5 duyuyla önsevişme önerileri

Seksten daha çok zevk almanın yolu önsevişmeden geçer!

Haberin Devamı

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği’nin (CİSED) internet üzerinden gerçekleştirdiği anket, Türkiye’de çiftlerin yüzde 60’ının cinsel birlikteliklerinde önsevişmeyi çok kısa tutuğunu ve uzun bir önsevişmeyi tercih etmediklerini, yüzde 30’unun ise önsevişme teknikleri hakkında hiçbir fikre sahip olmadıklarını gösteriyor. Oysa yakın ilişkilerde çiftler hem neden haz duyduklarını keşfedebilmeli hem de cinsel hazlarını birbirilerine aktarabilmeli ve cinsellikte kendi sorumluluklarını almalıdır.


5 duyuyla önsevişme önerileri

ÖNSEVİŞME YAPMADAN BİRLEŞMEK…

CİSED’in gerçekleştirdiği ve 2 bin 600 kişinin katıldığı internet anketinde, katılımcılara sorulan “Partnerinizle birleşmeden önce uzun bir önsevişme yapıyor musunuz?” sorusuna yüzde 60 oranında “Hayır” yanıtı verilirken, “Önsevişmenin nasıl yapıldığına dair bir fikriniz var mı?” sorusuna ise yüzde 30 oranında “Hiçbir fikrim yok!” yanıtı verilmiştir. Bu anketin sonuçlarına göre, boşalma ve orgazm sorunları, cinsel uyarılma bozuklukları, erken boşalma ve disparoni gibi birçok cinsel işlev bozukluğunun önlenmesinde çok önemli bir işlevi olan önsevişmenin, Türk insanı tarafından çoğunlukla tercih edilmediği ortadadır.

Haberin Devamı

ÖNSEVİŞME NEDİR?

Önsevişme, partnerlerin cinsel birleşmeye ruhen ve bedenen hazırlanma sürecidir. “Kadınların daha çok ihtiyaç duyduğu” ve erkeklerin çoğu zaman çok yanlış bir şekilde “görev” gibi algıladığı önsevişme, sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşamda kesinlikle yaşanması gereken bir deneyim, hatta gerekliliktir. Önsevişmeye ve aşk oyunlarına genellikle kadınların ihtiyaç duyduğu düşünülür. Oysaki erkeklerin de sekse hazırlanmak ve daha çok zevk alabilmek için en az kadınlar kadar önsevişmeye ve aşk oyunlarına ihtiyaçları vardır. Çünkü cinsel davranış yelpazesi ne kadar geniş, ne kadar zenginse, cinsellikten alabilecek hazlar da o kadar fazla ve çeşitli olur. Cinsel hazların daha yoğun yaşanabilmesi için ise kadının ve erkeğin önsevişme ile birbirlerini sekse hazırlamaları önemlidir. Güzel veya sıralı sevişme, dokunma, okşama, öpüşme, sürtünme, masaj ve diğer tensel aktivitelerin yer aldığı cinsel isteği artırıcı ve daha zevkli hale getirici tüm iletişimler önsevişmeyi oluşturur.

Haberin Devamı

 5 duyuyla önsevişme önerileri

ZEVK BEDENDE HAREKET EDER!

Zevk bedende hareket eder. Önemli olan zevki keşfetmek, onu bulunduğu yerde yakalamak ve yaşamak, partnere de yaşatabilmektir. Önsevişmenin süresinin uzatılması ve içeriğinin değiştirilmesiyle, erken boşalmadan, sertleşme sorunlarına, orgazm olamamadan cinsel uyarılma bozukluklarına kadar birçok cinsel işlev bozukluğu önlenebilir veya tedavileri kolaylaşabilir. “İdeal önsevişme süresi nedir?” sorusun yanıtı olarak, kısa tutulan bir önsevişmenin cinselliği olumsuz etkileyeceğini, önsevişme süresinin çiftin cinsel doyum yaşamasına yetecek kadar uzun olması gerektiğini söyleyebiliriz. Kadın ve erkeğin uyarılma süreleri genelde farklıdır. Kadın, erkeğe oranla daha geç uyarılır. Pek çok çift için ortalama 15-30 dakikalık önsevişme yeterli olabilmektedir. Kısa tutulan bir önsevişmenin cinselliğe olumsuz etkileri düşünüldüğünde, önsevişmenin süresi, çiftin cinsel doyum yaşamasına yetecek kadar uzun olmalıdır, çünkü “Sevişmek aceleye gelmez.”

Haberin Devamı

SEVİŞMEK SADECE BİRLEŞMEK DEĞİLDİR!

Keyifli seks için 100 metre koşucusu olmayın! Birçok erişkin erkek ve kadın, cinsel ilişkiyi cinsel organların birleşmesinden ibaret algılar. Böylece sevişmeleri cinsel birleşme ve orgazma odaklanır, süreci değil, hedefi önemserler. Oysa, dokunmak gibi birçok sevişme davranışı, süre sınırı olmayan bir haz kaynağı iken, cinsel birleşme dakikalarla, boşalma veya orgazm ise saniyelerle sınırlı bir haz üretebilir. Cinselliği cinsel birleşme ve orgazma indirgeyen bu anlayış, cinsellikten alınabilecek birçok hazzın yaşanmasını da engeller. Birçok cinsel işlev bozukluğunun ve cinsel doyumsuzluğun temelinde bu indirgeme anlayışı vardır ama unutulmamalıdır ki “Sevişmek sadece birleşmek değildir!”

Haberin Devamı

 5 duyuyla önsevişme önerileri 

5 DUYUYLA ÖNSEVİŞME ÖNERİLERİ

Türk insanı tarafından önemsenmese de önsevişmenin ilişkiler için değeri açık bir şekilde ortadadır. “Cinsel terapistlerin bu kadar ciddiye aldığı önsevişme nasıl yapılır?” sorusuna yanıt olacak 5 duyuyla önsevişme tavsiyeleri şöyledir:

“DAHA ÇOK DOKUNUN VE ÖPÜŞÜN!”

Seksten daha çok zevk almanın yolu önsevişmeden geçer, tabii doğru tekniklerle yapıldığı sürece... Parmak uçlarınızı, avuç içlerinizi partnerinizin bedeninde ağır ağır gezdirin. Bu yöntemle karşılıklı zevk noktalarınızı keşfeder ve birbirinizi nasıl hazırlayacağınızı fark etmiş olursunuz.


“KOKLAYARAK HİSSEDİN!”

Her insanın kendine has bir kokusu vardır. Karşılıklı olarak kadın ve erkeğin hormonlarının da etkisiyle yaydığı kokular afrodizyak etkisine sahiptir. Partnerinizle birbirinizin boynunu, koltuk altlarını ve cinsel bölgelerini koklayın.

Haberin Devamı

 5 duyuyla önsevişme önerileri 

“TADINA BAKARAK TAHRİK EDİN!”

Tenin kokusu olduğu gibi, tadı da vardır. Tatma duyunuz devreye girdiğinde önsevişmede bambaşka bir deneyim yaşamış olursunuz. Partnerinizin dokunarak keşfettiğiniz erojen bölgelerini dilinizin ucuyla hafif hafif uyarın.


“SEYREDİN VE KENDİNİZİ GÖSTERİN!”

Önsevişme boyunca çiftlerin birbirlerini gözlemlemeleri doğal bir süreçtir. Karşılıklı olarak vücudunuzun en beğendiğiniz yerlerini gösterin. Hafızanıza işlenecek bu görüntüler sonraki sevişmelerinizde de tahrik olmanızı sağlayacaktır.

 5 duyuyla önsevişme önerileri 

“İNLEYEN BEDENİN SESİNE ODAKLANIN!”

Birbirinizi beğendiğinizi söyleyin. Anlık hislerinizi kelimelere dökün. Birazdan size neler yapmasını istediğinizi söyleyin ve sizin ona neler yapmanızı istediğini sorun. Önsevişmenin olmazsa olmazı konuşmaktır.


“EROTİK MASAJ YAPIN VE ORAL SEKSİ DENEYİN!”

Partnerleri önsevişmede baştan çıkaran en önemli ayrıntı narin dokunuşlar ve erotik masajdır. Doğru ve etkili dokunuşlarla hem partnerinizi günlük stresinden kurtarabilir hem de sekse hazırlayabilirsiniz. Birbirinizi öperken partnerinizin başında tırnaklarınızı gezdirin veya saçlarıyla oynayın. Ellerinizle tüm vücudunda gezinen zevki yakalamaya çalışın. Önsevişmeden hoşlanmanın ve doyurucu bir seksin altın anahtarı oral sekstir.

 5 duyuyla önsevişme önerileri 

“SEKS OYUNLARI OYNAYIN!”

Zihninizde kurduğunuz cinsel fantezileri ve bu fantezilerdeki cinsel rolleri partnerinizle paylaşıp, hayata geçirebilirsiniz. Seks oyunları önsevişmeniz için oldukça iyi seçenekler olabilir. Striptiz yapma, erotik dans ederken seyretme gibi cinsel fantezileri gerçeğe dönüştürüp partnerinize evde ufak bir şov hazırlayabilirsiniz. Sadece birkaç basit hareketi öğrenip, en seksi kıyafetlerinizle dans ederek ve onun gözlerinin içine bakarak kıyafetlerinizi tek tek çıkartarak ve küçük şovunuza onu dâhil ederek de önsevişmeniz farklı bir renk ve tat katabilirsiniz. 

Yazarın Tüm Yazıları