Yeni yıla ideal kiloda giriş yapın!

Yılbaşına forma girmek isteyenler için...

Haberin Devamı

Yeni yıla giriş gününe yaklaşırken sağlıklı beslenmek ve ideal kiloda olmak adına; yılbaşı günü ve ertesi gün nelere dikkat etmeliyim diyorsanız yazımı dikkatle okuyun! 2015 yılı herkese ideal kilo ile sağlık ve mutluluk getirsin…

Yılbaşı gecesi yemeğinin içeriği nasıl olmalı?

Yılbaşı sofrasına asla aç oturmayın. Öncesinde çorba, salata, yoğurt ve meyveden oluşan küçük bir öğün yapabilirsiniz. Çünkü acıkmış olarak gideceğiniz bir yemek gereğinden fazla yemek yemenize sebep olabilir.

Yılbaşı gecesinde dışarıda iseniz; ordövr tabağındaki beyaz peynir, domates, salatalık gibi sebzeler ile yoğurtla hazırlanmış bir meze ve yarım porsiyon zeytinyağlı dolma tercih edebilirsiniz

Ana yemekte kızartma veya kavurma olan yiyeceklerden uzak durmalısınız. Izgara, fırında veya buğulama olarak derisi alınmış hindi eti, tavuk eti veya balık tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Tatlı seçimlerinizde dikkatli olun. Şerbetli veya hamur tatlıları yerine sütlü tatlıları veya meyveli tatlıları tercih edebilirsiniz. Bunun haricinde; mevsim meyveleriyle hazırlanmış güzel bir meyve salatası iyi bir seçenek olabilir.

Yılbaşı yemeğinde alkol alacaksanız, alkol oranı ve kalorisi düşük olan alkol grubunu tercih etmenizde fayda var.  Kırmızı şarap en iyi tercih olacaktır. Alkolü aç karnına değil yemeklerle birlikte tüketmeye özen gösterin.

Yeni yılın ilk günü nelere dikkat edilmeli?

  • Güne mutlaka 2 bardak su ile başlayın. Gün boyunca 10-14 bardak suyu tamamlayın.
  • Kahvaltı öğününü mutlaka tüketin. En güzel alternatif; yulaf ezmesi, yoğurt veya süt ile ceviz veya badem üçlüsü olacaktır.
  • Öğle ve akşam öğünlerinizin hafif olmasına dikkat edin. Sebze yemeği ile tam tahıl ekmeği ve yağsız mevsim salatası tüketebileceğiniz sağlıklı besinlerdir.
  • Yılbaşı gecesi alkolü kaçıranlar; alkolün yaratacağı kan şekeri düşüklüğünü önlemek için ara öğün yapın. Özellikle avokado ve ananas içerdiği enzimler sayesinde alkolün yarattığı ödem ve şişkinliği azaltacaktır.
  • Egzersiz yapın. Daha çok kardiyovasküler sistemi çalıştıran aerobik egzersizleri (yürüyüş, koşu, yüzme, bisiklete binme, merdiven çıkma, spinning vb.) tercih edin. Örneğin; 45 dakika yürüyüş veya 25 dakika bisiklet uygun olabilir.

Gün içerisinde küçük çaplı detoks yapılabilir. Sizlere yılbaşı ertesi günü için detoks içeceği tarifi veriyorum. 

Yılbaşı ertesi günü ‘’Detoks içeceği’’ tarifi: 

  • 1 orta boy salatalık
  • 2 ince dilim ananas
  • ½ lime
  • 2 adet yeşil elma

Katı meyve sıkacağında 2 adet yeşil elmayı sıkın. Çıkan elma suyu ile birlikte soyduğunuz salatalığı ve ananas dilimlerini blendere koyun, üzerine lime’ı sıkın. Hepsini tekrar blenderden geçirin. Herkese şimdiden iyi yıllar…

Yazarın Tüm Yazıları