Bayram süresince hem çocuklar, hem de büyükler olarak tatlı ve şekeri fazlaca tüketebiliyoruz. Oysa fazla şeker yüklemesi gözümüze olumsuz etkiler yapabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar şeker tüketimi ve göz sağlığına etkileri üzerine önemli bilgiler verdi.
#SağlıkYaşlandıkça sarkan cildiniz sizi rahatsız ediyorsa, doktora gitmeye gerek kalmadan, kendi başınıza yüzünüzü tekrar gençleştirmenin hızlı ve kolay bir yolu var. Başka insanların bir ton para harcayarak elde edebildiği daha genç görünüme hemen her evde bulunan malzemelerle kavuşabilirsiniz.
#Yüz GermeBiri yakışıklılığı kadar yeteneğiylede kalpleri kazandı. Diğeri güzelliği ve oyunculuğuyla şöhret basamaklarını hızla tırmanıyor. Onları bir araya getiren, 26 Nisan’da vizyona girecek ‘Cadı’ filmi... Furkan Andıç ve Buse Meral’le buluşuyoruz; filmlerini, hayat hikâyelerini, aşkı ve dostluklarını konuşuyoruz: “Aramızda bir duvar yoktu.”
#Buse MeralKısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda DondurmaYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinParmigiana di melanzane sevgim, her katmanında bir hikâye, her ısırıkta bir tutku keşfetmekle ilgili... Patlıcanın hafif kızartılması bu özel malzemenin doğal tatlılığını ortaya çıkarır. Ardından her bir patlıcan dilimi, yoğun bir domates sosu ve peynir çeşitleriyle kucaklaşır. Fırında pişerken evin içine yayılan mis gibi kokusuysa iştah kabartır.
#Parmigiana Di MelanzaneMakarna, kimimiz için pratik bir çözüm kimimiz için de adeta bir tutku. Öğrenci sofrasında da şölen sofrasında da yeri olan makarna, evde açılıp tazecik pişirildiğinde bambaşka bir mertebeye ulaşıyor. Siz de bu lezzeti tatmak için evde makarna yapmak için hazırlıklara başladıysanız, bu içeriğimizi mutlaka okumalısınız. İşte evde taze makarna yapımının püf noktaları…
#Evde Makarna Nasıl YapılırGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Kuru fasulye, bakliyatlar arasında en sevileni olabilir. Piyaz gibi birçok farklı tarifte de kendisine yer bulan kuru fasulyenin tabii ki en popüler hali yemeği. Peki bazı lokantaların imza yemeği haline gelen kuru fasulyeyi iyi yapmanı püf noktaları neler, bunları biliyor musunuz? İşte yanında pilav ve turşu da olursa yiyene parmaklarını da yedirecek kadar lezzetli kuru fasulye yapmanın sırları…
#Kuru FasulyeGüney Doğu Anadolu’nun en çok tüketilen yemeklerinden biri olan çiğ köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
#Çiğ Köfte Nasıl YapılırSimit, ülkemizde en çok tüketilen ve yüzyıllık bir geçmişi olan en köklü yiyeceklerimiz arasında yer alır. Vazgeçemediğimiz bu lezzeti, pek çok farklı tat ile sunabilir ve hem görseli hem de doyuruculuğu yüksek bir öğün hazırlayabilirsiniz. Evde kolay simit tarifi MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Genellikle evlerde pastane usulü simit tarifi yapılıyor. Ancak çıtır çıtır gevrek simit tarifi yapmak için bazı püf noktaların uygulanması gerekiyor. Evde kolay susamlı simit nasıl yapılır? Hakiki simit tarifi için bu püf noktaya dikkat! İşte, gevrek simit tarifi ve malzemeleri...
#Simit TarifiAlüminyum folyo, mutfaklarda önemli bir yardımcı. Ancak birçok kişi alüminyum folyonun gıdayla temasının sağlık sorunları yaratabileceği endişesiyle bu ürünü kullanmaktan çekiniyor. Peki gerçekten böyle bir sakınca söz konusu mu? Mutfakta alüminyum folyo kullanırken nelere dikkat edilmeli?
#Alüminyum FolyoAhtapot çoğumuz için evde temizlemeye ve pişirmeye alışık olmadığımız yemeklerdendir. Genellikle sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkan ahtapot, ana yemek olarak da yenebilir. Biraz zahmetli olsa da özellikle tereyağlı ahtapot tava tarifi denemeye değer bir lezzet olabilir. Peki ahtapot nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? İşte evde ahtapot yemeği pişirmenin püf noktları...
#Ahtapot YemeğiTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriDana ciğeri, çok lezzetli çok de besleyici bir et çeşidi. Ancak dana ciğerinin yumuşacık olması için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Sizin için dana ciğerini pişirirken dikkat etmeniz gereken noktaları ve nefis bir dana ciğeri pişirmek için ihtiyacınız olan yegane tarifi derledik. Ciğere bakışınızı değiştirecek ipuçları içeriğimizde…
#Dana Ciğeri Nasıl Yapılır