Dik göğüsler daha genç gösteriyor

Zamanla yerçekimine yenik düşen ya da aşırı kilo alıp verme, hamilelik sonra gibi sorunlardan kaynaklanan meme sarkması estetik olmayan görüntüsü yüzünden kadınların başlıca sıkıntılarından biridir. Meme dikleştirme operasyonları yaşadığınız tüm sorunları gidermek ve gerekirse göğsünüze yeniden şekil verme yöntemlerine başvurularak estetik bir görüntü kazandırılabilir.

Haberin Devamı

Göğüsleriniz sıkılığını kaybettiyse ya da meme uçlarınızın açısı değiştiyse meme dikleştirme operasyonu ile tatmin edici sonuçlar elde edebilirsiniz. Meme dikleştirme ameliyatları iki türlü hasar görmüş meme yapısına çözüm getirir. İlki göğüsleri yerinde tutamayacak kadar zayıflamış bağ dokusu için idealdir. İkinci meme yapısı da hamilelik ve kilo kaybından oluşan gevşemenin verdiği sarkmalardan kaynaklanan yapıyı onarmaya yönelik yapılacak müdahiledir. Sarkmaları ortadan kaldırmak için göğse yeni bir form ve hacim kazandırmak için bir takım teknikler uygulanır. Bu teknikler yoluyla deri fazlası alınır, meme ucu ve areola yukarı daha genç bir forma taşınır. Kimi durumda memenin kazandığı yeni boyuttan dolayı meme küçültme yoluna başvurulur.

Haberin Devamı

MEME DİKLEŞTİRME İLE GÖĞÜS BÜYÜTME

Hamilelik sonrası sarkma için meme dikleştirme operasyonu, sarkma ve hacimsizlik sorunlarının düzeltilmesi için ise silikon göğüs büyütme ile birlikte meme dikleştirme estetiği uygulanabilir. Çünkü çatlayan ve genişleyen meme derisindeki değişiklikler ile beraber sarkık ve büyük göğüs görüntüsü sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da sorunlar oluşturabilir.

Erken dönemde, büyük ve sarkık göğüsler omuz askısı izine, meme altı oluğunda pişiklere, mantarlara, bel ve boyun ağrılarına yol açabilmektedir.

Geç dönemde ise vücudun ağırlık merkezi değiştiğinden bel, boyun ağrıları ile beraber omurga sorunlarına, fıtıklara ve sinir sıkışmalarına yol açabilir. Menopoz ve osteoporoz ile bu süreç daha da hızlanır. Boyun bölgesinde sinir sıkışması ile elde uyuşma ve güçsüzlükler ortaya çıkabilir.

Tüm bu problemlerin önlenebilmesi ve daha estetik bir göğüs görünümü oluşturulmak için kişinin isteğine ve ihtiyacına göre meme küçültme ve dikleştirme operasyonu yapılabilir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları