Özgüven ve cinsellik arasındaki ilişki

Özgüven; arkadaşlıklarımızın, profesyonel yaşantımızın, kendimizle ve hayatımızdaki insanla olan özel ilişkimizin kesişiminde yer alan bir kaynak gibidir. Bu kaynağın beslenmesi hem dengeli bir yaşam sürmemizi hem içsel mutluluğu yakalamamızı hem de çevremizdeki insanları mutlu edebilmemizi sağlar. Özgüven hayatımızın tüm alanlarında olduğu gibi, cinsel yaşamda da son derece belirleyicidir.

Haberin Devamı

Cinsel özgüvensizlik birçok farklı nedenle görülebilir. Cinselliğin tabu olarak görüldüğü bir çevrede yetişmek, cinsel açıdan aşağılanmak, fiziksel özelliklerden rahatsızlık duymak ya da performans ile ilgili soru işaretleri cinsellikten uzaklaşılmasına ve korunmasız ilişkiye girmek gibi riskli davranışlar sergilenmesine neden olur.

Erkeklerde cinsel öz güvensizlik incelendiğinde penis boyutu ve şekliyle ilgili kaygılarla sertleşme problemi ve erken boşalma gibi cinsel işlev bozukluklarının önemli etkileri olduğunu göz ardı edemeyiz. Tabulaştırılmasına sıklıkla tanık olduğumuz tüm bu sorunların tıbbi olarak tedavi edilebilmeleri mümkün.

Özgüven ve cinsellik arasındaki ilişki


Penis Boyu Uzatılabilir, Penis Kalınlaştırılabilir

Cinsel kimliğin keşfedilmeye başladığı erken dönemden itibaren erkekler penis boyları ile ilgili farkındalık geliştirirler. Ergenlik döneminde bu farkındalık, hormonların da değişimi ile zirveye çıkar. Bu süreçte edinilen deneyimlerle pekişen benlik algısı, erkeklerin yetişkinlik dönemlerinde de etkisini sürdürür.

Penis boyu ideal ölçülerden kısa olan ya da penis inceliği nedeniyle rahatsızlık duyan erkeklerin, penis büyütme ameliyatı ile tatmin edici bir cinsel yaşama kavuşmaları mümkündür. Kişiden kişiye değişmekle birlikte penis boyunda 2-4 cm uzama elde edilmesini sağlayan cerrahi sırasında hastaların ihtiyaçları doğrultusunda penis kalınlaştırma da gerçekleştirilebilir.

Hastadan alınan yağ dokusunun özel işlemlerden geçirilmesi ve penis cildi altına enjekte edilmesine dayanan işlem sonrası penis kalınlaşıyor.Böylece erkeklerin cinsel öz güvenleri yükselirken cinsel ilişkiden aldıkları haz da artıyor.

Cinsel İşlev Bozuklukları Çözümsüz Değil

Erken boşalma ve sertleşme sorunu yaygın görülen ve çiftler arasındaki bağı zedeleyebilen cinsel işlev bozukluklarıdır. Bu cinsel işlev bozuklukları erkeklerin öz güvenlerini belirgin ölçüde düşürür, çiftler arasında iletişim kopukluklarına yol açabilir ve kördüğüm olarak ilişkilerde çıkmaza dönüşebilir.Tedavi süreçlerinde farklı yöntemler denenebilir; kişiye özel yaklaşımla hem erken boşalma da hem de sertleşme sorununda belirgin bir iyileşme elde edilir. Klinik ortamında gerçekleştirdiğimiz penis başına dolgu uygulaması ile erken boşalma sorunu yaşayan hastalarımızın ejakülasyon sürelerinde 3 kata kadar uzama elde edebiliyoruz, bu çok ciddi bir başarı verisi.

Sertleşme sorunu tedavisi için de çeşitli yöntemleri değerlendirebiliyoruz. Şok dalga tedavisinden, trombosit zengini plazma enjeksiyonundan, SVF kök hücre tedavisine dek birçok alternatifimiz mevcut. Önemli olan hastalara özel bir süreç planlaması, en doğru tedavi seçeneklerinin belirlenmesi ve uygulanmasıdır.

 

Yazarın Tüm Yazıları