne doğru eğilerek memeleri saklama çabası gibi psikolojik zorluklara sebep olurken özellikle gebeliğin de eklenmesi ve büyük olan memelerin daha da sarkması nedeniyle çeşitli fizyolojik problemleri ortaya çıkartmaktadır.

Memesi aşırı büyük olan kişilerde sırt ve boyun ağrıları, sütyen askı izlerinin zamanla omuzda kalıcı çöküntülere dönüşmesi, meme altında özellikle yaz aylarında oluşan pişikler, buna bağlı oluşan kötü koku ve mantar enfeksiyonları kişilerin hayatını olumsuz etkilemekte ve bu duruma sahip kadınların meme küçültme ameliyatlarını estetik bir ameliyattan ziyade fonksiyonel bir zorunluluk haline getirmektedir.

Haberin Devamı

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Meme küçültme ameliyatı genel anestezi altında ve ameliyathane koşullarında yapılan, ortalama 2.5 saat süren bir prosedürdür. Ameliyat esnasında hastadaki fazla olan cilt, meme ve yağ dokuları uzaklaştırılır. Kalan dokular şekillendirilerek hastanın vücut ölçülerine uyumlu göze hoş görünen daha küçük memeler oluşturulur. Ameliyat sonrası ağrı şikayeti günümüzde neredeyse göz ardı edilebilecek düzeydedir. Hastaların ameliyat sonrası 1. haftada gündelik hayata dönmeleri mümkün olurken memelerin küçültülmesine bağlı yaşadıkları konfor hissi ise ameliyat sonrasında hemen başlamaktadır.

AMELİYAT SONRASI SÜREÇ NASILDIR?

Meme küçültme ameliyatı sonrası emzirme ve his kaybı sorunu genellikle yaşanmamaktadır ancak ileri derecede büyük olan memelerde kullanılan küçültme tekniğine bağlı olarak emzirme fonksiyonu azalabilmektedir. Ayrıca meme küçültme ameliyatı izli bir ameliyat olmasına rağmen kişilerin yara iyileşme problemi yoksa kullanılan tekniğe bağlı olarak 1. yıl sonunda bu izler neredeyse görülmez hale gelebilmekte ve kişinin ameliyat olduğu neredeyse anlaşılmamaktadır.

Siz de bu sorunu yaşıyorsanız omuzlarınızdaki bu yükten kurtulmak için plastik cerrahınızdan randevu alabilir, daha sağlıklı ve keyifli bir hayata adım atabilirsiniz.

Haberin Devamı

                     

Yazarın Tüm Yazıları