Tecavüz mağduru bu sefer bir erkek

6 karısının tecavüzü sonucu öldü. Uzmanlar seks sıklığının tehlikesini yorumladı.

Haberin Devamı

Nijerya'da zengin olduktan sonra altı kadınla birden evlenen Uroko Onoja, tüm eşleri birden tecavüze kalkışınca canından oldu. 5. ilişkisinde nefes alamamaya başlayan Onoja’nın bu durumu “üst üste seks yapmak hayati tehlikeye mi yol açıyor?” sorusunu akıllara getirdi. İşte, uzmanların yorumları…

Kadınlara düşkünlüğü ile tanınan Onoja, eve dönünce doğrudan en genç eşinin odasına girdi ve diğer eşleri, öfkeyle odaya girip kocalarına her biriyle ayrı ayrı cinsel ilişkiye girmek zorunda olduğunu söyledi. Sıra beşinci kadına geldiğinde nefes alamamaya başlayan Onoja, hayatını kaybetti. Kısa aralıklarla birden fazla ilişkiye giren Onoja’nın ölümü üzerine uzmanların, seks yapma sıklığının sağlık ile bağlantısı ile ilgili şu yorumları yaptı:

 Dr. Cem Keçe: “Seks yapmak gençleştirir ama…”

“Seks yapmak sağlam ve sağlıklı bir erkekte stresi azaltır ve gençleşmeye yol açar. Çünkü seks aslında iyi bir egzersizdir, seks hormonlarının ve diğer hormonların düzenli çalışmasını sağlar. Yurt dışında yapılan çalışmalarda haftada üç kez seks yapan çiftlerin yapmayanlara göre yaklaşık 10 yıl daha genç gösterdiği tespit edilmiş. Ancak bedenen ve ruhen sağlam ve sağlıklı olmayan bir erkek için, birden fazla, üst üste seks yapmak, kalbi yoran ve sıkıntıya sokan bir egzersizdir. Habere konu olan erkeğin 6 eşinin tecavüzüne uğraması onu yormuş ve sıkıntıya sokarak kalbine zarar vermiş olabilir. Var olan bir kalp yetmezliğini artırmış veya koroner damarlarında var olan bir tıkanıklığın etkilerini artırmış olabilir. Bu nedenle 40 yaşından sonra düzenli cinsel check-up yaptırmakta fayda var.”

Haberin Devamı

Dr. Furkan Kayabaşoğlu: “Seks sırasında ölümün 2 nedeni var”

“Cinsel ilişkinin hayatı tehdit etmesi için iki etken söz konusu olmaktadır. Bunlardan ilki cinsel ilişkiye giren erkeğin zaten altta yatan bir kalp ve damar hastalığının olması ve cinsel performansla kalbin bu yükü kaldıramamasıdır. Buna örnek olarak futbol sahalarında sürekli idmanlı olmalarına rağmen kalp krizi geçiren sporcuları gösterebiliriz.

Haberin Devamı

Cinsel ilişki sırasında ölüme neden olan ikinci etken ise cinsel performans artırıcı ilaç kullanımıdır. Özellikle ileri yaşlarda yaşa bağlı olarak azalan cinsel performansı artırmak amacı ile bilinçsizce kullanılan bu ilaçlar, aynı yaşlarda beraberinde görülen kalp ve damar hastalıkları nedeniyle ölümlere yol açmaktadır.” 

Yazarın Tüm Yazıları