Nevra Topalismailoğlu
Nevra Topalismailoğlu
Nevra Topalismailoğlu

Hamileliğin başında cinsel istek artıyor

Hamileliğin ilk başlarında cinsel istek nasıldır? Hamileliğin ilk aylarında cinsel istek ve arzularda belirgin bir artış ya da azalma görülür mü? Hamileliğin ilerlemesi ile birlikte cinsel istekte, ilişki sıklığında, orgazm ve cinsel tatmin fonksiyonlarında nasıl değişiklikler meydana gelir?

Haberin Devamı

Hamileliğin ilerlemesi ile birlikte cinsel istekte, ilişki sıklığında, orgazm ve cinsel tatmin fonksiyonlarında genel olarak azalma oluşabilir.

Hamileliğin erken dönemlerindeki genital bölgenizde kanlanma artışı nedeniyle, rahim ve rahim ağzınızda yumuşama oluşur. Vajinada renk değişikliği, dış genital organlarında büyüme ve artmış vajinal akıntı görülür.

HAMİLELİĞİN İLK AYLARINDA CİNSEL İSTEKTE ARTIŞ OLUR

Hamileliğin ilk aylarında cinsel istek ve arzularda belirgin bir artış görülür ancak devamlılık göstermez. Hamileliğiniz ilerledikçe bulantı-kusma, memelerde hassasiyet, halsizlik, fiziki kısıtlılık nedeniyle cinsel istek ve performansınızda azalma görülebilir. Hamilelikte orgazm değişkenlik gösterirken, cinsel tatminde de genel olarak azalma görülmektedir.

[fotogaleri=360,4117]

HAMİLEYKEN ORGAZM OLMAK BEBEĞİ OLUMSUZ ETKİLEMEZ

Hamilelik sırasındaki cinsel ilişkide orgazm yaşanması, anne karnındaki bebeğinizi olumsuz etkilemez. Tam aksine bebeğinizin hareketlerinin bu esnada arttığı ve kalp atışlarında da olumlu değişiklikler olduğu NST çekimlerinden bilinmektedir.

Haberin Devamı

HAMİLELİKTE CİNSEL İSTEK SEYRİ 

• Cinsel istek ve arzu ilk 3 ayda hafif azalır veya değişmez.

• Hamileliğin 12 ile 28. haftaları arasında kısmen artar veya değişmez.

• Hamileliğin son aylarında ise belirgin düşme gösterir.

• Doğum sonrası 3–4 ay cinsel istekte genel bir azalma görülür ve zamanla tekrar normale döner.

HAMİLEKTE CİNSELLİĞİN SIKLIĞI NE OLMALI?

Hamilelikte cinsel ilişki sıklığını değerlendirdiğimizde genellikle çiftler gebelik öncesi aylarda ortalama 8–10 kez ilişkiye girerken, hamileliğin ilk 3 ayında bu ilişkiye girme sıklığı ayda ortalama 6’ya düşer.

Gebeliğin 12. ila 28. haftaları arası ayda ortalama cinsel ilişki 5 iken son aylarda ciddi bir düşme göstererek çiftler ayda ortalama 1 veya 2 kez seks yaparlar. Bu azalmanın sebebi bebeğe zarar verme korkusu, kadındaki cinsel arzuda değişkenlik ve cinsel pozisyonlardaki zorluktan kaynaklanmaktadır.

Kadın Hast. Ve Doğum Uzmanı
Op.Dr.Nevra Topalismailoğlu

HAFTA HAFTA HAMİLELİK