Naz Serter
Naz Serter
Naz Serter

Kahve ve çaylarınız için doğal bir tatlandırıcı

İnsülin kullanmayan şeker hastaları da tercih edebilir.

Haberin Devamı

“Doğal bir tatlandırıcı olan agave şurubunu, insülin kullanmayan şeker hastaları dahi kullanabilir” diyen Diyetisyen Naz Serter, bu şurubun nelere iyi geldiğini ve nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

Kan şekerini çabuk yükselten gıdalar, insülin hormonunun salgılanmasını tetikler ve kan şekerimizde dalgalanmalar (ani yükselmeler ve alçalmalar) yaratır. Glisemik indeksi düşük olan bu sıvı tatlandırıcıda ise bu durum görülmez. İnsülin kullanmayan şeker hastaları dahi bu şurubu kullanabilir.

Sağlıklı beslenmeniz için tatlı bir adım

Şekerden daha fazla tatlı olan aromasını içindeki kompleks meyve şekeri olan fruktozdan alır. Agave şurubunu normal şeker miktarının yarısı kadar kullanarak düşük kalori elde edebilirsiniz. Çağımızın hastalığı olan metabolik sendrom; kanda bulunan yüksek şeker değeri, göbek bölgesindeki yağlanma ile oluşan fazla kilo ve yüksek kan basıncıyla beraber görülür. Agave şurubu ile bu risklerin önüne geçmek için sağlıklı beslenmenize tatlı bir adım atabilirsiniz.

Kimyasal olarak elde edilmeyen bu şurup, genellikle organik ve 41 derecenin altında ısıl işlem görmüş olarak bulunur. Bu şekilde içindeki vitamin ve mineral değerleri ile birlikte enzim değerleri de korunmuş olur.

Nerelerde kullanılır?

Agave şurubu beyaz şekerden 2 kat daha tatlıdır. Doğal bir tatlandırıcı olarak tatlıların, yemeklerin, reçellerin, çay ve kahvenin içerisinde rahatça kullanılabilir. Tabi ki her şey gibi miktarında kullanmakta yarar var. Günlük kullanımı ise 4 çay kaşığını geçmemelidir.