Ah Özer, vah Özer!

Emin ÇÖLAŞAN
Haberin Devamı

Bay Özer Uçuran ve karısı Bayan Tansu'ya ait olan Amerika'daki Holiday Inn otelinde büyük bakım ve onarım harcamaları yapıldığını önceki günkü yazımda belgelemiştim. Bunlar bu işler için on binlerce dolar harcama yaparken, Anadolu'da miting meydanlarında ahaliye milliyetçilik nutukları çekiyorlar!

Özer, yazımın hemen ardından bir açıklama gönderdi. Ankara dışında olduğum için dün diğer sütunlarımızda kullandık.

Açıklamasında, yazdığım her şeyi doğruluyordu.

Amerika'daki GCD şirketinin yüzde yüz hissesi Marsan Marmara Holding'e aitmiş! Peki bu holdingin sahibi kim?

Tansu ile Özer değil mi?

Yazıda sözünü ettiğim Yunanlı Mr. Gistis kim?

Bu şirketin ortağı değilmiş! Peki kimin ortağı? Sen Gistis'i nereden tanıyorsun sayın Özer? Ortaklığın nereden, hangi firmadan?

***

Yazımda bir şirketin daha ismini, belgelerden veriyorum:

Lin Chris Hotel Corp.

Bizim anlı şanlı Özer açıklamasında diyor ki: ‘‘Bu şirket Mr. Gistis'in sahibi olduğu ve oteli işleten ve yöneten şirketin adıdır.’’

Komedinin bu kadarını görmedim. Gistis'le iş yaptığını, birlikte para kazandıklarını kendi ağzıyla itiraf ediyor!

25 bin dolar tutarındaki çekin üzerindeki imza kendisine ait değilmiş! Ben de kime ait olduğunu soruyorum, söyleyemiyor.

GCD şirketinin kendisine ait otelde zaman zaman bakım ve onarım yapması doğalmış! Şirket kurulduğundan bu yana bilançolarını devletin yetkili kurumlarına veriyormuş!

Hangi devlete?

Türk devletine mi, yoksa Amerikan devletine mi?

***

Özer, açıklamasını şöyle bitiriyor:

‘‘Günümüzde yalan ve iftiracı medyacılığın ender örneklerinden biri olan bu köşe yazısı (yani benim yazım) fevkalade çarpıcı ve üzücüdür.’’

Bütün belgeler elimde. Bu köşede tümünü yayınlamam mümkün değil. Bunun neresi yalan ve iftira? Özer bir gün bana gelsin, hepsini kendisine vereyim. Bir de çay içireyim.

Dikkat ediniz, bu aile, Amerika'daki servetleri gündeme gelince ağlaşmaya başlıyor!

Gülü seven dikenine katlanır kardeşim.

Sen Amerika'da otel, iş merkezi, apartman ve villa sahibi olacaksın, Salem Belediyesi ile bin tane iş yapacaksın, Amerika'da vergi mükellefi olacaksın, ondan sonra da bunlar Türk basınında belgelendiğinde ağlaşacaksın, şecaat arz edeceksin!..

Anadolu'da fakir fukara ve eğitimsiz kitlelerin karşısına çıkıp milliyetçilik nutukları atacaksın, servetini Amerika'da istifleyip yatacaksın!

Yutar mıyız biz böyle masalları!

Neyse, devletin ilgili kurumları şimdi bu konuların soruşturmasını yapıyorlar. İş bitmek üzere.

Yakında ortaya öyle belgeler çıkacak ki, Tansu-Özer ikilisi ne yapacağını şaşıracak.

Örneğin o milyonlarca dolar paranın Amerika'ya nasıl uçtuğu açığa çıkacak.

Tansu kendini mahkeme önünde bulacak.

***

1981 yılında İstanbul Bankası Genel Müdürü iken, kredi verdiği şirketlerden yüzde 10-15 dolaylarında komisyon alıp cebe atan Özer Uçuran şimdi kalkmış, beni iftiracılıkla suçluyor!

Kendisinin kredi verirken avanta aldığını, avantaları kendi özel hesabına yatırdığını yazıyorum, belgeliyorum ama beni mahkemeye verip bu ‘‘korkunç iftiranın’’ hesabını soramıyor!

Niçin veremiyor mahkemeye?

Onurlu bir insan böyle bir ‘‘iftiranın’’ altında kalır mı?

REFAİDDİN ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI

Devlet Bakanı Refaddin Şahin'in, Emlakbank hortumlaması ile ilgili açıklamasını aynen yayınlıyorum:

‘‘Başbakanlık Teftiş Kurulu incelemesinden sonra müfettişlerimizin Emlakbank'taki teftişleri devam etmektedir. Son 10 yıllık döneme ait iddiaların sonuçları, çalışmalar tamamlandıkça TBMM'ye, kamuoyuna ve sizlere duyurulacaktır. Emlakbank'la ilgili bugünkü politikamız ise önce iştiraklerin, sonra bankanın özelleştirme kapsamına alınıp temiz yönetim ve temiz toplum arayışlarına katkıda bulunmaktır.

Emlakbank artık konut yapmayacaktır. Ağırlıklı olarak konuta kredi sağlayan bankacılık yapacaktır.

Sayın Çölaşan, sizi bir konuda daha bilgilendirmek istiyorum. DTP'den istifa eden hiçbir milletvekili -zaten arkadaşımızdır- istifasına gerekçe olarak Emlakbank'la arsa ihtilafı olan bir TV kanalı sahibinin problemini gerekçe göstermedi. Bu konunun çözümü için şahsıma ve arkadaşlarıma başvurmadı.

Temiz toplum için takdir ettiğim çalışmalarınızın devamını diler, saygılar sunarım.’’

Yazarın Tüm Yazıları