Ramazan'da gıda denetimleri arttı

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda gıda denetimleri arttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 10:00

Ramazan'da gıda denetimleri arttı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi kontrol görevlileri, il genelinde Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimlerini üretim, tüketim ve satış yerlerinde aralıksız sürdürüyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürsel Doğan, Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların gıdalara daha sağlıklı şartlarda ulaşabilmesi için denetimlere İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde çalışan veteriner hekim, gıda mühendisi ve ziraat mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlisi ekiplerinin katıldığını belirtti. doğan, unlu mamuller, et ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri üretimi, tüketimi ve satışı yapılan yerlerde denetimlerini yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, duyarlı vatandaşların mutlaka kayıtlı işletmelerden, ambalajlı, son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Ürünler satın alındıktan sonra taşınması ve evde saklanmasının önemine dikkat çeken yetkililer, "Et alırken karkasta mühür olup olmadığına bakılmalı, kıyma alınırken etten o anda çektirilip alınmalıdır. Et ürünlerinin satın alımı alışverişin en sonunda yapılmalıdır. Açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan gıdalar kesinlikle tercih edilmemelidir. Tüketicilerin en iyi gıda denetçileri olmasından yola çıkılarak, vatandaşlarımızın gördüğü olumsuzluğu adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına bildirerek veya Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurarak, denetimlere gerekli katkıyı sağlamalarını bekliyoruz" denildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!