Cilt bakımınızı doğru yapıyor musunuz?

Güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın sırrı tabi ki cilt bakımından geçiyor. İşte doğru cilt bakımı ve yapılan hatalar...

Haberin Devamı

Düzenli cilt bakımı her cilt için şart

Cildimizi ne kadar korumaya çalışsak bile çevresel faktörlerin zararlı etkilerine maruz kalır. Zararlı güneş ışınları, çevre kirliliği ise bunların başında gelir. Cildi korumanın yolu ise düzenli cilt bakımından geçiyor. Kişinin ihtiyacına uygun ve etkili cilt bakımı sayesinde cilt temizlenir ve tahriş edici dış etkenler azaltılabilir.

Cilt bakımında en büyük yapılan hata ise cilt tipini tanımadan cildin asidik seviyesine uygun olmayan temizleyicileri kullanmaktır. Bu şekilde yapılan cilt bakımı cildi iyileştirmek yerine zarar verecektir.

Cilt tipini tanımak doğru cilt bakımı için önemli

Doğru bir cilt bakım rutini için en önemli adın cilt tipine uygun ürünlerin kullanılmasıdır. Herkes için evrensel geçerli kural ise kullanımdan sonra gergin ve kuru hissettirmeyen ürünlerin tercih edilmesidir.

Haberin Devamı

Kullanılacak ürünler kişinin cilt tipine uygun olmakla beraber sahip olduğu hastalıklara göre de karar verilmelidir. Sıklıkla yapılan hata ise yağlı cilde sahip kişilerin ciltlerini nemlendirmekten kaçınmasıdır. Her cilt tipinin neme ihtiyacı vardır. Yağlı cilde sahip olan kişiler ise cilt tiplerine uygun ürünleri tercih etmelilerdir.

Kuru ciltlerin ise daha fazla neme ihtiyaçları olabilir. Uzman dermatolog önerisi ile birlikte içeriğinde hyalüronik asit olan kremleri kullanabilirler.

Her pahalı ürün cildinize iyi gelmeyebilir

Cilt bakımlarında fiyat skalası oldukça geniştir. Ancak pahalı olan ürünler cildinize iyi gelmeyebilir hatta birçok soruna yol açabilir. Bu sebeple ürünleri tercih ederken fiyat ya da markasına değil içeriğine ve sizin için ne kadar uygun bir ürün olduğu göz önünde bulundurmalısınız.

Ürünlerin içeriği ne kadar doğal maddelerden oluşursa cildinizi tahriş etme riski o kadar azalacaktır. Alacağınız ürünler için tavsiyelerim ise; nemlendirici ürünlerde hyalüronik asit, yaşlanma karşıtı kremlerde ise shea yağı bulunan ürünleri tercih etmeniz. Özellikle içinde paraben ve parfüm bulunan ürünlerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

Haberin Devamı

Cilt bakımının olmazsa olmaz güneş kremi

Güneş ışınları sağlık açısından faydalıdır ancak zararlı güneş ışınları cilt üzerinde leke ve yaşlanma sorununa yol açabilir. Bu sebeple hem cilt bakımdan sonra hem de günlük hayatta güneş kremi kullanımı mutlaka alışkanlık haline getirilmelidir.

Cilt bakım rutininde kullanılan ürünler belirli aralıklarla değiştirilmedir. Güneş kremi ile birlikte ihtiyaç duyulan bölgelerde uzman dermatolog ile karar verip antioksidan kullanımına başlanabilir. Cilt bakımında fark edilen benler mutlaka takip edilmeli ve değişim görüldüğü durumlarda dermatolog hekime başvurulmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları