Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Bebeklere Diş Fırçası

Oğlum dişlerini sancılı ve geç çıkarmaya başlamıştı. Uzun ve zor bir dönemdi. Ağzında salyalar, mızıldanmalar, huysuzluklar üst üste yaşadık hepsini.

Haberin Devamı

Oğlum dişlerini sancılı ve geç çıkarmaya başlamıştı. Uzun ve zor bir dönemdi. Ağzında salyalar, mızıldanmalar, huysuzluklar üst üste yaşadık hepsini. Pirinç tanesine benzeyen o beyaz dişi ilk bakıcımız görmüş, ben akşam tanıklık etmiştik. Evde neredeyse bayram havası esmişti. Tabi ben ilk olarak görmediğim için hasetimden pek de iyi değildim, ama işte oğlumun ilk dişiydi, heyecan vardı anlayacığınız.

Sonraki dönemler daha kolay geçti. Bulduğu her şeyle dişlerini kaşımaya çalışan minik canavar, bir ara ellere merak sarmış onları ağzına götürüp ısırmaya çalışıyordu. Aradan uzun zaman geçti.

İlk diş fırçasını ne zaman alacağım konusunda pek de bilgim yoktu, sorup soruşturdum, dişi çıktığı andan itibaren temizlik yapmak gerikiyormuş. Bunu da parmağa sarılacak steril bir gazlı beyle yapmak en iyisiymiş.

Haberin Devamı

Parmak Fırçalar

Şimdi şimdi bakıyorum etrafta parmak fırçalar var. Parmağa takılacak şekilde dizayn edilen yumuşak silikon fırçalar pek de işe yarıyor. Öğrendiğime göre parmağa geçirilerek yuvarlak hareketlerle kucağa yatırılan bebeklere uygulanıyor. Bu fırçalar bebeğin diş etlerine de masaj yapabildiği için dişler çıkarken yaşanan zorlu süreçler kolay atlatılıyormuş.

İdeal fırçalama yaşı 2.5 

Normal fırçalama yaşı için ideal zaman 2.5 yaş imiş. Buna uygun fırçalar da varmış. Ama, bu yaşta macun kullanmamak gerekiyormuş. 5 yaştan sonra macun öneriliyor.

Bunun için benim önerim bu konuda tecrübeye sahip pedodontistlere başvurmak. Üniversite hastaneleri ideal yer. Benden söylemesi..