Tam kıvamında kısır tarifi

Kısırı hepimiz çok severiz. Hele ki tam kıvamın da olunca tadına doyum olmaz. Kısır yaparken kullanacağımız bulgurun kalitesi de çok önemli. İyi bir bulgur ıslatılınca yumuşacık bir dokusu olur.O zaman buyurun tarife...

Haberin Devamı

MALZEMELER

1 su bardağı köftelik mardin bulguru
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı nar ekşili sos
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 limon suyu
Marul
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta

Tam kıvamında kısır tarifi

YAPILIŞI

Bulguru sıcak suda 20 dakika bekletip bulgurun şişmesini bekleyelim.

Sırasıyla salçaları, tuzu,pul biberi ekleyip bir güzel yoğuralım. Yoğurma işlemi ne kadar iyi yapılırsa
kısırın lezzeti o kadar artacaktır.

Zeytinyağını sos tencerenine alıp ısınmasını bekleyelim. Kızgın yağa 1 adet yumurtayı kırıp hızlıca
karıştırıp pişirelim.

Haberin Devamı

Bulgura ekleyip yumurta hiç görünmeyecek hale gelene kadar yoğuralım.

İnce ince kıydıgımız taze soğan ve maydanozu ilave edip çok az daha yoğurup limon suyunu ilave edelim.

Servis öncesi nar ekşili sos ekleyelim.

Dilerseniz porsiyonluk şekil verebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Yazarın Tüm Yazıları