Erken boşalma ne zaman gündeme gelir?

Erken boşalma olarak da adlandırılan prematür ejakülasyon, dünya genelinde en sık görülen cinsel işlev bozukluğudur. Cinsel ilişkiye girmeden ya da cinsel ilişki başladıktan hemen sonra, kontrolsüz bir şekilde boşalma durumu olarak kısaca tanımlanabilir. Fakat erken boşalma ile ilgili bilinmesi gerekenler bunlarla sınırlı değildir. Bu haftaki köşe yazımda erken boşalma hakkında önemli bilgiler paylaşacağım, faydalı olmasını dilerim.

Haberin Devamı

Erken Boşalmadan Bahsedilebilmesi İçin Aranan Şartlar

Uluslararası kılavuzlar erken boşalmayı cinsel ilişkiye girdikten sonra ilk 1 dakika içerisinde, kontrol dışı ve tekrarlayan şekilde gerçekleşen boşalma olarak tanımlar. Bu tanımda altı çizilmesi gereken üç temel kriter bir aradadır. İlk kriter cinsel ilişkinin süresi ile ilgilidir ve bu kriter farklı şekillerde de ele alınabilir. Prematür ejakülasyon, yaygın olarak cinsel ilişkinin 1 dakika içerisinde sonlanması şeklinde ifade edilse de bu süre farklı uzmanlarca 1-2 dakika şeklinde de belirtilebilir. Üstelik bu noktada partnerin cinsel hazza ulaşmasının da önemli bir değişken olduğunun unutulmaması önemlidir. Nitekim erken boşalma, temelinde hastanın partnerinin cinsel hazza ulaşamaması ve/veya erkeğin boşalma süresinden memnun olmaması ile de ilişkilidir. Dolayısıyla süre kriteri bir anlamda sübjektif nitelik taşıyabilir.

Erken boşalmadan bahsedilebilmesi için erkeğin boşalma eylemini kontrol edememesi bir diğer kriterdir. Kişinin kontrollü olarak ya da isteyerek erken boşalması, cinsel işlev bozukluğu olarak tanımlanmaz.

Erken boşalmanın varlığından bahsedilebilmesi için bir diğer önemli şart ise tekrarlayan şekilde görülmesidir. Zaman zaman her erkek cinsel performans düşüklüğü yaşayabilir, stresten ya da yorgunluktan erken boşalabilir. Mevcut bir cinsel işlev bozukluğu olarak değerlendirilen erken boşalma, dönemsel yaşanan sorunlardan farklı olarak sürekli görülür. Kronikleşen erken boşalma birçok açıdan hem erkeği hem partnerini hem de çiftlerin ilişkisini etkiler. Önemli olan bu sorunu tanımlamak, varlığı hâlinde tıbbi destek almaktır.

Erken boşalma tedavi edilebilen bir sağlık sorunu olmamakla birlikte doğru tedavi yöntemleri ile kontrol altına alınabilir ve erkeklerin boşalma süresi uzatılabilir. Günümüzde erken boşalma sorunu yaşayan hastalarda çok değerli gelişmeler elde etmemizi sağlayan dolgu tedavisi giderek yaygınlaşmaktadır.

Haberin Devamı

Erken boşalma ne zaman gündeme gelir


Penis Aşırı Duyarlılığını Penis Başına Dolgu Uygulaması ile Azaltmak Mümkün

Yapılan bilimsel çalışmalar erken boşalma görülen erkeklerin büyük çoğunluğunda penis aşırı duyarlılığı sorunu olduğunu göstermektedir. Her ne kadar birbirlerinden farklı durumlar olsalar da aralarındaki bağlantı erken boşalma tedavisi alternatiflerinin değerlendirilmesi noktasında belirleyici olacaktır.

Penis aşırı duyarlılığı nedeniyle erken boşalma sorunu yaşayan hastalarda penis başına dolgu uygulaması ile çok başarılı sonuçlar alabiliyoruz. Penisin glans kısmına hyaluronik asit içerikli dolgu malzemelerinin enjekte edilmesine dayanan ameliyatsız tedavi yöntemi sayesinde, boşalma süresinin 3-3,5 katına çıkarılması söz konusu olabiliyor. Lokal anestezik krem uygulamasının ardından gerçekleştirilen tedavi sırasında hastalarımız acı ya da ağrı hissetmiyor, sonuçları 1 ay gibi kısa bir sürede almaya başlıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları