Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun

Sizin çocuğunuz hangisi?

Pek çok anne-baba çocuğunun ders çalışması konusunda mucize bekler, ama bekledikleri mucizenin gerçekleşmesi için zamana ihtiyaç vardır.

Haberin Devamı

Çocuğum çok ders çalışıyor, fakat başarısız!

Çocuğum çok ders çalışmıyor, ama gayet başarılı.

Çocuğum hiç ders çalışmıyor, bu nedenle başarısız!

Çocuğum ders çalışıyor, gayet başarılı.

Yukarıda sıraladığım öğrenci profillerinden hangisi sizin çocuğunuz için uygun?

Çocuğunuz en son profilde yer alıyor ise zaten hiçbir sorun yok demektir.

Hiç ders çalışmıyor ve doğal olarak da başarısızsa; burada “ders çalışma” sistemini oturtmanız çok önemlidir. Bu süreç alan bir konudur.

Sizin çocuğunuz hangisi

DERS ÇALIŞMAK ÖĞRENİLİR!

Pek çok anne baba bu konuda mucize bekler, ama bekledikleri mucizenin gerçekleşmesi için zamana ihtiyaç vardır. Ders çalışma alışkanlığı ve stratejisini benimsemek başlı başına bir beceridir. Ders çalışmak öğrenilir, kesinlikle öğrenilir.

Çocuğunuz çok ders çalışmıyor ama gayet başarılıysa; okuldan öğrenerek gelen bir çocuktur. Algıları yüksektir, kuvvetle muhtemel işitsel yeteneği güçlüdür. Ve bu çocuk okulda öğrendikleriyle başarıya ulaşır. Tabii burada en dikkat edilmesi gereken konu, bu durumun yani sadece okulda öğrenmenin ve evde hiç bir çalışma yapmamanın onun tüm okul yaşamı boyunca yeterli olup olmayacağıdır. Okul yaşı ilerledikçe bilgi yükü de artacağından evde tekrar çalışmaları yapmanın önemi büyüktür.

Haberin Devamı

Sizin çocuğunuz hangisi

Çocuğunuz çok ders çalışıyor, ama başarısızsa; bu durumda çok dikkatle çocuğu gözlemlemek gerekir.

Bu tarz çocuklar genelde sevdiği derslerin üzerinde çok zaman harcar, sevmediği derlseri ikinci plan iter ve bu derslerde başarıyı yakalayamaz. Planlı değildirler, zamanı kullanamaz ve neyi nasıl çalışacağını bilemezler.

Çocuğunuz hangi profile uyarsa uysun söz konusu ders çalışmaksa; ders çalışmayı bilmeleri ve bu konuda organize olabilmeleri çok önemlidir. Bu kazanılacak bir davranıştır, kazanılır da.. Yeter ki hedefleri olsun ve gerekli çaba gösterilsin..