GeriNil Şahin Gürhan Aşk ve romantizmi artıran yiyecekler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aşk ve romantizmi artıran yiyecekler

Aşk ve romantizmi artıran yiyecekler

Muz, badem ve çikolata ile Sevgililer Günü’nü tatlandırın!

14 Şubat’ta sevgilinize güzel bir sofra hazırlayarak sürpriz yapabilirsiniz. Peki, hangi besinlerin romantizmi artırdığını biliyor musunuz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, aşk ve romantizmi artıran besinleri sıraladı.


* Kırmızı bir içecek olarak nar suyu

Aşk ve romantizmi artıran yiyecekler

Bereketin simgesi olan nar, Sevgililer Günü sofranızın renk harmonisinin bir parçası olsun. Nar suyu Sevgililer Günü’ne en uygun içecek. Narın birinci etkinliği yoğun antioksidan içermesi ve böylece metabolizmamızı antikanserojen olarak temizlemesi, ikinci özelliği de potasyum açısından zengin olması sayesinde dolaşımı dengeleyip, ödemi azaltıp, kalbi korumasıdır.


* Muz

Aşk ve romantizmi artıran yiyecekler

Potasyum deposu muz da tansiyon dengesi sağlayarak kalbimizi ve damarlarımızı koruyucu özelliktedir. Sevgililer Günü yemeğinizin üzerine yapacağınız meyve salatasına muz ilave edebilirsiniz.


* Badem

Aşk ve romantizmi artıran yiyecekler

Omega – 3 yağ asidi açısından zengindir. Omega- 3 yağ asidi kalp koruyucu özelliktedir ve cildimizin kollojen dokusunda etkilidir. Badem, yapısında bulunan E vitamini ile de cildimizi yaşlanmaya karşı da korur. Bademde ayrıca bol miktarda kalsiyum vardır. 


* Çikolata

   Aşk ve romantizmi artıran yiyecekler   

Çikolatada bulunan enerji; karbonhidrat, protein ve yağ olarak komplex yapıdadır. Cafein de içeren çikolata kontrollü tüketilirse hayatımıza renk ve hareket katar. Cafeinin ufak dozda olan doping etkisi sevgilinizle birlikte enerjik olmanıza yardım eder. Geceye renk ve mutluluk verir. Çikolata ayrıca magnezyum, potasyum ve fosfor mineralleri yönünden de zengin bir kaynaktır. Magnezyum sakinleştirir, stresi azaltır, insülin hormonunun çalışmasını destekleyerek kanda şeker dengesini sağlar. Potasyum, vücutta ki su ve mineral dengesini sağlar. Kalbi güçlendirir. Magnezyumun sakinleştiren ve enerji dengesini sağlayan etkisi, potasyumun dengeleyici özelliği ile bileşince; Sevgililer Günü’nün pozitif ve enerjik geçirilmesi sağlanabilir. Çikolatada ayrıca yoğun flavonoid bulunur. Flavonoidler, antikanserojen özellik göstererek vücudu korur ve metabolizmanın çalışmasına destek sağlayarak dolaşımı açar. En iyi çikolata bitter veya kremasız sütlü çikolatadır. Tabi fındık, fıstık veya bademli çikolataların besin değeri daha fazladır, vücudu daha güçlü kılar. 


* Taze nane yaprağı

Aşk ve romantizmi artıran yiyecekler

Nanenin antiseptik özelliği vardır. Aynı zamanda midenizin sindirimi ve gastrit için de pozitif etki eder. Sevgililer Günü’nde salatanıza ve çorbanıza bol miktarda nane ilave edin.


* Bal

     Aşk ve romantizmi artıran yiyecekler     

Uzun yıllar hep şifa kaynağı olarak öne çıkan bal bu ününü almakta son derece haklı. Balın içinde şeker, mineral tuzlar, vitaminler, organik asitler, elzem yağ asitleri bulunur. İçeriğinde %7 - %20 arasında su bulunur. Balda yağ ve protein çok az olmasına karşın geniş spektrumlu yağ asitleri ve aminoasitler kendine münhasır tadını oluşturmakla birlikte besin değerini ve gücünü arttırır.


* Patates

Aşk ve romantizmi artıran yiyecekler

C vitamini içeren patatesin en önemli artısı potasyum kaynağı olmasıdır. Potasyum, kalp sağlığı ve hücreler için gerekli olan hücrelerde ki sıvı ve mineral dengesini sağlar. Ödem problemi olmaması ve bu özel günü enerjik geçirmemiz için 1 orta boy patatesi fırında veya haşlanmış olarak 1 dilim ekmek yerine yiyebileceğiniz gibi sebze çorbanızın içine de ilave edebilirsiniz.  

False