Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak herkesin hayallerini süslüyor. Günümüzde diyetisyene ve spor salonlarına gidenlerin sayısında önemli bir artış var. Zayıflamak için başvurulan yöntemlerden bir tanesi de yanlış ürün kullanımı. Diyetisyen Başak İnsel sizler için anlattı.
#DiyetTüm canlılar için en temel ihtiyaçlardan biri olan beslenme ihtiyacı, yıllar içinde değişen koşullarla birlikte birçok farklı tarz yarattı. Özellikle sosyal medyanın hayatımızda kapladığı yer arttıkça trendlerden de çok kolay etkilenir olduk. Birçok insan “sağlıklı beslenme” kaygısı taşımaya başladı ve birçok yeni yöntem gün yüzüne çıktı. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, yeni dönem beslenme trendlerini anlattı.
#2019 Beslenme TrendleriYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiBirçoğumuz artık yaşlanma sürecini tersine çevirmenin yollarını arıyoruz ve daha uzun bir ömür hayal ediyoruz. İşte son yıllarda bu amaçla yapılan popüler yaşlanma karşıtı uygulamalar var. Soğuğa maruz kalma, aralıklı oruç, skızılötesi ışık terapisi gibi birçok trendin ömrü uzattığına inanılıyor. Peki hangi uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanlarla masaya yatırdık...
#SağlıkGünümüzde birçok kişi yaşlanma sürecini tersine çevirmenin yollarını arıyor ve bu ömür uzatma arayışı bir akım haline geldi. Soğuğa maruz kalma, aralıklı oruç, sebze ağırlıklı beslenme, kızılötesi ışık terapisi gibi yaşlanma karşıtı birçok trendin ömrü uzattığı söyleniyor. Peki hangi trendler gerçekten işe yarıyor? Uzmanlarla masaya yatırdık...
#SağlıkZorlu bir yılı geride bıraktık. Çok da bunaldık. Ama şimdi yeni yılla birlikte yeni bir sayfa açma zamanı. Bu yıl hayatımızı daha iyi yaşamaya, bedenimize daha fazla özen göstermeye odaklanabiliriz. 2023’ün iyi yaşam trendlerine bakarak kendimize yeni bir yol çizmek mümkün.
#GlütenHalk arasında 'Hollywood yanağı' olarak bilinen bişektomi yani yanak yağlarını aldırma operasyonu dünyaca ünlü modellerin ve film yıldızlarının da tercih etmesiyle günden güne popülerleşiyor. Sosyal medyada #buccalfatremoval (yanak yağı aldırma) hashtag'i son haftalarda 157 milyondan fazla görüntülendi. Peki ama bu operasyon sanıldığı kadar masum mu? O yanak yağlarına hiç ihtiyacımız yok mu? Uzmanlara sorduk...
#EstetikEstetik müdahale mağdurlarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Güzelleşmek, daha bakımlı görünmek uğruna yapılan birtakım işlemler çok korkunç sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bunu yaşamamak için nelere dikkat etmelisiniz? Eğer 'Bir gün ben de estetik müdahale yaptırabilirim' diyorsanız haberimizi mutlaka sonuna kadar okuyun
#EstetikEvde kalmak biraz mecburiyet, biraz da meraktan bizi barista yani kahve ustası yaptı. Hangi çekirdekten hangi kahveyi nasıl yapacağımızı, demleme yöntemlerini ve önümüzdeki günlerin kahve trendlerini uzmanlara sorduk. Kahve dosyamızda her çeşit kahve için hazırlama ipuçları, yerel kahve meraklılarına yumurtalı Vietnam kahvesi tarifi ve ekipman almak isteyenlere bolca öneri var...
#GazetehaberleriPandemi nedeniyle bir yıl gibi kısa bir sürede yeme-içme kültürümüzde köklü değişiklikler oldu. Kimi gıdaları hayatımızdan çıkardık, kimilerine ağırlık verdik. Alışverişi internet üzerinden yapmaya başladık. Müdavimi olduğumuz restoranları paket paket eve taşıdık. Peki bundan sonra neler olacak? 2021’de mutfak raflarına neleri ekleyeceğiz, şefler sektörü ayakta tutmak için hangi uygulamalara yönelecek? İşin uzmanlarına sorduk.
#GazetehaberleriBeslenme alışkanlıklarımız her yıl biraz daha değişiyor. Yepyeni ürünlerle tanışıyor, hep hayatımızda olanları daha fazla önemsemeye başlıyor ya da gerekiyorsa onlarla vedalaşıyoruz. Bu yılki en önemli trend, artan çevre hassasiyetiyle birlikte beslenirken artık sadece kendimizi düşünmememiz ve doğaya hiç olmadığı kadar önem vermemiz olacak.
#Mood-FoodDünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr
#VeganlıkTüm canlılar için en temel ihtiyaçlardan biri olan beslenme ihtiyacı, yıllar içinde değişen koşullarla birlikte birçok farklı tarz yarattı. Özellikle sosyal medyanın hayatımızda kapladığı yer arttıkça trendlerden de çok kolay etkilenir olduk. Birçok insan “sağlıklı beslenme” kaygısı taşımaya başladı ve birçok yeni yöntem gün yüzüne çıktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, yeni dönem beslenme trendlerini anlattı.
#BeslenmeSon dönemde egzotik meyvelerin ve şifalı bitkilerin tüketim talebi artıyor. Son olarak Verita tarafından tüm Türkiye’deki CarrefourSA’larda satışa sunulan Peru’nun şifalı bitkisi taze zerdeçal, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
#İdeal TarımYeni yıl için kendinize koyduğunuz bir beslenme hedefi var mı? Daha çok su içmeniz mi lazım, daha fazla uyumanız mı? Beslenme ve diyet uzmanı Dilara Koçak’ın hazırladığı ‘İyi Yaşam Günlüğü’ sayesinde neyi ne kadar yaptığınızı not edip rutininizi yakın takibe alabilirsiniz. Koçak’la bu işe yarar günlüğü, gelecek yılın beslenme trendlerini ve yılbaşı gecesi hem sağlıklı hem de leziz bir sofra kurmanın ipuçlarını konuştuk.
#Dilara KoçakZeytin hasadı, cevizlerin toplanması, bağbozumu, balık sezonu, derken bir an durup düşündüm: Doğa tüm bereketini gösterirken ‘hazan mevsimi’ diyerek galiba sonbahara haksızlık ediyoruz. Sosyal yaşam da farklı değil, kültür sanattan yeme-içme dünyasına, sinema filmlerinden televizyon programlarına etkinlikler ardı ardına başlıyor...
#Kelebek 2