Seks neden önemli?

Erotizmi seven erkekler seks ister, romantizmi seven kadınlar ise aşk ister

Haberin Devamı

Erotizmi seven erkekler seks ister, romantizmi seven kadınlar ise aşk ister, bu çoğu zaman geçerli olan bir genellemedir. Çünkü kadınlar ve erkekler birbirlerine ne kadar çok benzerlerse benzesinler, cinsellikte farklı oldukları açıkça görülür. Ancak bu farklılıkları anlayıp kabul etmekle hem duygusal hem cinsel hem ruhani hem de gerçek bir yakınlığa ve keyifli bir cinsel uyuma ulaşabilirler.

EROTİZM VE ROMANTİZMİN DANSI...

Seks neden önemli

Erkekler için partnerlerini tatmin etmek, “Nasıldı?” sorusuna “Harikaydı, sen beni kendimden geçirdin, bana kadınlığımı hissettirdin” yanıtını almak ne kadar önemliyse, kadınlar açısından da “Seni çok beğeniyorum, sana aşığım, çok güzelsin” cümlesiyle anlam bulan romantizm, arzulanmak, erkeğin aşk nesnesi olmak o denli önemlidir. Kadın ve erkeğin cinsellikteki farklılıklarını yeterince anlayamayan kadınlar, çok yanlış bir şekilde erkekleri “Aklın fikrin sekste, başka bir şey düşündüğün yok” şeklinde yalnızca seksin peşinde koştukları ve yüzeysel oldukları şeklinde suçlarken, bazı erkeklerde “Sen beni yeterli ve başarılı bulmuyor musun?” şeklinde sorular sorarak, romantizm sunmadan erotizm beklemenin dayanılmaz ağırlığı altında ezilirler.

Haberin Devamı

Seks neden önemli

Ancak kadın ve erkeğin cinsellikteki farklılıklarını daha iyi kavradıkça kadınlar erotizmin ve şehvetin çoğu erkek için daha romantik olmanın ve sevgi duygularının farkına varılmalarının bir anahtarı olduğunu keşfederler. Çünkü çoğu erkek için erotizm ve şehvet bir kadına karşı aşk ve sevgi duygularını fark edebilmelerini ve kadınlara karşı daha sevgi dolu olmalarını sağlayan çok önemli bir motivasyon kaynağıdır. Nasıl bir kadın özel ve değerli olduğunu, sevdiğini ve sevildiğini, güzel ve seksi olduğunu hissedebilmek için partneriyle iyi bir iletişim içinde olmaya ve romantizm almaya ihtiyaç duyuyorsa, bir erkeğin de başarılı ve güçlü, sevgi dolu ve sevgisini gösterebilmek için düzenli sekse ihtiyacı vardır. Aynı şekilde erkek tarafından arzulanmak, erkeğin sevgi ve şehvet duygularının kendisine yöneltildiğini algılamak da kadının erkeğe sevgi dolu olmasını sağlayan çok önemli bir motivasyon kaynağıdır ve kadının şehvet hissetmesinin ana yoludur. 

Haberin Devamı

Seks neden önemli

Seks bir erkeğin sevgi, aşk ve romantizm gereksinimini hissetmesini sağlarken, sevildiğini ve arzulandığını hissetmek ve romantik jestler almak da bir kadının şehvet duymasına yardımcı olur. Yani erkeğin şehveti kadının şehvetini besler, kadının erotizmi erkeğin romantizmini besler, erkeğin romantizmi kadının erotizmini besler. Erkekler çoğunlukla kadınların romantizm gereksinimlerini yanlış yorumlayıp, cinsellikten kaçındıklarını düşünürler, kadının şehvet hissetmeden önce romantik bir biçimde sevildiğini duymak istediğini içgüdüsel olarak anlayamazlar.Şehvet duydukları zaman, partnerleri de aynı yoğunlukta şehvet duymadığında hemen yanlış anlayıp reddedildikleri veya erkekliklerinin onaylanmadığı duygusuna kapılabilirler.

Haberin Devamı

Seks neden önemli

ŞEHVET ŞİFA VERİR...

Şehvetin beş ana ilkesi vardır, bunlar; “ulaşılmaz olmak”, “gizemli olmak”, “yasak arzuları aşk oyunlarıyla hayata geçirmek”, “yeni şeyler denemek” ve “aşk oyuncaklarını kullanmak”tır. Sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam için çiftlerin şehvetin bu beş ana unsurunu hayatlarında tutmaları, aralarındaki sevgi ve destekleyici iletişimi korumaları, erotik konuşmalar yapmaları ve cinsel fantezilerini birbirleriyle paylaşmaları gerekir. Böylece erkek partnerine karşı daha sevgi dolu olabilir, kalbini daha kolay açabilir, sevgi duygularını fark edebilir ve bunu partnerine daha kolay anlatabilir, aşkla dokunabilir, ilgiyle dinleyebilir, birlikte kaliteli vakit geçirebilir, partnerini hayatının merkezine alabilir ve onu biricik kılabilir, daha çok romantizm sunabilir, aşkla ve şehvetle daha çok arzulayabilir, partnerine düzenli ve güvenli bir yaşam sunabilir. Kadın da hak ettiği ve özlediği sevgiyi hissedebilir, yüreğini yumuşatabilir, gevşer ve rahatlar, partnerinin yaptıklarını ve başarılarını fark edip takdir edebilir, onun performansını överek erkekliğini onaylayabilir, onun varlığına ve sunduklarına ihtiyaç duyabilir, ona aşkla hizmet davranışlarında bulunabilir, mutlu etmeyi başardığını ona gülümseyerek gösterebilir, onun yalnız kalma ihtiyacına saygı gösterebilir ve daha çok erotizm sunabilir. Böylece aralarındaki yakınlık daha da artar. Kadının duygularının yumuşaması, iletişim yeteneğini geliştirir, erkeğin savunmaya geçme ihtiyacı duymadan kendisini dinlemesini sağlar. Cinsel yaşam daha iyiye doğru gittiğinde tüm ilişkiler de kendiliğinden daha iyi olur. Çünkü evlilik ve ilişki sorunlarının en iyi tedavi yolarından biri de şehvetli cinsel birleşmelerdir. Yani şehvet şifa verir.

Yazarın Tüm Yazıları