Göz çevresini genç tutmak için nelere dikkat etmeliyiz?

Gözleriniz yüzünüzde çok benzersiz ve baskın bir özelliğe sahip, bu yüzden ekstra sevgi ve ilgiyi hak ediyorlar.

Haberin Devamı

Gözlerinizin olduğu gibi güzel görünmesini sağlamak için, onları belirli ürün ve hizmetlerle tedavi etmek en iyisidir.

Göz cilt bakımı neden özel dikkat gerektirir?

Sadece aynaya bakarak da anlayabileceğiniz gibi, gözlerinizin etrafındaki deri yüzünüzün geri kalanındaki deriden daha ince ve kırılgandır. Kırılganlığı nedeniyle bu cilt kuruluğa karşı daha hassastır ve yaşlanma belirtilerini çok kolay bir şekilde belli eder. Gözleri kısmak gibi basit yüz hareketleri ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Ayrıca sıvılar bu yumuşak dokuda kolayca toplanır ve bu da şişkinlik ve koyu halkalara neden olur. Temel olarak, gözlerinizin etrafındaki cilt yumuşaktır ve temiz ve parlak görünmesini sağlamak için biraz ekstra sevgiye ve bakıma ihtiyacı vardır.

Yaygın göz sorunları nelerdir?

Şişkinlik

Yukarıda kısaca bahsettiğimiz gibi göz şişkinliği, göz kapaklarında veya gözlerin altında sıvı birikmesinden kaynaklanır. Şişliği azaltmaya yardımcı olduğu gösterilen bir bileşen kafeindir. Göz kremlerinde veya serumlarda kafein olması, istenmeyen göz torbalarının azaltmanıza yardımcı olabilir.

Evde deneyebileceğiniz hızlı ve geçici bir numara da soğuk kaşık yöntemidir. Bir kaşığı soğuyana kadar dondurucuya koyun, ardından göz kapaklarınızın üzerine ve/veya gözlerinizin altına koyun. Soğuk kaşık, ekstra sıvı içeren damarları küçülterek şişkinliğin azalmasına neden olur. Bu yöntem uykusuz kaldığınız gecenin sabahında uygulanabilir. Yaşlanmaya bağlı göz kırışıklıklarına hiçbir etkisi yoktur.

Koyu halkalar

Koyu halkalar son derece yaygındır ve yaşlanma, güneş hasarı, uyku eksikliği, genler vb. gibi birçok şeyden kaynaklanır. Birçok insan, onları daha yaşlı veya yorgun gösterdiği için koyu halkalarını en aza indirmeye, gidermeye veya gizlemeye çalışır. Koyu halkaların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilecek maddeler C vitamini, niasinamid ve hidrokinondur.

Doğal ve geçici yöntem ise yeşil çay poşetlerini gözlerinizin altına yerleştirmek olacaktır. İki yeşil çay poşetini demleyin, soğumaya bırakın ve ardından fazla sıvıyı sıkın. Torbaları 15 dakika boyunca gözünüzün altına yerleştirin ve koyu halkalarınızın o kadar da koyu olmadığını fark edebilirsiniz! Yeşil çay poşetlerinin kafein ve serinliği, koyu halkalara neden olan damarları küçültmek için çalışır ve şişkinliğe de yardımcı olur!

İnce çizgiler ve kırışıklıklar

Yüzünüzde ilk beliren ince çizgiler ve kırışıklıklar muhtemelen göz çevrenizde olacaktır. O kısımda yer alan kırışıklıklar o kadar narindir ki gülümsemeyle birlikte hemen ortaya çıkar. Ayrıca yaşlandıkça cildiniz daha az kolajen üretir ve bu da cildinizin sıkılığını ve elastikiyetini kaybetmeye başlar. Cildiniz daha az kolajen ürettiğinde, ince çizgilerin ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olabilir.
Görünümlerini azaltmaya yardımcı olacak birkaç bileşen C vitamini, peptitler, seramidler, hyalüronik asit ve retinoldür. Botoks ayrıca cildi strese sokan ve ince çizgiler oluşturan kas kasılmalarının gücünü azalttığı için kırışıklık görünümünün azalmasına ve ince çizgi ve kırışıklık oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.

Botoks

Gözle ilgili asıl endişeniz ince çizgiler ve kırışıklıklarsa ve cilt bakım ürünlerinin geçici düzeltmelerine güvenmekten bıktıysanız, botoks kırışıklık önleyici enjeksiyonları düşünün. Bu enjeksiyonlar kasları gevşetmek için kullanılır, bu da hem ince çizgilerin oluşmasını önlemeye hem de halihazırda sahip olduğunuz çizgilerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur. Bu ofis içi tedavi 15 dakikadan az sürer ve sonuçlar iki ila yedi gün içinde fark edilir hale gelir.

Dolgu maddeleri

Yine göz çevresindeki ince çizgiler ve kırışıklıklar için daha uzun süreli bir çözüm arıyorsanız, aradığınız cevap dolgu maddeleri olabilir. Dolgu maddeleri, yerleştirildikleri yere hacim kazandıran maddeler içerir. Yaşlandıkça hacmimizi kaybederiz, işte o zaman cildimizin eskisi kadar dolgun olmadığını fark etmeye başlarız ve ince çizgiler ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Ortak bir tedavi alanı göz altıdır ve kaybolan hacmi yenilemek için dolgu maddeleri kullanılır. (Göz altlarınız şişmeye meyilliyse, daha fazla şişebileceğinden göz altı dolgusunun sizin için önerilmediğini lütfen unutmayın.)

CO2 soğuk peeling

Gözlerinizin altındaki alanı sıkılaştırmaya yardımcı olan bir diğer tedavi seçeneği de CO2 Lazer tedavisidir. CO2 cihazı cildinizi gençleştirmek, ince çizgileri azaltmak ve gözlerinizin daha genç görünmesini sağlayacak güneş hasarını hedeflemek için kullanılır. Ayrıca cilt dokusunu iyileştirir ve cilt tonunu dengeler. Lazerler cilt dokusunun sadece yüzeysel tabakasını hedefler ve hasarlı kısmı onarır, herhangi bir kesi olmadan daha genç ve sağlıklı görünen bir cilt ortaya çıkar.

Yazarın Tüm Yazıları