Ayfer Sağlam
Ayfer Sağlam
Ayfer Sağlam

Hamileler için sırt egzersizi

Sırt kaslarınızı çalıştırarak ağırlaşan karnınızı daha rahat taşıyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hamilelikte büyüyen ve her geçen gün ağırlaşan karnı taşımak zorlaşırken, en iyi çözümlerden biri sırt egzersizleri yapmak. Hamile & Spor Uzmanı Ayfer Sağlam, rahatlıkla uygulanan sırt kaslarını güçlendirecek egzersizleri gösteriyor.

Sırt kaslarımız arka grup kasları olduğundan daha önce çalıştırılmadıysa, hamilelik döneminde alınan kilolarla birlikte ağırlık merkezinin öne kaymasıyla belin yanı sıra sırta binen yükte artar. Sırt kaslarımızı güçlendirmek için bu dönemde oturarak yapabileceğiniz bir egzersizi deneyelim.

Yere oturun, sırtınızı bir duvara dayayın ve belinizi havlu veya yastıkla destekleyin. Eğer varsa duvarla sırt arasına bir egzersiz topu yerleştirin. Daha sonra kollarınızı omuz hizasında öne doğru uzatın ve derin nefes alın. Nefes verirken kollarınızı tavana kulaklarınıza doğru kaldırın. Kollarınızı kaldırdığınızda sırt kısmınızda kürek kemiklerinizin yan yana geldiğini hissetmeye çalışın. Hareketi bir kademe daha ileri götürmek için egzersiz lastiği ile de yapabilirsiniz.

Hamilelikte yapılan egzersizler sizin ve bebeğinizin daha iyi bir süreç geçirmeniz içindir. Egzersize başlamadan önce mutlaka doktorunuzun onayını alınız. Egzersizler sırasında nefesinizi tutmayınız ve herhangi bir terslik hissederseniz mutlaka egzersizinizi sonlandırınız. 

Haberin Devamı

İzlemek için aşağıdaki videoyu tıklayın.

[video=hurriyetaile_video/6.flv]

HAMİLELER İÇİN BEL EGZERSİZLERİ