Ramazana ayına özel ‘Közde güllaç’ yaptı

Güncelleme Tarihi:

Ramazana ayına özel ‘Közde güllaç’ yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 12:59

Ramazana ayına özel ‘Közde güllaç’ yaptı

Haberin Devamı

Edip TEKİN / BURSA, (DHA) – BURSA’da 2023 metrelik kol böreğiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran börek ustası Hasan Acar, Ramazan ayına özel ‘közde güllaç’ yaptı. Güllacı yiyen müşteriler ise tadının fırında sütlaça benzediğini söyledi.

Bursa’da daha önce uzaya börek gönderen ve 2023 metrelik kol böreğiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na giren börek ustası Hasan Acar, Ramazan ayına özel tatlılar pişirdi. İlk defa ‘közde güllaç’ pişiren Acar, müşterilerine de yaptığı tatlıdan ikram etti. Güllaçtan yiyen müşteriler ise “Tadı normal güllaçtan değişik. Biraz kıtır ve fırında sütlaç tadı veriyor” dedi.

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaca farklı bir tat katmak istediğini belirten Acar ise şöyle konuştu:  “Fırında sütlaç oluyor da közde güllaç neden olmasın diye düşündüm. Denemesini yaptım ve çok başarılı oldu. Önce süt ile şekeri karıştırdım. Sonra güllaç hamurunu sütle ıslatarak tepsiye dizdim. Özel olarak tasarlanan közdeki fırına koydum. Kıtır tadında bir güllaç ortaya çıktı”

BÜTÜN TATLI VE BÖREKLERİ KÖZDE PİŞİRİYOR

Özel olarak yaptırdığı fırınlarda sadece odun kömürü kullanarak tatlı ve börekleri pişiren Acar, müşterilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi. Acar, “Vatandaşımızın damak tadına hitap etmek istedim. Farklı bir çalışmayla bütün tatlı ve börekleri közde pişiriyorum. Müşterilerimiz her sabah ‘Közde börek istiyoruz’ diyerek sırada bekliyorlar” dedi.
FOTOĞRAFLI 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!