Penis protezleri penis uzunluğunu artırır mı?

Artık sertleşme sorunu yaşayan hastalarımıza uygulayabileceğimiz non-invaziv ve minimal invaziv nitelik taşıyan birçok tedavi yöntemine sahibiz. Seçilmiş hastalarda yüksek başarı elde edebilmemizi sağlayan PRP, ESWT ve SVF ile kök hücre gibi tedavi alternatifleri sayesinde birçok hastamızda penil protez cerrahisi gereksinimini ortadan kaldırabilsek de bazı durumlarda penil protezler, sertleşme fonksiyonunun geri kazanılması adına değerlendirilebilecek son çare olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Özetle penis içerisindeki sertleşmeyi sağlayan tüp yapılarına silikon protezlerin veya şişirilebilir silindirlerin yerleştirilmesi yoluyla gerçekleştirildiği ifade edilebilen penil protez cerrahisi ile ileri derecede sertleşme sorunu yaşayan hastalarımızın tedavisini başarıyla tamamlayabiliyoruz. Tedavi son derece başarılı olmakla birlikte bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Son dönemde penis büyütme ameliyatlarının daha çok tercih edilmesi ile “Penis protezleri penis uzunluğunu artırır mı?” sorusu gündeme yerleşiyor. Bu haftaki köşe yazımda çok merak edilen bu sorunun yanıtını sizlerle paylaşacağım.

Penis protezleri penis uzunluğunu artırır mı


Penis Protezlerinin Amacı Sertleşme Fonksiyonunun Geri Kazandırılmasıdır

Penis protez ameliyatı hastaların ileri derecede sertleşme problemlerinin giderilmesi amacıyla yapılır. Penis içinde bulunan tüp yapılarına yerleştiren penis implantları penis uzunluğunun dikkate değer ölçüde artmasına neden olmaz. Penis protezi ameliyatı uygulanırken penis uzunluğunun artırılması değil korunması hedeflenir. İmplant seçimi sırasında da hastanın penis boyutları değerlendirilir ve bu doğrultuda uygun olan bir implantın penis içine yerleştirilmesi sağlanır.

Penil protez ameliyatı olacak hastaların birçoğu aksi bir düşünceye kapılarak penis boylarında kısalma meydana geleceği yanılgısına da düşebilirler. Bu konuda yapılan çeşitli bilimsel araştırmalar mevcuttur. Bu araştırmaların sonuçları penil implant cerrahisinin penis boyunda anlamlı bir azalma meydana getirmediğini ortaya koyar. Çeşitli çalışmalarda ameliyat öncesi penis uzunluğu ve çapı ile ameliyattan hemen sonra ameliyathanede penisin erekte hâldeyken ölçülen boyu ve çapı arasında iyi bir korelasyon bulunduğu gösterilmektedir.

Penis Boyu Yalnızca Penis Uzatma Cerrahisi ile Uzar

Penisi uzattığı iddia edilen çeşitli ilaçlar ve yöntemler bulunduğunu biliyoruz. Ancak penis boyunda artış elde edilmesinin tek ve sağlıklı yöntemi penis uzatma ameliyatıdır, diğer yöntemler sağlığı tehdit edebilir. Spinal ya da genel anestezi altında yapılabilen penis uzatma ameliyatı sırasında penisi karın duvarına bağlayan asıcı bağ yaklaşık %80 oranında kesiliyor. Böylece penisin vücut içerisindeki bölümünün bir kısmı serbest bırakılarak uzunluğunun artması sağlanıyor. Bilinmesi gereken ise penis uzatma ameliyatı sonucunda elde edilen uzamanın kişiden kişiye değişebileceğidir. Penisin vücut içerisinde kalan kısmının uzunluğu herkeste farklı olduğu için operasyon sonrasındaki boyut artışı ile ilgili kesin verilerin sunulması doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Üstelik postoperatif dönemde hastaların önerilen egzersizleri ne kadar düzenli yaptığı ve pubik bölgedeki yağ birikiminin miktarının da önemli değişkenler olduğunun unutulmaması gerekir. Özellikle penis uzunluğunun ereksiyon sırasında da belli olabilmesi adına pubik bölgedeki yağlanmanın çok fazla olmaması önemli bir kriterdir.

Yazarın Tüm Yazıları