AB parasıyla mahkeme binası

SEVGİLİ okuyucularım, dünkü Yeniçağ Gazetesi’nde tüyleri ürperten fotoğraflı bir haber vardı. Gazete bunu haklı olarak "AB finansmanlı eyalet temeli" başlığıyla vermişti ve alt başlık şöyleydi:

"AKP’nin AB’ye verdiği eyaletleşme taahhüdünün harcı Diyarbakır’da atıldı. Finansmanını AB’nin sağladığı istinaf mahkemesinin inşaatı sürüyor."

Şimdi inşaatın önünde dikili duran koskoca tabelada neler yazdığını görelim:

"Diyarbakır İstinaf Mahkemesi Binası İnşaatı. Construction of Court of Appeal Building Diyarbakır.

Hibe sözleşme bedeli: 7 milyon 284 bin euro.

Financed by
(parayı veren) European Union. (AB)

Faydalanıcı: T.C.Adalet Bakanlığı. Republic of Turkey, Ministry of Justice...

Müteahhit: AKSA."

AB’
nin Güneydoğu’ya, Kürtçülük olayına yaklaşımını hepimiz biliyoruz. Eninde sonunda ülkemizin başına açılacak olan AB destekli bölünme belasının da hepimiz farkındayız.

Normal mahkemelerle Yargıtay arasında bir kuruluş olan istinaf mahkemeleri için AKP iktidarının hazırladığı yasa tasarısı şimdi Meclis’te...

Ve çok ilginçtir, bunların kurulmasını ısrarla AB istiyor. Bunun ilk adımı olarak Diyarbakır mahkeme binasını yaptırıyor. Niçin Diyarbakır?!! Bu mahkemeleri bir çeşit Eyalet Mahkemesine dönüştürmeyi amaçlıyor.

Buradan sormak gerekiyor: AB acaba öteki illerimizde de istinaf mahkemesi binaları, ya da başka mahkeme binaları yaptırıyor mu? Adalet Bakanlığı herhalde bir yanıt verecektir.

MüthİŞ dİplomasİ!

TÜRKİYE’nin dış politika başarılarını (!) gülerek izliyoruz. Başbakan, Riyad’da açıkladı: "Ben İran Dışişleri Bakanı ile konuştum, İngiliz kadın askeri bırakmalarını istedim. Bırakacaklar!" İran bırakmadı. Eğer bıraksaydı bizim medyada muhteşem bir goygoy patlayacaktı: "Başbakan bastırdı, İran bıraktı!"

Son olay yine Riyad’dan. Başbakan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile birlikte HAMAS’lı Başbakan İsmail Haniye’yi de Türkiye’ye davet etti. Haniye davet edildiğini kendisi açıkladı. İsrail, HAMAS’ı terörist örgüt olarak görüyor. Geçen yıl da örgütün başı Meşal’i Türkiye’ye getirmişler ve özellikle İsrail ve batı dünyasından gelen tepkiler sonrasında ne yapacaklarını şaşırmışlar, havaalanında karşılaşmamak için kaçmışlardı.

ABD Kongresi’nde önümüzdeki günlerde Ermeni tasarısı gündeme gelecek. Orada Türkiye’nin en büyük destekçisi Musevi lobisi ve önemli ismi olan Tom Lantos var. Bir süre önce bizim yetkililerimiz ABD’ye gittiler, Lantos’a uzun uzun dil döktüler ve aramızı biraz olsun düzeltmeye çalıştılar. Şimdi ise Haniye’yi davet ettiler. Ermeni tasarısına karşı en büyük destekçimiz Musevi lobisi, Türkiye için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Lantos, Gül’ü aradı ve "Siz ne yapıyorsunuz, teröristi yine ülkenize davet mi ediyorsunuz" diye sordu. Bizimkiler telaşlandı ve Başbakanlık açıklama yapmak zorunda kaldı:

"Sayın Başbakanımız daveti yapmıştır. Ancak şu aşamada ziyaret söz konusu değildir." Harika!

Musevi lobisi bastırmış, sonucu elde etmişti. Türkiye’yi yönetenler açısından müthiş diplomasi! Yabancıların yönetim, denetim ve gölgesinde büyük başarı!

Teşekkürler...

PERŞEMBE gecesi ekrandaki tartışma sonrasında siz Hürriyet okurlarından binlerce kutlama mesajı aldım... Ve bir kez daha gördüm ki, sizlerle et ve tırnak gibiyiz. Öylesine birleşmişiz. O mesajların tamamını káğıda çektim ve saklayacağım. Dün gazetelerde çıkan yazılar da bana onur verdi. Bekir Coşkun, Melih Aşık, Reha Muhtar, Can Ataklı, Hakkı Devrim, Kudret Sebat, Vatan Gazetesi... Teşekkür ediyorum.

Siz Hürriyet okurlarını temsil etmesi açısından -sadece bir tek örnek- gazetemizin yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot’un gönderdiği faksı size aktarıyorum:

"Sevgili Çölaşan, adamı ikiye katlayıp üçle çarpıp beşe böldün. Sonra avucunun içine alıp üfledin ve toz oldu. Onun acizliğini bütün Türkiye izledi. İlk yarım saatte skor belli olmuştu. Sonra goller yağmaya başladı.

’Haksız olduğun zaman yapacağın savunmaya güvenme’ sözü bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Bir insanın
’65 yıldır alnım açık dolaşıyorum’ diyebilmesi var ya, işte o servet değil 9 milyon, 9 milyar dolardan bile daha büyüktür.

Bunlar, o serveti göremezler.

Selam ve sevgiler."
Yazarın Tüm Yazıları