Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

86. Oscar Ödül Töreni’nde yaşananlar

Ellen Degeneres'in keyifli sunumuyla gerçekleşen 86. Oscar Ödülleri, Los Angeles Dolby Theatre'da sahiplerini buldu. İşte gece boyunca yaşanan o özel anlar…

Haberin Devamı

02.03.2014 akşam saat 23.00’da Oscar Ödül Töreni için televizyon karşısına geçtim ve şu an 03.03.2014 sabah saat 07.00… Akademi Ödülleri Los Angeles Dolby Theatre'da şimdi sahiplerini buldu.

Ellen De Generes’in doğal sunumuyla gerçekleşen Oscar Töreni, keyifli anlara sahne oldu. Öncelikle şunu söylemeliyim ki tüm ödüller adaletli bir şekilde paylaştırıldı, ödül alamayacak diye korktuğum “Her” En İyi Özgün Senaryo, “Lupita Nyong’o” En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Amerika’nın kendi tarihiyle yüzleşebilme cesaretini gösterdiği En İyi Film, Steve McQueen'in yönettiği “12 Years a Slave” seçildi. Teknik dallardaki tüm ödüllerin sahibi, geceye damga vuran film Gravity oldu.

Bir “Amerikan Rüyası” gerçekleşti

En iyi film, en iyi özgün senaryo ve en iyi yönetmenin ayrı ayrı filmlerden oluşması biraz enteresan olsa da filmler o kadar güzeldi ki izlerken her birinin ayrı bir yönü öne çıkıyordu. Ama gecede beni en çok sevindiren oyunculuğuna hayran kaldığım ve ilk filmiyle Oscar kazanma başarısını gösteren “Lupita Nyong’o” oldu. Sahneye çıktığında yaptığı konuşma ise gerçekten çok içtendi ve duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. “Amerikan Rüyası”nın gerçekleştiğini gördük diyebilirim.

Haberin Devamı

Selfie pozu

86. Oscar Ödül Töreni’nde yaşananlar

Gecede kısa bir süre duygusal anlar yaşansa da eğlenceli dakikalar çok daha fazlaydı. Ellen De Generes’in oyuncuların arasında dolaşarak onlarla beraber çektirdiği selfie pozu, Brad Pitt'in sürpriz pizzalar için kağıt tabak dağıttığı anlar, samimi görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı.

Kırmızı halı şıklığı

Bu sene gerçekleşen diğer ödül törenlerinde kırmızı halıdaki görüntüleri pek beğenmediğimi ve merakla Oscar’ı beklediğimi daha önce söylemiştim. Modanın dev isimleri, sinemanın unutulmaz klasiklerinde tasarımlarıyla yer almaya başladığından beri inanılmaz bir endüstriye dönüştü moda ve sinema. Filmlerdeki ve törenlerdeki marka yarışı bizim de stil ve moda konusunda ufkumuzu genişletmeye yardımcı oldu aslında. Bu yüzden böyle önemli törenlerin büyük bir parçası haline geldi ünlü isimlerin “nereden, ne giydiği…”

Haberin Devamı

Benim gecede en beğendiğim isim siyah Dior elbisesiyle Charlize Theron oldu. Lupita Nyong’o Prada elbisesiyle her zamanki gibi neon renkleri tercih ederek kendine yakışanı seçti. Sandra Bullock Golden Globe’dan sonra neyse ki imajını kurtarmayı başardı. Jessica Biel ve Kate Hudson ise saç ve makyajlarıyla bence geceye damgalarını vurdular. En dikkat çeken çiftler ise Brad Pitt&Angelina Jolie ve Matthew McConaughey&Camila Alves’di. Her zaman ödül törenlerinde favori isimlerimden olan Meryl Streep’e değinmeden geçemeyeceğim. Yaşına, vücuduna, duruşuna bu kadar mı uygun giyinebilir bir insan. Gerçekten oyunculuğunun yanında bu tarzına da hayran kalmamak elde değil.

Haberin Devamı

Bir Oscar Töreni daha keyifle son buldu. Şimdi ise gelelim kırmızı halıdaki görüntülere ve kazananların listesine…

86. Oscar Ödül Töreni Kırmızı Halı

[fotogaleri=692]

86. Oscar Ödül Töreni'nde kazananlar

En iyi film: 12 Years a Slave
En iyi erkek oyuncu: Matthew McConaughey
En iyi kadın oyuncu: Cate Blanchett
En iyi yönetmen: Alfonso Cuaron - Gravity
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Jared Leto
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Lupita Nyong'O
En iyi uyarlama senaryo: 12 Years a Slave - John Ridley
En iyi özgün senaryo: Her - Spike Jonze
En iyi kısa animasyon: Mr. Hublot
En iyi animasyon: Frozen
En iyi görsel efekt: Gravity
En iyi sinematografi: Gravity
En iyi kurgu: Gravity
En iyi kısa film: Helium
En iyi kısa belgesel: The Lady in Number Six
En iyi belgesel: 20 Feet From Stardom
En iyi yabancı film: The Great Beauty (İtalya)
En iyi ses miksajı: Gravity
En iyi ses kurgusu: Gravity
En iyi yapım tasarım: The Great Gatsby
En iyi özgün müzik: Gravity
En iyi şarkı: Frozen
En iyi kostüm: Great Gatsby
En iyi saç & makyaj: Dallas Buyers Club