Diş implantı zor mu?

Gelişen teknoloji sayesinde diş implantı, günümüzde, eksik diş tedavisinde kullanılan en etkili, ideal ve konforlu çözüm yöntemidir. Modern teknikler ile bir diş implantı ortalama 5 - 6 dakika içinde hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Bilgi eksikliğinden dolayı tereddütleri olan hastalar, alanında uzman diş hekimlerinden destek alarak diş implantı tedavisinden faydalanabilirler.

Haberin Devamı

Diş implantı kaybedilen dişi restore etme de kullanılan en ideal çözüm tekniğidir. Sanıldığı gibi zahmetli değil, gelişen teknoloji sayesinde oldukça zahmetsiz bir işlemdir.

Herhangi bir sebepten kaybedilen dişleri yerine koyabilmek için kök görevi görür. Doğal diş gibi davranma özelliği vardır. Alerji, tahriş vs. gibi yan etkileri yoktur. MR ya da tomografi gibi görüntüleme yöntemleri için herhangi bir şekilde engel oluşturmaz.

Diş çekimi sonrası bölgede bulunan kemik, yavaş yavaş erimeye başlar ve bu durum büyük bir kemik çöküntüsüne yol açabilir. Tedavi edilmediği takdirde komşu dişler çenede oluşan boş kısımlara doğru ileri/geri ya da öne/arkaya doğru hareket eder. Ancak implant yerleştirilmesi, bu yıkımı durdurur ve kemiğin sağlıklı kalmasını sağlar. Diş çekimi sonrası implant tedavisinin çok uzun süre geçmeden uygulanması, tedavinin kalitesini artırır ve maliyetini düşürür. Diş çekimi ile diş implantı tedavisi arasında 3 – 4 aydan daha uzun bir süre olmamalıdır.

Haberin Devamı

DİŞ İMPLANTININ AVANTAJLARI NELERDİR?

Günümüzde ağrısız ve acısız diş implantı yaptırmak mümkün. Diş implantı, basit bir diş çekiminden bile daha kolay bir işlemdir. Bir implantın ağız içine yerleştirilme süresi ortalama 6 dakika sürer. Diş dolgusunda da kullanılan anestezi tekniği kullanılır ve tamamen ağrısız bir işlemdir.
İmplant, radyoterapi görenler özel kemik hastalığı olanların dışında herkese uygulanabilir. Gelişen teknoloji sayesinde ağızda hiç diş olmayan ya da kemik yetersizliği durumlarında bile uygulanabilmektedir. Diyabet hastalarında şeker oranına bakılmaksızın HgA1C testi yapıldıktan sonra; kalp hastalarında da antibiyotik profilaksisi yapılarak implant uygulaması yapılabilir. Diş implantı ağız ve çene gelişimi gerçekleşmiş olan gençlerden kemik kalitesi uygun olan yaşlılara kadar herkese kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Cerrahi müdahaleden sonra diş hekiminin tavsiyelerine tam olarak uyum sağlanırsa operasyon sonrası herhangi bir komplikasyon yaşanmaz.
Diş implantı korkulacak bir şey değil, aksine hasta konforu yüksek olan diş tedavisi yöntemlerinden biridir.  

Yazarın Tüm Yazıları