Ramazan’ın maneviyatı Toroslar’ı sardı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan’ın maneviyatı Toroslar’ı sardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2022 13:23

Ramazan’ın maneviyatı Toroslar’ı sardı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- TOROSLAR Belediyesi tarafından Ramazan ayı süresince her gün farklı bir mahallede düzenlenen iftar sofrası ve geleneksel eğlenceler, mahalle sakinlerinin ve çocukların  ilgisini görüyor.
Belediyenin iftar programları, Ramazan’ın manevi atmosferini ve kültürel zenginliğini teneffüs etmek isteyenlerin ortak adresi oldu. Ramazan ayı süresince her gün farklı bir mahallede düzenlenen iftar sofrası ve geleneksel Ramazan eğlenceleri, mahalle sakinlerinin ve çocukların yoğun ilgisini görüyor. Osmaniye Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftar programında, ünlü halk ozanı Aşık Sefai de sahne alarak, katılımcıların gönül teline dokundu.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm hemşehrilerinin Ramazan ayını tebrik ederek, göreve geldiği 3 yılda hayata geçirdi proje ve çalışmalarını anlattı. 
Başkan Yılmaz, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve mağfiret ayı olduğunu belirterek, “Biz de bu güzellikleri sizlerle hep beraber yaşamak için iftar sofralarımızı her gün farklı bir mahallemizde kuruyoruz. Karagöz-Hacivat, Meddah, sihirbaz gösterileri ve İbiş ile Memiş’e kadar birçok etkinliğin yer aldığı Ramazan panayırımızda çocuklarımızın hafızalarında güzel hatıralar bırakmak istiyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Tuttuğunuz oruçları, ibadetleri kabul eylesin” diye konuştu.
Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, kent tarihini ve kültürel mirası gün yüzüne çıkaran projelerinden biri olan Kuvayi Milliye Karargahı’nda, sahur programı düzenlendi.
Başkan Yılmaz programda; Ramazan ayında gerçekleştirdikleri etkinlik ve çalışmaların yanı sıra eğitimden sağlığa, ulaşımdan imara, spordan turizme, kültürel mirastan tarım ve istihdama kadar birçok projesini de anlattı. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!