Mastürbasyon ve penis boyutu arasında bir ilişki var mı?

Erkeklik algısı ile sıkı sıkıya bağlı olan penis boyu, erkeklerin öz güveni üzerinde son derece etkili. Mikropenis standartlarından uzak olsa da penis boyunun kısa olduğunun düşünülmesi erkeklerde kaygı sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Penis boyunu uzatmak için etkili tek yöntem penis uzatma cerrahisi olmasına rağmen penis uzatma amaçlı denenebileceği söylenen, çoğu sağlıksız birçok yöntem bulunuyor. Penis boyutu ile ilgili mitler de gündemden eksik olmuyor. Bu mitlerden biri de mastürbasyon odağında şekilleniyor. Sanıldığının aksine mastürbasyon penis boyunu ne büyütüyor ne de küçültüyor. Hâlihazırda penis boyu ile ilgili sorun yaşayan kişiler için bu mitler kaygıyı artırıyor, dolayısıyla doğru bilgiye erişmek her zaman olduğu gibi önem taşıyor. Bu haftaki köşe yazımda mastürbasyon ve penis boyu arasındaki mitlere ve bu mitlerin kaynağına değineceğim. Faydalı olması dileğiyle…

Haberin Devamı

Mastürbasyon Yapmak Penis Boyunu Değiştirir mi?

Mastürbasyon yapmanın penis boyu üzerinde kalıcı bir değişikliğe yol açabileceğine dair herhangi bir bilimsel veri bulunmuyor. Penis boyunu etkileyen en önemli unsur genetik faktörler. Ergenlik ve sonrasındaki birkaç yıllık süreçte penis boyunda büyüme devam edebiliyor. Penis boyundaki büyüme genel olarak 18 – 19 yaşta sona eriyor. Penisin belirli yaş aralıklarında gelişmesinin ardında erkeklik hormonunun etkisi bulunuyor. Ergenlik döneminde erkeklik hormonu seviyeleri belirgin ölçüde yükseliyor ve bu yükseliş cinsel organların gelişimini de etkiliyor.

Mastürbasyon ve penis boyutu arasında bir ilişki var mı


Mastürbasyon sırasında erekte olunuyor ve ereksiyon sırasında penis boyunda artış meydana geliyor. Ancak bu değişim ejakülasyon ile birlikte sonlanıyor. Yapılan bilimsel araştırmalar erkeklik hormonu seviyelerinin mastürbasyon sırasında değiştiğini ancak bu değişimin minimum seviyede olduğunu ve uzun vadeli etki göstermediğini ortaya koyuyor. Diğer bir deyişle mastürbasyon sırasında değişen hormon seviyeleri ejakülasyonun ardından normale döndüğünden kalıcı bir etkiden bahsedilemiyor.

Penis boyundaki değişim ile erkeklik hormonu arasındaki bağın varlığı, mastürbasyon sırasında değişen hormon seviyeleri ile penis boyu arasında bir ilişki kurulmasına neden olsa da bu söylem mitten öteye geçmiyor.

Mastürbasyon söz konusu olduğunda karşılaştığımız tek mit penis boyunda değişim yaratacağına dair olan değil, ergenlik döneminde mastürbasyon yapmanın gelişimi etkileyeceğine dair yaygın bir yanlış inanış bulunuyor. Mastürbasyon yapmak vücut gelişimini etkilemiyor, aynı şekilde sivilce oluşumunu tetikleyen bir etki de yaratmıyor. Ayrıca erkeklerde kısırlığa ve ilerleyen yıllarda sertleşme sorununa yol açacağına dair inanışlarda da gerçeklik bulunmuyor. Elbette bu doğru teknikle mastürbasyon yapıldığı takdirde geçerli olan bir söylem. Mastürbasyon sırasında penisin aşırı zorlanmasının penis hasarına ve ileri durumlarda penil fraktür adı verilen penis kırılmasına neden olabildiğinin unutulmaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Mastürbasyon ve penis boyutu arasında bir ilişki var mı


Penis Boyu Yalnızca Cerrahi ile Uzuyor

Penis boyunu uzatmak için birçok farklı yöntemin bulunduğu düşüncesinden uzak durmak önemli. Penisin boyunu artırmak için geçerli olan tek tedavi yöntemi penis uzatma cerrahisidir. Diğer yöntemlerle ne kalıcı sonuçlar alınabilir ne de bu yöntemlerin sağlıklı olduğu ifade edilebilir. Belirli hastalarda penis boyunu değiştirmeden penisi daha büyük göstermek için farklı adımlar atılması söz konusu olabilir. Örneğin fazla kilo sorunu olan erkeklerde pubik bölgede yağ birikimi ile karşılaşılabilir ve bu birikim penis boyunu olduğundan daha kısa gösterebilir. İdeal kiloyu korumak penis boyutunun olduğu gibi görünmesinin sağlanmasında ve sertleşme sorunu gibi cinsel işlev bozukluklarının oluşma riskinin düşürülmesinde etkili tedbirlerdir.

Yazarın Tüm Yazıları