EKSTRA
MENÜ

Tatlandırıcı

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 1.119 haberi bulunmuştur.

Tatlandırıcı Haberleri

Kütahya Yemekleri - Kütahyada Ne Yenir Ve Neyi Meşhur Kütahya Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Kütahya Yemekleri - Kütahya'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur? Kütahya Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Kütahya, porselen üzerine oluşmuş bir sanatsal kültüre sahiptir. Bunun yanı sıra kültürel miras değeri taşımakta olan değerlere sahiptir. Geçmişten gelen çini üretimin yanı sıra meşhur yemekleri de bölgesel kültür içinde bulundurmaktadır. Yemeklerinin içerikleri olarak etli yemekler ve hamur işinden oluşan yemekler bulunur. Kütahya’nın meşhur yemekleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

6.05.2021Lezizz
Yoğurt Otu Nedir, Faydaları Nelerdir İşte, Yoğurt Otu Çayı Tarifi

Yoğurt Otu Nedir, Faydaları Nelerdir? İşte, Yoğurt Otu Çayı Tarifi

Bilimsel adıyla ‘Galium verum’ ve halk arasındaki bir diğer adıyla hanımın karyolası olan yoğurt otunun karaciğerden bağışıklığa kadar pek çok faydası bulunuyor. Çayı ve kürü ilk günden beri etkisini gösteren yoğurt otunu gelin yakından tanıyalım.

19.04.2021İyi Yaşam
Lahana Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır Lahana Kürü Faydaları Ve Tarifi

Lahana Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Lahana Kürü Faydaları Ve Tarifi

Zengin besin değerleri, düşük kalorisi ve vitaminleri sayesinde lahana, en başta Karadeniz bölgesi olmak üzere ülkenin her bölgesinde severek tüketilen bir besindir. Sağlığa oldukça faydalı olan bu besinin en dikkat çekici özelliği ise lahananın suyundan yapılan lahana kürüdür. Lahana kürü nedir, nasıl yapılır ve lahana kürü faydaları ve tarifi nedir tüm detaylarıyla derledik.

Kakao Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir Kakao Çekirdeği Faydaları

Kakao Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Kakao Çekirdeği Faydaları

Kakao çekirdekleri, çeşitli yiyeceklerin içerisine koyduğumuz kakao tozlarından çok daha farklıdır. Kakaonun faydalarından yararlanabilmek için kakao tozunu değil çekirdeğini kullanmanız gerekir. Organik, ham kakao çekirdeklerinde bol miktarda magnezyum, kükürt ve diğer fitobesinler bulunur. Kakao çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Maden Suyunun Faydaları Neler Maden Suyu ve Soda Arasındaki Farklar

Maden Suyunun Faydaları Neler? Maden Suyu ve Soda Arasındaki Farklar

Maden suyu, içerdiği zengin mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkar ve tamamen doğaldır. Bu nedenle vücuda sayısız faydası vardır. Genellikle soda ile karıştırılan maden suyunun farklarına ve faydalarına gelin birlikte bakalım.

2.04.2021İyi Yaşam
FODMAP diyeti nedir, nasıl yapılır İşte FODMAP diyetinde tüketilen besinler

FODMAP diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte FODMAP diyetinde tüketilen besinler

FODMAP diyeti, son yılların popüler beslenme şekillerinden biri. FODMAP, tahıl ve baklagil gibi bazı besinlerde bulunan karbonhidrat türlerine denir. Bu diyet, bağırsak sorunu olanlar tarafından tercih edilebiliyor. Peki FODMAP diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte FODMAP diyetinde tüketilen besinler

31.03.2021Sağlık
Agave şurubu nedir, nasıl kullanılır Agave şurubunun kullanım alanları

Agave şurubu nedir, nasıl kullanılır? Agave şurubunun kullanım alanları

Agave, anavatanı Orta Amerika olan bir bitki türü. Beyaz şekere göre daha tatlı olan agave şurubu, tatlandırıcılar yerine tercih edilebiliyor. Peki Agave şurubu nedir, nasıl kullanılır? İşte agave şurubunun kullanım alanları...

23.03.2021Sağlık
Unutmak kalbin oyunu mu

Unutmak kalbin oyunu mu?

Hep akla mal edilen unutma durumu kalbin bir oyunu değil de ne? İlk romanı ‘İmkânsız Bir Liste’yle unutkan bir kalbi karşımıza çıkaran Derya Erkenci, yalın diliyle insana dair karmaşık duyguları okuru zorlamadan çözümlüyor; bu yanıyla iyi bir ruh haritacısı rolünü üstleniyor.

5.03.2021Kitap Sanat
İyi bir sabah kahvesi hazırlamanın püf noktaları

İyi bir sabah kahvesi hazırlamanın püf noktaları

Kahve, çoğumuz için en sevdiğimiz sabah ritüeli ve güçlü bir kafein kaynağıdır. Harika bir fincan kahve hazırlamak ise başlangıçta kolay gibi görünse de kafelerdeki o cezbedici tadı ne kadar yakalayabiliyoruz? Neyse ki, size evde en iyi kahveyi hazırlamada yardımcı olacak iyi haberlerimiz var! İşte lezzetli bir fincan kahve yapmak için önemli tüyolar…

Mutfaktaki eksikleri kolayca telafi edebileceğiniz alternatif malzemeler

Mutfaktaki eksikleri kolayca telafi edebileceğiniz alternatif malzemeler

Hepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...

Safran Nasıl Yetişir Safran Türkiyede En Çok Ve En İyi Nerede Yetişir Ve Nasıl Yetiştirilir

Safran Nasıl Yetişir? Safran Türkiye'de En Çok Ve En İyi Nerede Yetişir Ve Nasıl Yetiştirilir?

Türkiye tarım ürünleri bakımından oldukça zengindir. Tarım ürünleri çeşitliliği bakımından dünyaya örnek olan Türkiye'de yetişen safran da çok değerli bir tarım ürünüdür. Safran nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

19.02.2021Bitki Bakımı
Brownieyi kusursuz yapan 6 muhteşem ipucu

Brownie'yi kusursuz yapan 6 muhteşem ipucu

Bazen hevesle hazırladığımız kek hamurları, yanlış pişirme tekniği ve zamanlama hatasıyla hüsrana dönüşebilir. Aslında sadece birkaç detayla, yumuşacık çikolatalı brownie'leri gönül rahatlığıyla sunuma hazır hale getirebilirsiniz. İşte brownie hamurlarınızı kusursuz bir hale getirecek önemli ipuçları…

Elektronik sigara, sigara içmeyi öğretiyor

'Elektronik sigara, sigara içmeyi öğretiyor'

KARDİYOLOJİ Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, insanların sigarayı bırakmak için tercih ettikleri elektronik sigaraların sanılanın aksine hiç sigara içmemiş insanlara sigara içmeyi öğrettiğini söyledi.

9.02.2021Sağlık
Koronavirüsün ağır seyretmesine neden olabilir... Çocuklar günde en az 2 kez diş fırçalamalı

Koronavirüsün ağır seyretmesine neden olabilir... Çocuklar günde en az 2 kez diş fırçalamalı

Pedodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Özge Bektaş, uzaktan öğretim sürecinde, çocuklarda değişen beslenme alışkanlıkları nedeniyle, diş çürüklerinin arttığına dikkat çekerek, ‘‘Çocuklara günde en az iki kez diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmalı’’ dedi.

Süt seçerken bu detaylara dikkat Hangi süt size daha uygun

Süt seçerken bu detaylara dikkat! Hangi süt size daha uygun?

Son dönemde market raflarında karşımıza çeşit çeşit sütler çıkıyor. Klasik inek sütlerinin yanı sıra bitkisel malzemeler kullanılarak üretilen çok sayıda süt de bulunuyor. Peki bu sütlerin farklarını ve birbirlerine karşı olan avantajlarını ya da dezavantajlarını biliyor musunuz? İşte bir dahakine süt almaya gittiğinizde seçiminizi yapmanızı kolaylaştıracak bir rehber...

Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirecek 6 öneri

Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirecek 6 öneri

Hastalıklara karşı çocukların bağışıklık sisteminin güçlü olması çok önemli. Çocukların yetişkinlik döneminde sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için de bağışıklık sisteminin güçlü olması şart. Bağışıklık sisteminde en önemli besin kaynağının anne sütü olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Gör. Emre Çenesiz, bağışıklık sistemini güçlendirecek önerilerde bulundu.

8.01.2021Çocuk-Aile
Mükemmel bir brownie için bu 6 püf noktasına dikkat

Mükemmel bir brownie için bu 6 püf noktasına dikkat!

Brownie için kakaolu kekin mükemmelliğe ulaşmış hali desek yanlış olmaz. Ama brownie'yi de olduğundan daha iyi hale getirmek mümkün. Bunun için aşağıdaki püf noktalarını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. İşte harika brownie'ler yapmak için bilmeniz gereken 6 püf noktası...

31.12.2020Yemek
Tatlılarınızda şeker yerine kullanabileceğiniz doğal besinler

Tatlılarınızda şeker yerine kullanabileceğiniz doğal besinler

Sağlığımıza daha dikkat ettiğimiz, ancak yemekten de vazgeçemediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Tam da bu zamanlarda daha az kilo almanıza ve sağlığınızı korumaya yardımcı olacak bir önerimiz var. Sizin için, tatlıların vazgeçilmezi toz şeker yerine aynı lezzeti yakalayabileceğiniz farklı alternatifleri derledik.

26.12.2020Yemek
İster çiğ tüketin, ister yemeklerinizde kullanın

İster çiğ tüketin, ister yemeklerinizde kullanın

Portakal, greyfurt ve mandalina... Bağışıklık sistemine destek, C vitamini bombası bu meyveler salgın döneminde tüketmemiz gereken besinlerin başında geliyor. Biz de bu faydalı meyvelerden en lezzetli şekilde nasıl yararlanabileceğimizi tanınmış şeflere sorduk, birbirinden farklı tarifler aldık.

Koronavirüse karşı uzmanından D vitamini tavsiyesi; kış aylarına dikkat

Koronavirüse karşı uzmanından D vitamini tavsiyesi; kış aylarına dikkat

D vitamini eksikliği olan kişilere koronavirüsün daha kolay bulaştığını ve hastalığın daha ağır seyrettiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emin Ünüvar, kış aylarının başladığı şu günlerde vatandaşları uyardı. Prof. Dr. Ünüvar, "Güneş ışınlarının rengini düşündüğümüzde D vitaminine ’sarı destek’ adını verebiliriz. Ancak önümüz kış ve güneşten yeterince faydalanamayacağız. O nedenle kış aylarında D vitamini desteği almaya, D vitamini seviyelerinize önem verin" dedi.

1.12.2020Sağlık
Uzmanından koronavirüse karşı önemli uyarı: D vitamini eksikliğine dikkat

Uzmanından koronavirüse karşı önemli uyarı: D vitamini eksikliğine dikkat!

D vitamini eksikliği olan kişilere koronavirüsün daha kolay bulaştığını ve hastalığın daha ağır seyrettiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emin Ünüvar, kış aylarının başladığı şu günlerde önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Ünüvar, "Güneş ışınlarının rengini düşündüğümüzde D vitaminine 'sarı destek' adını verebiliriz. Ancak önümüz kış ve güneşten yeterince faydalanamayacağız. O nedenle kış aylarında D vitamini desteği almaya, D vitamini seviyelerinize önem verin" dedi.

1.12.2020Sağlık
Son dakika haberler: Koronovirüs geçiren hastalarda kritik 3 ay uyarısı

Son dakika haberler: Koronovirüs geçiren hastalarda kritik 3 ay uyarısı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Covid-19’u geçiren bir kişi teorik olarak 3 ay kadar bu hastalıktan korunabilir. Ama 3 ay geçtikten sonra vücudunuzda yeterli bir antikor oluşmamışsa yeniden hastalığa yakalanabilirsiniz, eğer tedbirsiz davranırsanız" dedi. Öte yandan uzmanlar, koronavirüs tedavisinde verilen ilaçları kullanmakta tereddüt eden vatandaşları uyardı. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "İlacı kullanmıyor, 3-4 gün sonra 112 ile acil servise başvuruyor. Bu sefer biz bu kişiyi yoğun bakıma alıyoruz. İlaç kullanılmadığı takdirde sonu ölüme kadar gidebiliyor" dedi.

1.12.2020Gündem
COVID-19’a karşı D vitamini takviyesi gerçekten önemli mi

COVID-19’a karşı D vitamini takviyesi gerçekten önemli mi?

D vitaminini ‘mucize bir sarı destek’ olarak nitelendiren Prof. Dr. Emin Ünüvar, sadece pandemi sürecinde değil; her dönemde, yenidoğandan yaşlılara herkesin ihtiyaç duyduğunu belirtti. D vitamininin COVID-19 üzerindeki etkisi ile ilgili en güncel çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Emin Ünüvar merak edilen soruları yanıtladı.

1.12.2020Sağlık
Şekersiz” adı altındaki her şey gerçekten şekersiz mi

"Şekersiz” adı altındaki her şey gerçekten şekersiz mi?

Şeker, tüm formlarıyla, dünyada en fazla tüketilen madde. Fonksiyonel beslenme açısından baktığımızda “şeker” sukroz, kalorik tatlandırıcılar, yapay tatlandırıcılar ve şeker alkolleri de dahil olmak üzere tüm şeker formlarını kapsayan bir şemsiye terimdir. Rafine şeker, özellikle erken çocuklukta en çok kaçınılması gereken maddelerin başında geliyor. Fazla şeker tüketimi sebebiyle süreç, tatlıya eğilim ile başlıyor, fazla insülin salgılanması, insülin direnci, karaciğer yağlanması, hücre yaşlanması, metabolik bozukluklar ile devam ediyor. Pek çok ebeveyn çocuğu için rafine şeker tüketiminden kaçıyor ve yerine alternatif arıyor. Peki ya yağmurdan kaçarken doluya tutulursak? “Şekersiz” adı altındaki her şey gerçekten şekersiz mi? Ya da daha doğal diye tüketilen şekerler ya da tatlandırıcılar gerçekten masum mu? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hande Namal Türkyılmaz, tüm merak edilenleri yanıtladı...

16.11.2020Sağlık
Akçaağaç şurubu nedir, nasıl yapılır Akçaağaç şurubunun faydaları…

Akçaağaç şurubu nedir, nasıl yapılır? Akçaağaç şurubunun faydaları…

Akçaağaç şurubu genellikle waffle ve pankek ile beraber tüketilir. Şeker yerine kullanabilecek sağlıklı alternatiflerden olan akçaağaç şurubu, adından da anlaşıldığı gibi akçaağaç isimli bir bitkiden elde ediliyor. Akçaağaç şurubu, doğal bir tatlandırıcı olsa da şeker bakımından oldukça yüksek değerlere sahip olduğu için oranına dikkat edildiği ölçüde fayda sağlar. Peki, akçaağaç şurubu nedir, nasıl yapılır? İşte akçaağaç şurubunun faydaları

2.11.2020Sağlık
Yapay Tatlandırıcı İçecekler Kalp Damar Sağlığı Düşmanı

Yapay Tatlandırıcı İçecekler Kalp Damar Sağlığı Düşmanı!

Yapay tatlandırıcı kullanılan içeceklerin de şekerli içecekler gibi kalp damar hastalıklarına neden olabileceği bildirildi.

27.10.2020İyi Yaşam
Güçlü kemikler sağlıklı yarınlar

Güçlü kemikler sağlıklı yarınlar

Kemik yaşayan bir dokudur ve güçlendirilebilir. ‘Kemik sağlığı’ denilince aklımıza ileri yaşlardaki insanların kemik sağlığı geliyor. Oysaki kemik sağlığı her yaşta önemlidir.

20.10.2020Sağlık
Organik ürünlerde buna dikkat İnternette büyük hile

Organik ürünlerde buna dikkat! İnternette büyük hile

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal medyada ve bazı e-ticaret sitelerinde "organik", "yöresel", "hakiki" gibi tanımlarla sahte ürünlerin piyasaya sürüldüğünü belirterek, "İnternetten ya da merdiven altı yerlerden bu ürünler rastgele alınmamalı, doğrudan kendi bildiğimiz bir üreticiden ya da tanıdığımız esnaftan alınmalı." ifadesini kullandı.

4.10.2020Ekonomi
Ne yediğimizi her zamankinden daha çok önemsiyoruz, öyleyse neden daha çok şişmanlıyoruz

Ne yediğimizi her zamankinden daha çok önemsiyoruz, öyleyse neden daha çok şişmanlıyoruz?

İnsanlık hızla şişmanlıyor. Aylık istatistiklerde bile fark edilebilen bu durum artık alarm veriyor. Çağımız insanının temel kaygılarından biri sağlıklı yaşamakken obezite oranlarındaki artışı uzmanlara sorduk: “Organik etiketlere yersiz hayranlık duyuyoruz, ‘glütensiz’ gibi kavramlara mucize etiketi taktık, ninemizin yediği portakalla bizim yediğimiz arasında çok fark var. Hareket de etmiyoruz!”

Sıtkı Usta Diyarbakırla özdeşleşen soğuk baklavanın patentini aldı

Sıtkı Usta Diyarbakır'la özdeşleşen soğuk baklavanın patentini aldı

Kadayıfla özdeşleşen Diyarbakır, tatlı listesine yenisini daha ekledi. Kadayıfçı Sıtkı Ustaya Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Soğuk Baklava Marka Tescil Belgesi verildi.

Mor baklavaya yoğun ilgi

Mor baklavaya yoğun ilgi

Ankara'da mor meyve ve sebzelerin özünden yapılan mor baklava ilgi gördü. İşletmenin genel müdürü Kenan Taşçı, rengi ve tadıyla klasik baklavadan farklı olan mor baklavaya talebin oldukça yoğun olduğunu söyledi

Naturagen Kolajen İle Sağlıklı Güzellik

Naturagen Kolajen İle Sağlıklı Güzellik!

İyi yaşam için “Kolajenden gelen güzellik” söylemiyle yola çıkan Naturagen Kolajen; ürünlerini farklı formlarda Health Assist, Beauty Assist ve Life Assist olmak üzere üç farklı seride sunuyor.

21.09.2020Alışveriş
5. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Orucu Bozan Durumlar konu anlatımı

5. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Orucu Bozan Durumlar konu anlatımı

Buluğ çağına ermiş her Müslüman Ramazan ayında 30 gün boyunca oruç tutar. Oruç, tüm Müslümanlara farz kılınmıştır. Ramazan ayı dışında tutulan oruçlara ise vacip, nafile ve sünnet orucu adı verilir. 5. sınıflar için orucu bozan durumları ayrıntılı bir şekilde anlattık.

13.09.20205. SINIF
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Bilinçli Tüketici konu anlatımı

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Bilinçli Tüketici konu anlatımı

tüketiciler olarak önce kendimizin sonra yakın çevremizdeki kişilerin sağlığını koruma altına alabiliriz. Aşırı tüketimden kaçındığımız takdirde doğayı da korumuş oluruz. 4. sınıflar için bilinçli tüketici konusunu maddeler halinde anlattık.

17.08.20204. SINIF
Yöresel baharat tarhunla dondurmaya yeni bir tat kattılar

Yöresel baharat tarhunla dondurmaya yeni bir tat kattılar

Bayburt'un simgesi haline gelen ve 48 yıldır varlığını sürdüren Aşkın Aslı Dondurmacısı'nın işletmecisi Ömer Çakmak, bir ilke imza atarak, tarhun otundan, tarhunlu dondurma yaptı.

Yazar Sonuçları

Asmalımescit’te bir Japon mutfağı elçisi

Japonlar dünyanın dört yanındaki yabancı şeflerden kendilerine elçi seçerek onlara geleneksel mutfak ve malzeme eğitimi veriyor. Türkiye’den seçip eğittikleri Sinan Damgacıoğlu şu anda Asmalımescit’teki mekânında müthiş lezzetler sunuyor. Yeni restoranı içinse hazırlıklar yapıyor.

4.04.2021

Bağımlılık yapan rafine şekerden uzak durmak

Günlük hayatta özel günleri kutlamak için aldığımız pastalar, stres sonrası tükettiğimiz çikolatalar, çay ve kahvelere attığımız şekerler, misafirlerimize özel olarak hazırladığımız ikramlıklar… Kendimizi ödüllendirdiğimiz her bir gıda farkında olmadan rafine şeker içeren maddelerden oluşuyor. Tatlı şeyleri seviyoruz fakat her seferinde tükettiğimizde bağımlılık seviyesine ulaştığını fark etmiyoruz.

12.03.2021

Intermittent Fasting Hakkında Sık Sorulanlar

Aralıklı oruç, oruç diyeti, IF, intermittent fasting veya 16:8 diyeti diye duymuş olabileceğiniz bu beslenme diğer beslenme programlarından farklı olarak; ne yiyeceğinizle değil, hangi saatler arasında besleneceğinizle ilgilenir.

17.02.2021

Yeni Yıl Sonrası Beslenme

Sağlıklı besleniyorken, kilo veriyorken, spor yapıyorken; yeni yıl sofrası üzerine 4 gün karantinada kalınca dengeler şaşmasın!

18.01.2021

Koronavirüse karşı nasıl beslenmeliyiz?

Koronavirüs dünya gündeminin ilk sırasında olmaya devam ediyor. Aşı çalışmalarının ilerlemesi ve ilk uygulamaların birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de başlaması umutlarımızı artırdı. Koronavirüs aşılarının uygulanmasının ardından pandemi sürecinde kritik bir eşiği daha atlamış olacağımızı düşünüyorum. Devam eden süreçte kendimizi koronavirüsten kişisel önlemler alarak korumamız ve bağışıklığımızı güçlendirmemiz büyük önem taşıyor. Bu noktada koronavirüse karşı sağlıklı ve dengeli beslenerek bağışıklık sistemimizi güçlü tutmalıyız.

21.12.2020

Polikistik over sendromunda beslenme tavsiyeleri

Polikistik over sendromu (PCOS) tedavisinin ilk basamağında yaşam tarzı ve beslenme değişikliği hedeflenmelidir. Peki, polikistik over sendromu olanlar nasıl beslemelidir?

2.12.2020

Farkında olmadığımız bazı kimyasallar sağlığımızı tehdit ediyor

Sağlıklı yaşamaya özen gösteriyorsunuz. Organik sebze/meyve tüketiyorsunuz. Tarım ilaçlarına maruz kalmamış ürünler tercih ediyorsunuz. İçeriğinde tatlandırıcı olmayan, glikoz şurubu, fruktoz şurubu olmayan yiyecek içecekler seçiyorsunuz. Hatta yiyeceklerinizi tüketmeden önce alkali suda 10-15 dakika bekletiyorsunuz. Yine de ihmal ettikleriniz olabilir. Aman dikkat!

17.11.2020

Ödem neden olur? Ödeme karşı nelere dikkat edilmeli?

Ödem, sıvıların damarlardan dokulara sızması sonucu birikmesiyle oluşan durumdur.

8.10.2020

Organik ürün aldatmacası koronayla tavan yaptı

“Bağışıklığımı nasıl güçlendireceğim?” Şüphesiz koronavirüs salgınıyla birlikte hem doktorlara en çok sorduğumuz, hem de internette arattığımız yegâne sorulardan biri bu. Cevabı ‘organik’ pazarında arayanların sayısı ise bir hayli fazla. Hele ki sosyal medya organik ürün satanlarla dolu. Ama dikkat! Çünkü organik diye aldığınız ürünlerin çoğu organik olmayabilir. Bakın uzmanlar neler anlatıyor...

5.10.2020

Yürüyelim mi koşalım mı

Daha önce de yazdım ama tekrarda fayda var:

3.10.2020

Bağışıklığınızı arı ürünleriyle güçlendirin

Bal arıları, bitkilerdeki nektarı ya da bitki üzerinde beslenen bazı böceklerin salgılarını toplayarak doğal bir tatlandırıcı olan balı üretirler. Salgı balı ve çiçek balı olarak ikiye ayrılan balın renk, aroma, besin bileşimi gibi özellikleri yörenin bitki örtüsüne göre değişiklik gösterir.

2.10.2020

Bize neler yediriyorlar?

Söyleyecek söz bulamıyorum. Bize neler yediriyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı dönem dönem açıklıyor.

18.09.2020

Güzel bir gülümseme için sağlıklı tarifler

Kanser, diyabet, kalp hastalıkları gibi sağlık problemlerine iyi gelen yiyeceklerin birçoğu dişeti çekilmesi, çürük gibi ağız sağlığı sorunlarının önlenmesine de yardımcı oluyor. Örneğin kereviz ve lahana iltihap oluşumunu önlüyor, karalahana süttekinden daha fazla kalsiyum içeriyor.

23.08.2020

Hem küçüklere hem büyüklere hurma özlü kurabiye

Günümüzde birçok yetişkin rafine şeker tüketmekten kaçınıyor, tabii aynı şekilde yavrularına da şeker yedirmek istemiyor. Onun yerine hurma gibi şekeri bol meyveler alternatif olarak kullanılıyor.

19.08.2020

Şerbet Geleneğimiz

Türk mutfak kültüründe hem saray hem halk mutfağında önemli bir yere sahip olan şerbet kültürü bugünlerde de gastronomi sektörünün menülerinde yerini almaya başladı. Geçen hafta şerbet kültürünün Osmanlı öncesinde de var olduğunu anlatmaya çalıştığımız yazımıza, bu hafta şerbet kültürünün hem saray hem de halk mutfağındaki yeri ve önemini anlatacağım sizlere.

3.08.2020