Baş tacı edilecek en fedakar 8 anne!

Her birinin hayatı romanlara konu olacak cinsten...

Haberin Devamı


TEK GÖĞSÜYLE BEBEĞİNİ EMZİRİYOR

Baş tacı edilecek en fedakar 8 anne

Hamile kaldıktan sonra kansere yakalandığını öğrenen ve kanser tedavisi gören bu annenin tek göğsü alınıyor. Genç kadın bir taraftan tedavisini devam ettirirken bir taraftan da hamileliğini sürdürüyor. Her türlü zorluğa rağmen bir erkek bebek dünyaya getiren fedakar anne, tek göğsüyle bebeğini emziriyor. Kate Muray isimli fotoğrafçının çektiği bu kare görenlerin tüylerini diken diken ediyor.


OĞLUNU KURTARMAK İÇİN BEDENİNİ SİPER EDEN ANNE

Baş tacı edilecek en fedakar 8 anne

Japonya’da meydana gelen depremde kurtarma ekipleri genç bir kadının yaşadığı enkaza erişiyor. Uğraşlar sonucu göçük altındaki kadının ölmüş bedenine ulaşılıyor. Kadının cansız bedeninin altında ise bir çocuk bulunuyor. Fedakar annenin duruş pozisyonundan deprem sırasında oğlunu kurtarmak için kendi bedenini siper ettiği anlaşılıyor. Annesinin sayesinde hayata tutunan 3 aylık bebek doktorlar tarafından hemen muayene ediliyor. Kadının yakınında bulunan cep telefonunun mesaj ekranında ise şu not yazıyor: “Eğer kurtarıldıysan seni sevdiğimi hiç unutma!”


TARİHE GEÇEN KARE

Baş tacı edilecek en fedakar 8 anne

Güney Vietnam'da bir anne ve 4 çocuğu ABD bombalarından kaçmak için nehri geçmeye çalışıyor. Tarihe geçen bu kare Kyoichi Sawada’ya ait.


HİÇ TANIMADIĞI BİRİNE ANNELİK YAPIYOR

Baş tacı edilecek en fedakar 8 anne

Antalya’da yaşayan Gülsüm Kabadayı, bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gencin bakımını üstleniyor. Fedakar kadın bakımını üstlendiği gence ‘Umut’ adını veriyor.


GÖZLERDEN OKUNAN MUTLULUK

Baş tacı edilecek en fedakar 8 anne

Lauren’in hastalığı nedeniyle saçları çıkmıyor ve peruk kullanmak zorunda kalıyor. Kullandığı peruklar sentetik ve yapay olduğu için annesi saçlarını kazıtıyor ve kendi saçından kızı için bir peruk yaptırıyor. Peruğuna kavuşan Lauren’in mutluluğu gözlerinden okunuyor.


KANSER OLAN KADININ OĞULLARINA MEKTUPLARI

Baş tacı edilecek en fedakar 8 anne

Meme kanseri teşhisi konulan bu anne ise kemoterapi ve radyoterapi görüyor. Başlangıçta tedavi başarılı olsa da kanser tekrar nüksediyor ve vücudunun birçok yerine yayılıyor. Hastalığının ağırlaştığını anlayan anne ölümünden sonra açılmak üzere iki oğluna bir kutu hazırlıyor. Sandra isimli kadın bu kutuya oğulları için yazdığı mektupları ve onlarla çekilen fotoğrafları koyuyor.


ÇOCUKLARI İÇİN KENDİNİ SİPER EDEN BİR ANNE DAHA

Baş tacı edilecek en fedakar 8 anne

Kenya’da, Somalili militanlar Westage Alışveriş Merkezi’ne kanlı bir saldırıda bulunuyor. Kendini, çocuklarını korumak için siper eden anneyi Fotoğrafçı Hicks bir üst kattan çekiyor.


OĞLUNU HER GÜN SIRTINDA OKULA TAŞIYOR

Baş tacı edilecek en fedakar 8 anne

Siirt’te yaşayan Kumrişan Güneş, bedensel engelli olan oğlunu her gün sırtında okula götürüyor. Oğlunun eğitim arzusunu yerine getirmek için çabalarını sakınmayan kadın, “Annelik ve kadın olmak fedakarlık gerektirir” diyor.

Hazırlayan: Melin Kahraman

Yazarın Tüm Yazıları