Buğday yağının faydaları nelerdir?

20. yüzyılın ortalarından itibaren genetiğinin değiştirilmesi ve içerdiği gluten sebebiyle eleştiri oklarını üzerine çeken buğday için her geçen gün olumlu ve/veya olumsuz yönde haberler yapılmaktadır. Çölyak hastası olmadığı halde pek çok kişi gereksiz yere buğdayı beslenmesinden çıkarmaktadır. Halbuki Dünya Sağlık Örgütü günlük enerji alımının %50-60 oranında karbonhidratlardan karşılanmasını önermektedir. Biz diyetisyenler tam buğdayı, tam taneli tahılları tavsiye etmekteyiz. Pirinç yerine bulgur yenilmesini ya da beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tercih edilmesini önermekteyiz.

Haberin Devamı

BUĞDAY YAĞI FAYDALI MI?

Son zamanlarda kitle iletişim araçlarında buğday yağı da gündemi meşgul etmektedir. Sağlığın yanı sıra kozmetik açıdan da iksir veya mucize şeklinde lanse edilen bu yağ için pek çok faydasından bahsedilmektedir: Ciltteki güneş lekelerini, göz altındaki morluklarını ve çilleri giderdiği, kırışıklıkları azalttığı, doğum sonrası oluşan lekeleri yok ettiği, selülit ve çatlakları ortadan kaldırdığı, yaşlanmayı geciktirdiği, yanık ve yara tedavisinde etkili olduğu, hazmı kolaylaştırdığı, hafızayı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddia ediliyor.

Buğday yağının faydaları nelerdir

BUĞDAY YAĞI DOĞURGANLIĞI ARTTIRIRI MI?

Buğday yağının doğurganlığı artırdığı, metabolizmayı hızlandırdığı, zayıflamaya yardımcı olduğu, kan şekerini dengelediği, kötü kolesterolü düşürdüğü, kalp dostu olduğu, kanser riskini düşürdüğü vb. iddia edilse de bu bilgilerin bilimsel anlamda doğruluk payı yoktur.

[fotogaleri=3641]

BUĞDAY YAĞI CİLDİ BESLEYİP CANLANDIRIYOR

Gerçekte E vitamini içermesi sebebiyle cildi besleyici ve canlandırıcı özelliktedir. Saç derisini ve tellerini beslemeye yardımcıdır. Sinir sistemi için faydalı etkiler içermektedir. Yakın bir tarihte modasının geçeceğine ve bahsedildiği gibi mucize özellikler içermediğine tanık olacağımızı düşündüğüm buğday yağı için şu aşamada olumlu bir yorum yapmak yanlış olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları