EVDE KENDİ BAŞINIZA 3 basit adımda yüz germe

Yaşlandıkça sarkan cildiniz sizi rahatsız ediyorsa, doktora gitmeye gerek kalmadan, kendi başınıza yüzünüzü tekrar gençleştirmenin hızlı ve kolay bir yolu var. Başka insanların bir ton para harcayarak elde edebildiği daha genç görünüme hemen her evde bulunan malzemelerle kavuşabilirsiniz.

  1. ADIM: Pürüzsüzleştirici peeling
Haberin Devamı

Malzemeler: 1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 çay kaşığı ekstra sızma zeytinyağı. Hazırlanışı: Esmer şeker ve zeytinyağını karıştırın. Yüzünüze sürün ve birkaç dakika masaj yapın. Ilık suyla durulayın. Esmer şeker yüzünüzü pürüzsüzleştirirken zeytinyağı da nemlendirir.

EVDE KENDİ BAŞINIZA 3 basit adımda yüz germe

2. 
ADIM: Sıkılaştırıcı tonik

Malzemeler: 1 bardak gülsuyu, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı cadıfındığı, 5 damla bademyağı. Hazırlanışı: Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı bir pamuk yardımıyla yüzünüze hafifçe dokundurarak sürün ve kurumasını bekleyin. Cadıfındığı bitkisi ve gülsuyu, gözenekleri sıkılaştıran ve küçülten astrenjanlardır. Bademyağı da cildin yeni hücreler oluşturmasına yardım eden antioksidanlar içeriyor.

Haberin Devamı

3ADIM: Nemlendiren yüz maskesi

Malzemeler: 2 yemek kaşığı en sevdiğiniz nemlendirici, 1 yumurta beyazı 2 tutam zerdeçal, 1 çay kaşığı bal. Hazırlanışı: Nemlendirici, yumurta beyazı, zerdeçal ve balı karıştırın. Karışımı gözlerinize gelmeyecek şekilde yüzünüze uygulayın ve 20 dakika boyunca bekletin. Ilık suyla durulayın. Yumurta beyazı sıkılaştırırken zerdeçal ve bal cildi uyararak doldurur ve daha pürüzsüz bir görünüm için kolajen üretimine yardımcı olur.

SENİ YERLER

Artık biliyoruz; ne yiyorsak oyuz! Beslenme terapisti Fiona Waring, nöropatik bitki uzmanı Tipper Lewis ve doğal sağlık uzmanı Susan Curtis’in yazdığı ‘Ye Güzelleş’ kitabı tam da bu noktadan hareketle pratik reçeteler veriyor. Böyle lezzetli bir çağrıya kim hayır diyebilir?
EVDE KENDİ BAŞINIZA 3 basit adımda yüz germe

VÜCUT 

* Selülit

Detoks etkisi yaratan bir
karahindiba salatası hazırlayın. 100 gr karahindiba yaprağını bir kavanoza koyun. Üstüne zeytinyağı gezdirin. Bir sıkımlık limon suyu ve bir tutam pembe Himalaya tuzu ekleyin.

* Su tutulumu

Aşırı sıvıları bir salatayla
vücudunuzdan atın. 1 kırmızı soğanı ince ince dilimleyin. 2 demet suteresiyle karıştırın. Üstüne biraz zeytinyağı gezdirin. Bir tutam pembe Himalaya tuzu ve maydanoz ekleyin. Biraz limon sıkın.

Haberin Devamı

* Çatlaklar

C vitamini takviyesi için düzenli olarak domates yiyin. Salatalara domates ekleyebilirsiniz ya da zeytinyağı ve keklik otu serpiştirdiğiniz domatesleri fırında pişirebilirsiniz. Domates ne kadar uzun süre pişirilirse o kadar çok likopen sağlar.

* Şişlikler

Cildi pürüzsüz kılan C vitamini deposu bir meyve suyu hazırlayın. 4 havuç ve 2 portakalın kabuğunu soyun. Blender’da akıcı hale gelinceye kadar karıştırın. 1 yemek kaşığı chia tohumu ekleyip hemen servis edin.

* Egzama

2 çay kaşığı ketentohumunu 3 yemek kaşığı kefir yoğurdu ve 200 ml suyla karıştırın. 200 gr yaz meyvesi ekleyin. Pürüzsüz ve krem gibi oluncaya dek karıştırın.

EL VE AYAKLAR

Haberin Devamı

* Zayıf tırnaklar
Her gün taze havuç suyu için ya da bir püre karışımına havuç ekleyin. Tat katmak için üstüne biraz taze zencefil de ekleyebilirsiniz.

* Yaşlılık lekeleri

Cilt koruyucu antioksidanları içeren bir yemek yapın. Tatlı patatesleri, kabuklarını soymadan küp küp doğrayıp kaynatın. Daha sonra hafifçe pişirilmiş karalahanayla karıştırın. Zeytinyağı ve biraz limon suyu gezdirin.

* Terleyen ayaklar

Ayak kokusuyla mücadele etmek için bu salatayı hazırlayın. 1 yemek kaşığı adaçayını ince ince kıyın ve 85 gr ıspanakla karıştırın. 1 yemek kaşığı ayçekirdeği ekleyin. 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve zeytinyağı gezdirin.

EVDE KENDİ BAŞINIZA 3 basit adımda yüz germe

CİLT

- Güzellik içeceği
Taze ananas dilimleri, yarım
salatalık ve bol miktarda yaz meyvesini blender’da akıcı hale gelinceye kadar karıştırın.

* Yatıştırıcı

2 domates, 1 yeşilbiber (çekirdekleri çıkarılmış), kırmızı soğan ve salatalığı püre haline getirin. Tat katmak için taze çekilmiş karabiber ekleyin.

* Sivilcelere karşı

Bir lahananın yapraklarını ince ince kıyın, 1 yemek kaşığı pembe Himalaya tuzu ve 1 yemek kaşığı rezene tohumu ekleyin. Lahana yapraklarını suyu çıkana kadar ovuşturun. Kavanoza koyun ve 3 hafta boyunca fermente olmasını bekleyin.

* Kızarıklık giderici

85 gr ıspanak yaprağını kavurun. 60 gr kajuyu toz olana kadar iyice öğütün. Ispanak, yarım çay kaşığı hindistancevizi, baharat ve kajuyu yulaf kurabiyelerinin üstüne koyun.

Haberin Devamı

EVDE KENDİ BAŞINIZA 3 basit adımda yüz germe

GÖZLER

* Yorgunluk için
30 gr chia tohumunu 200 ml hindistancevizi sütünde bir gece bekletin. 1 avuç böğürtlen ve çeyrek çay kaşığı spirulina yosunu ekleyip yiyin.
* Torba ve koyu halkalar için
Sıvı seviyesini ve kan dolaşımını artıran bir atıştırmalık hazırlayın. Cherry domatesleri, salatalık dilimlerini ve fesleğen yapraklarını bir kürdana geçirip afiyetle yiyin.

EVDE KENDİ BAŞINIZA 3 basit adımda yüz germe
SAÇLAR


* Kuruluk
Saçları besleyen bir salata yapın. Küçük bir kâse ıspanağın üstüne ceviz parçaları serpiştirin. 1 diş kıyılmış sarmısak ekleyin. Zeytinyağı ve biraz da limon suyu gezdirin.
* Cansızlık
Vücuttaki sıvı seviyelerini yükselten bir salata ya da ek yemek hazırlayın. İstediğiniz yeşil sebzeyi hafifçe buharda pişirin. Biraz limon suyu, iyice kıyılmış bir diş samısak ve bir tutam pembe Himalaya tuzu ekleyin.

Haberin Devamı

EVDE KENDİ BAŞINIZA 3 basit adımda yüz germe

DİŞLER

* Renk kaybı
Diş minelerindeki lekeleri çıkarmak için elma, armut ve kereviz salatası hazırlayın. Bunları karıştırdıktan sonra taze maydanoz, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Taze çekilmiş karabiber ya da kırmızıbiberle tat katın.
* Zayıflık
C vitamini ve kalsiyum deposu bir meyve salatası hazırlayın. Ahududu, çilek, böğürtlen ve yabanmersinlerini doğal yoğurtla karıştırın. Üzerine bolca limon sıkın.

YAŞLANMAYI GECİKTİREN ERİŞTE

2 porsiyon - Hazırlama süresi 20 dakika

Canlandırıcı bir etkiye sahip olan kabak, yüksek oranda su içerir ve vücuttaki sıvı seviyelerini artırır. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı bir antioksidan olan beta karoten bakımından zengindir.

* Malzemeler: 1 yeşil, 1 sarı kabak (spiral sebze doğrayıcısıyla erişte gibi şeritler halinde kesilmiş ya da patates soyucuyla ince ince dilimlenmiş), biraz zeytinyağı, limon suyu ve biraz rendelenmiş limon kabuğu, (pesto sos için) 1 diş sarmısak, bir tutam pembe Himalaya tuzu, taze çekilmiş karabiber, 30 gr fesleğen yaprağı, 30 gr çamfıstığı, 30 gr rendelenmiş parmesan peyniri (vegansanız 1 yemek kaşığı maya ezmesi), 70 ml sızma zeytinyağı, yarım limon suyu.
* Yapılışı: Noodle şeklinde doğranmış kabakları kâseye
yerleştirin. Zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Ellerinizle karıştırın. Pesto sosu hazırlayın. eriştelerin üstüne biraz sos koyup çamfıstıklarını serpiştirin.

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 12.30’da Sony Channel Digitürk 51’inci Kanal ve D-Smart 52’nci Kanal’da yayımlanıyor.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları