Öpülesi dudaklar için…

Dolgun dudaklar her zaman güzelliğin ve cazibenin simgesi olmuştur.

Haberin Devamı

Günümüz estetik operasyonları arasından en fazla talep edilen işlemlerin başında dudak dolgusu estetiği geliyor. Dudaklara ve ağız çevresine enjekte edilebilecek birçok dolgu malzemesi türü vardır. Ancak günümüzde yaygın olarak kullanılan dolgu malzemesi, hyaluronik asit içeren ürünlerdir. Bu nedeni hyaluronik asidin vücutta da bulunan doğal bir madde olmasıdır. Minimal dozlarda kullanılarak dudaklarınızda hacim artışına yardımcı olur. Mikro ve Nano tekniği ile yapılan yağ enjeksiyonları dudak dolgusu estetiği arasında bulunan diğer yöntemlerdir. Cerrahın ve kişinin tercihine göre bu tekniklerden en uygun olanı seçilerek uygulanır.

Öpülesi dudaklar için…

DOLGUN DUDAKLAR GENÇ GÖSTERİR

İnce ve düz dudaklar yüzün olduğundan daha yaşlı ve mutsuz görünmesine neden olur. Gülüş estetiği açısından da kişileri rahatsız eder. Yüzün genel hatlarına uygun dolgunlukta bir dudak ifadeyi yumuşatır, yüze sıcak bir ifade katar, gülümsemeyi güzelleştirir ve yüzün diğer uzuvlarının güzelliğinin ön plana çıkmasını sağlar.

Haberin Devamı

Hyalüronik asit dolgu maddeleri şekil, yapı ve hacim açısından dudağın görünümünü iyileştirebilir. Enjeksiyonun etkisi genellikle altı ay sürer. Bundan sonra dudakların hacmini korumak için enjeksiyon işleminin tekrarlanması gerekir. Eğer dolgu malzemesi olarak kişinin kendi yağ hücreleri kullanılacaksa ufak bir liposuction işlemi gerektiğinden, yağ enjeksiyonu daha uzun sürebilir. Enjeksiyon öncesi hissi azaltmak için topikal veya lokal uyuşturucu madde uygulanabilir. Enjekte edilecek alanlar dikkatle işaretlendikten sonra, enjeksiyon işleminin uygulanması için çok ince iğneler kullanılır. İşlem sırasında ağrı ya da sızı oluşmaz.

Öpülesi dudaklar için…

SONUÇLAR HEMEN GÖRÜNÜR

Enjeksiyondan sonra, olası rahatsızlık hissini azaltmak ve şişmeyi kontrol etmek için buz uygulanabilir. Ancak, tedavi alanına sıkı bir baskı uygulanmamalıdır. İşlemden hemen sonra ruj veya diğer kozmetik dudak ürünleri kullanmaktan uzak durulmalıdır. Operasyondan hemen donra dudakların yeni şekli hemen ortaya çıkar. İyileştikten sonra dudaklarınız doğal hissine döner. Hyaluronik asit dolgu maddelerinin yan etkileri geçicidir ve yalnızca birkaç gün sürer.

Haberin Devamı

GÜZELLİĞİN SİNGESİ DOLGUN DUDAKLAR

Dolgun dudaklar her zaman güzelliğin ve cazibenin simgesi olmuştur. Bu nedenle herkes daha dolgun dudaklara sahip olmak ister. Doğuştan ince dudaklara sahip olduğu sinirli ya da endişeli bir görünüme sahip olan, yaşla birlikte dudaklarından hacim kaybı olanlar tarafından çok daha fazla tercih edilir. Hastaların en fazla memnun olduğu estetik operasyonların başında yer alır.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları