Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

2015’e girerken

Sizi bilmem ama benim yeni yılda hedeflerim, yapmak istediklerim çok.

Haberin Devamı

Yeni bir yıla doğru geri sayım başladı. Sizi bilmem ama benim yeni yılda hedeflerim, yapmak istediklerim çok. Her yıl kendime bir hedef koyuyor, ona ulaşmaya çalışıyorum. Fena da olmuyor. Tavsiye ederim. Bir yıl kitap yazmayı hedefledim. Deliler gibi çalıştım, 5 kitap yazdım. Bir tanesi beni çok etkiledi. Boğaziçi’nin efsane hocası Arman Manukyan’ın yaşam öyküsü. Yaklaşık 1,5 yıl çalıştım. Haftanın bir günü Arman hoca ile yıllar öncesine yolculuk yaptık. Çocukluk yıllarına gittik, 6-7 Eylül olaylarına geri döndük, kimi zaman hüzünlendik, kimi zaman sevindik. Arman Hoca’yı bir süre önce kaybettik, İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan “Efsane Papyon” şimdi onu anlatıyor. Başbakanlara, bakanlara, işadamlarına hocalık yapan Arman Manukyan’ı tanımak isteyenlere küçük de olsa bir eser bıraktık.

Haberin Devamı

Çok öncesi bir yılbaşı araba kullanmayı hedeflemiştim. Bu işten pek haz etmem. Nedense direksiyon başında olmayı pek sevemedim. Ama buna rağmen azmettim, öğrendim. Uzun zaman kullandım da. En çok da bir anne olarak işime çok yaradı. Oğlanı o kurstan bu kursa taşıdım. Arkadaşların doğum günü partilerine götürdüm. Bu arada söylemekte yarar var, çevremdeki bütün genç kızları araba kullanmaya teşvik ediyorum. Bir genç kızın mutlaka erken yaştan itibaren araba kullanmayı öğrenmesi şart. Ben yararını gördüm, ama yine de pek sevdiğim söylenemez. Belki İstanbul gibi trafik keşmekeşi bir şehirde yaşamasaydım, daha çok severdim. Ama tırlar arasında, kamyonlarla burun buruna, saatlerce trafikte olmak bana göre değil. Hele de evden işe 2 saatte gelinen bir yol tepiyorsan pek de mutlu olamıyorsun.

Bu yılki hedefim de sırtımdaki yüklerden kurtulmak. 40’ı devirmiş kadınlarda sık rastlıyorum. Bir arınma dönemi yaşamak istiyorum. Hani sevgilisinden ayrıldığında, kocasıyla kavga ettiğinde, iş sorunu yaşadığında sürekli sizi arayıp da, sonrasında yüzünüze bakmayan asalak arkadaşlarınızdan söz ediyorum. Size negatif enerjinizi yükleyip, arkasına bir daha bakmayanlardan. İşte ben bu yıl bunlardan kurtulmayı hedefliyorum. Sürekli sizden bir şey isteyen, en yakınınız gibi davranıp çaktırmadan kullanıyormuş sanan uyanıklardan aman diyeyim kurtulun. Ben onları yıllar önce üstümden atmıştım, arada kaynayanlar vardır, şimdi onları ayıklıyorum.

Haberin Devamı

Arınma yılı seçtim 2015’i. Kapımı, kalbimi aileme, en sevdiklerime açacağım kararlıyım. Sıkıldığım, yanında nefes alamadığım, durmayı istemediğim her ortamı, her insanı yılın ilk aylarından itibaren sessizce terk edeceğim.

Biraz daha spor, biraz daha seyahat, biraz daha kitap, fazlasıyla müzik olsun istiyorum hayatımda. Dostlarımla, en sevdiklerimle uzun uzun sohbetler edeyim, çocukları, eğitimi konuşayım istiyorum.

Oğlumla baş başa geziler yapıp, çılgınlıklar yapmak da 2015 hedeflerim arasında. Ana oğul şöyle bir yurt dışına kaçmanın hayalini kuruyoruz. Çikolata cenneti Brüksel’de waffle yiyip, Amerika’da Silikon Vadisi’nde bir günü geçirip, Disneyland’da çocuklar gibi eğlenmenin hedefleri var önümüzdeki yılda.

Haberin Devamı

Kim ne derse desin, bu yılki hedeflerimi gerçekleştiremezsem de, azıcık ucundan yakalasam da hayal kurmak iyidir.

Sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu yıllar geçirmenizi diliyorum.

Tüm dilekleriniz, istekleriniz gerçekleşsin, hayallerinize ulaşın.