İdeal burnun özellikleri

3D tasarım cihazlarıyla en ideal burun tipi belirlenebiliyor

Haberin Devamı

Günümüzde kadın erkek birçok insan var olan burun şeklinden memnun değil. Kimisi doğal burun yapısından şikayetçi, kimisi geçirdiği kaza sonucu burnunun aldığı şekilden şikayetçi, kimisi ise yaptırmış olduğu başarısız estetik ameliyat sonrası oluşan görünümden şikayetçi…

Burun estetiği yapılan estetik cerrahi operasyonları arasında tüm dünyada ilk sıralarda yer alıyor. İnsanlar çoğunlukla aşırı büyük, çok uzun, fazla geniş, etli, kemerli, asimetrik burun ucu ya da eğrilik gibi şikâyetlerle estetik cerrahiye başvuruyor. Hastaların büyük bir çoğunluğu ise ameliyatın kendisinden değil, ameliyatın ardından sahip olacağı yeni burnun görünümünden memnun kalmamaktan ya da doğal görünmemesinden korkuyor.

İdeal burnun özellikleri

Haberin Devamı

3D tasarım cihazlarıyla en ideal burun tipi belirlenebiliyor

3D tasarım cihazları ve hologram görüntüleme ya da 3D mask tekniği ile ameliyattan önce yüze en uygun burun şekli belirlenebiliyor. Bu sayede hastanın çeşitli açılardan alınmış görüntüleri üzerinde altın oran hesaplamaları yaparak burnun yeni şekline öyle karar veriyor. Burun tasarısı yüzün diğer uzuvları ile ölçeklendiriliyor ve mimiklere göre uyumlu hale getiriliyor. En önemlisi yapılan bu tasarım üç boyutlu çizimlerle hastaya ameliyat öncesinde gösterilebiliyor. Bu sayede hastalar ameliyattan sonra nasıl buruna sahip olacaklarını bilerek ameliyata giriyor. Bu sayede ameliyat sonrasında acı sürprizlerle karşılaşmıyor, burun estetiği ameliyatına korkmadan girebiliyor.

İdeal burnun özellikleri

AMELİYATSIZ TEKNİKLER İLE 15 DAKİKADA BURUN ESTETİĞİ

Burun estetiği ameliyatları kapalı teknik ile yapılan cerrahi operasyonlarla kırmadan, dikişsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Birkaç günlük iyileşme süreciyle oldukça da zahmetsiz geçebiliyor. Ancak her burnun mutlaka ameliyat ederek düzeltilmesi gerekmiyor. Günümüzde burnun şeklini değiştirmek için dolgu enjeksiyonları da kullanılıyor. Üstelik boyut değişiklikleri yani küçültme ameliyatları hariç birçok burun sorunu ameliyatsız bir şekilde 15-20 dakika içinde tedavi edilebiliyor. Sonuçları hemen görülebilen bu uygulamayla iyileşmesine sürecine ihtiyaç olmuyor. Sizin için en ideal burun tipi ve ameliyat tekniği hakkında bilgi edinmek için alanında uzman bir estetik cerraha gitmelisiniz.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları