Pervin Dinçer

Nasıl Silindi?

9 Mayıs 2014
“Bir kere dövme yaptıran, genelde bir daha yaptırmak ister” cümlesi dövme yaptırmak için can atanlara söylenir durur. Kimi değer verdiği insanın adını, kimi kendisiyle özdeşleştirdiği simgeyi dövme yaptırır vücudunun farklı yerlerine.

Özellikle sevgililik dönemlerinde sevgilisini mutlu etmek isteyenlerin sıkça başvurduğu “gönül çalma” yöntemi olan dövme modasına ilgiyle takip ettiğimiz ünlü isimler de başvuruyor. İlişkiler bitince de ilk iş dövmeden kurtulmak oluyor. Magazin gündemini belirleyen dövmeler yerini “neden silindi” sorusuna bırakıyor. Sonra “Nasıl silindi, izi bile yok” deniliyor. Peki, nasıl?

Farklı uygulamalarda kullanılan lazer aynı zamanda bir dövme silme aracı. Lazer ışınları deri yüzeyine zarar vermeden geçerek deri içindeki koyu renkli dövme pigmentine ulaşıyor. Dövme pigmenti lazer ışığını emerek ışıktaki enerjiyi ses ve ısıya dönüştürüyor. Bu sayede deri içindeki büyük parçacıklar halinde bulunan pigment, açığa çıkan enerji ile çevre dokuya zarar vermeden küçük parçacıklara ayrışıyor. Ayrışan dövme boyası vücudun bağışıklık sistemi tarafından daha kolay emilerek yok oluyor. Farklı renklerde dövme yaptırdınız ama ilk yaptırdığınız zamanki kadar anlamlı gelmiyor ve sildirmek istiyorsunuz. Bunun için ise farklı dalga boylarına sahip lazer sistemleri kullanılıyor. Lazerle dövme silme tedavisi Q Switch lazerlerle yapılıyor. Dövmenin rengine göre farklı dalga boyları kullanılıyor. Örneğin siyah renkli dövme tedavisinde 1064 nanometre, kırmızı renkte ise 532 nanometre dalga boyu tercih ediliyor. Uygulama öncesi dövmenin bulunduğu alan lokal anestetik kremle uyuşturuluyor. Ardından dövmenin rengine göre başlıklar kullanılarak lazer atışları yapılıyor.

İşlem sonrası dövmeli bölge kabardığı için Pomat sürülerek dövmeli bölgenin birkaç gün nemlendirilmesi gerekiyor. Bu uygulamanın yüz güldüren avantajlarından biri sosyal hayatı etkilememesi. Dövmenin rengi, büyüklüğü ve derinliği seans sayısını değiştirmesine rağmen seans aralıkları 3-6 haftada birdir. Siyah renkli ve amatör dövmelerin daha kolay çıkarıldığını söylemek mümkün. Lazerle dövme silme uygulamasından sonra leke ya da iz oluşmuyor. Sadece yeni oluşan cilt bir kaç ay hafif pembe renk alıyor ama kısa zamanda cilt eski haline dönüyor.

Güzelliğinize...

Yazının Devamını Oku

Ameliyatsız Lifting

2 Mayıs 2014
Zamanla içinde başta yüz ve boyun bölgesi olmak üzere tüm vücutta gevşemeler ve sarkmalar görülüyor.

Bu durumun nedeni ise temelde kolajen ve elastin liflerinin eskisi gibi gergin durmaması. Yenilenme hızı azalan ciltte, temel elemanları zamanla kayba uğradığı ve elastikiyetini kaybettiği için cildimiz genç sağlıklı parlak görünümünden uzaklaşıyor. Sonuç olarak ciltte kırışıklıklar, sarkmalar, cansız cilt görünümü ortaya çıkıyor.

Ciltte ortaya çıkan bu deformasyonlar için çok sayıda uygulama yapılabiliyor ve cildin sağlıklı, canlı olması, kırışıklık ve sarkmalardan kurtulması amaçlanıyor. Son zamanlarda uygulanmaya başlanan V-Lift uygulaması ameliyatsız askı yöntemi olarak tanımlanabilir. V-Lift uygulamasında çok ince iğneler içine yerleştirilmiş PDO (polydioxanone) isimli ameliyat ipine benzer yapıdaki iplikler kullanılıyor. Kırışıklık ve sarkma olan cilt bölgelerinde, cilt kremle uyuşturulduktan sonra iğneler vasıtasıyla cilt altına ipliklerin yerleştiriliyor. Cilt altına yerleştirilen bu iplikler herhangi bir reaksiyona sebep vermeden, uygulanan bölgede mikro kan dolaşımını arttırıyor, tamir mekanizmaları harekete geçiyor, kolajen üretim uyarısı oluyor. Uygulama bölgesinde artan kan dolaşımı ve kolajen uyarısıyla cilt elastikiyetinde artışa bağlı olarak kırışıklık ve sarkmalarda düzelme görülüyor.

Özellikle orta yüz bölgesi sarkmalarında, kaş kaldırma, gözaltı kırışıklıklarının giderilmesinde,
dudak üstü kırışıklıklarında, ağız köşelerinin sarkmalarının düzeltilmesinde, çene bölgesi sarkmalarında, boyun kırışıklık ve sarkmalarının giderilmesinde, göğüs kaldırma ve popo kaldırma amaçlı olarak başarı ile uygulanan V-Lift, oldukça kolay, kısa süreli, acısız ve ağrısız bir uygulamadır. Uygulama bölgeye bağlı olarak değişmesine rağmen işlem 20-40 dakika arasında gerçekleşiyor. Bölgeye uygulanan anestezik kremler ile acı ve ağrı hissedilmiyor. Erken etki 15 gün içinde fark edilmeye başlayıp, gerçek etki ise kolajen artışına bağlı olarak 2 -3 ay içinde çok daha da belirginleşiyor.

Güzelliğinize…

Yazının Devamını Oku

Benler Sorun Mu?

24 Nisan 2014
Bazı kadınlara ben çok yakışıyor.

Dudağın yakınlarında, yanağın dudak üstüne yakın kısmında bulunuyor ve gülümsemesine anlam katıyor. Ama dolgun, koyu renk, et beni dediğimiz türlerden kurtulmak istiyorsanız, iz ve dikiş olmaksızın kurtulmamızı sağlayacak yollar var.

Lazerle ben aldırma tedavisi Fraksiyonel karbondioksit co2 lazerler ile gerçekleştiriliyor. Yüzünüzde ya da vücudunuzda oluşmuş olan zararsız epidermal ve dermal nevuslar sadece sizi estetik açıdan rahatsız ediyorsa onlardan kurtulmanız mümkün. Bu benler tek seansta dikiş olmadan anında yok edilebiliyor. Bu yötem avantajarından biri ise sizi sosyal hayattan koparmadan rutin yaşantınızadevam edebilmenizi sağlıyor.

Çok derin köklü olan nevusların cerrahi yöntemlerle çıkarılması gerekiyor ki bu da uzman eller tarafından yapılması gerektiğini ifade ediyor. Göz üstlerinde veya altındaki benleri de almak imkansız değil. Hatta birçok kişinin rahatsızlık duyduğu gözaltındaki yağ butoncukları da lazer ile temizlenebiliyor.

Uygulama lokal aneztezi ile yapılıyor ve bu sayede siz de uygulama sırasında ağrı, sancı ya da sızı hissetmiyorsunuz. Benlerin alındığı bölge 4-6 gün arasında normal hal alıyor. Bölgede oluşan pembelik 1-2 ay içerisinde normal cilt renginize uyum sağlayacak. Artık sizi rahatsız eden benleriniz ya da yağ butonlarınız olmadan hayatın tadını çıkarabilirsiniz.

Güzelliğinize…

Yazının Devamını Oku

Erkeklere özel bakım önerileri

15 Nisan 2014
Bu hafta sizinle en değer verdiğiniz ‘erkekle’ paylaşılacak ince bilgiler vereceğim.

‘Güzellik ve bakım’ denilince hep akla kadınlar gelir. Ya erkekler? Kendimize bu konuda elimizden geldiğince cömert davranırken eşimiz, kardeşimiz, erkek arkadaşımız, nişanlımız ya da değer verdiğimiz arkadaşımız neden bilgilerimizden yoksun kalsın ki?

Geçtiğimiz yıllarda kozmetik, estetik, güzellik dünyasına dair gelişmelerin yalnızca kadınları ilgilendirdiği zamanlardı. Bakımına özen gösteren erkeklere ‘metroseksüel’ denir, azınlıkta sayılırlardı. Çoğunluk halini almasalar da bakımlı erkeklerin sayısında ciddi bir artış olduğunu söyleyebiliriz artık. Erkeklerin genelde hangi alanlarda kendilerine bakmayı önemsediklerinden söz etmek gerekirse, öncelikle saçlarına gösterdikleri özen dikkat çekici. Maalesef saç dökülmeleri erkekleri bizlere nazaran daha fazla etkiliyor ve onların ‘kellik’ sorunu yaşamamaları için saç bakımlarına özen göstermeleri çok önemli. Bunun için saç mezoterapisi erkeklerin tercih ettiği bakım türlerinden biri.

Özellikle yaz aylarında ve ciddi terleme sorunu bulunanlarda diğer mevsimlerde de gömleklerindeki ter izlerinden, lekelerinden usanmış erkeklerin başvurduğu yöntem ise botox. Sadece terleme için değil aynı zamanda yüzlerindeki yaşlanma ve sarkma etkilerini yok etmek için de botox dolgular yaptırdıklarını ekleyelim. Evet, doğal ama gergin ve genç bir yüz isteyenler sadece kadınlar değil.

Erkeklerin en büyük sorunlarından biri de göbekleri. Vücutlarından bağımsız olarak zayıf bir erkeğin bile büyük bir göbeği olabiliyor. Bunun için de bölgesel zayıflamayı tercih ediyor erkekler. Vücut yapılarına göre seanslar belirlenerek bölgesel fazlalıklarından kurtulmalarına yardımcı oluyoruz.

Kadınlar kadar erkekleri de rahatsız eden başka bir şey de yüzlerindeki ve hatta vücutlarındaki benler. Fraksiyonel lazer yöntemi kendilerini mutsuz eden benlerden kurtulmaları için kullandığımız yöntem. Ayrıca ciltlerinin canlı görünmesini isteyenler de artık yalnızca kadınlar değil. Oksijen terapi için kapımızı çalanlar arasında çok sayıda erkek olduğunu söyleyebilirim.

Erkeklerin de kadınlar kadar bakımlı olmasını ben en başta kendileri için ama elbette biz kadınlar için son derece sevindirici buluyorum.

Yazının Devamını Oku

Cilt yenileyen doğal meyve suları

8 Nisan 2014
Cilt için kullandığımız bakımlar, kürler, maskeler, kremler ya da tükettiğimiz gıdalar cildi canlandırıyor, sağlık katıyor ve daha genç görünmelerine yardımcı oluyor. Aynı zamanda öyle meyve suları var ki cilde yararları saymakla bitmez. İşte size özel cildi yenileyen meyve suları…

Kırışık ciltler için içecek; 1 adet kivi, 1 adet yeşil elma, 1 adet muz. Hazırlanışı oldukça kolay olan ve kısa sürede hazırlanabilen bu içecek için önce kiviyi yıkayıp, kabuklarını soymadan dörde bölüyoruz. Aynı işlemi elma için de yapıyor en son muzu ekliyoruz. Elde ettiğimiz karışımı meyve sıkacağından geçiriyor ve meyve suyumuzu elde ediyoruz. Çıkan posası ile cildimize haftada bir masaj yapabiliriz.

Parlak cilt ve saçlar için içecek; yarım limon kabukları, 1 adet salatalık, 4-5 yaprak marul yaprağı, 10 dal maydanoz, yarım yeşil elma, yarım enginar, zencefil, 10-15 dal semizotu (semiz otu yerine haftalık kereviz, ıspanak ekleyebilirsiniz). Bu karışımı da meyve sıkacağından geçirerek meyve suyu haline getiriyor ve içiyoruz.

Gözaltı morlukları ve kızaran ciltlere; 1 adet kırmızı elma, 1/4 kırmızılahana, 1 adet havuç, çok az zencefil. Malzemelerimizi diğer meyve suyu hazırlama şekillerinde olduğu gibi meyve sıkacağından geçiriyor ve meyve suyumuzu elde ediyoruz. Afiyet olsun.

Sivilceli ve lekeli ciltler için; 15 adet Maydanoz, 1 adet limon suyu, çok az taze zencefil, biraz su. Oldukça kısa sürede ve kolaylıkla hazırlanan bu meyve suyu sivilce ve leke sorunu ile uğraşan ciltlere son derece iyi geliyor. Ama unutmadan hatırlatmak isterim ki, tansiyon sorunu olanlar kesinlikle içmemeli.

Yaşlanmaya hücre yenileyen karşı narlı soda;1 şişe soda, arzu edilen kadar nar taneleri ve parçalanmış buz taneleri. Karışımdan elde ettiğiniz meyve suyunun cildinize iyi geldiğini ve hücrelerinizin yenilendiğini siz de görecek ve farkı hissedeceksiniz.

Güzelliğinize…

Yazının Devamını Oku

Güzelliğin sırrı karbon peeling

31 Mart 2014
Ek destek gerektiren leke tedavilerinde etkili yöntemlerden biri Karbon Peelingi, güzelliğin sırlarından biri.

Uygulama, cildinde canlılık ve parlaklık veren yağ salgısı nedeniyle gözenekleri açılan ciltlerde ya da peeling yapmaya uygun olmayan ciltlerde de başarılı sonuçlar veriyor.

Karbon Peelingi, hem cilde peeling etkisi yaratmak, ölü hücrelerden arındırmak için tek seans yapılabiliyor hem de tedavi amaçlı 1-2 hafta aralarla yapılabiliyor. Seansların süresi ise cildin sorununa göre kişiden kişide değişiklik gösteriyor. Uygulama lazer cihazları kullanarak yapılıyor ve lazerde bulunan spectra özelliği sayesinde sorunu kısa sürede tedavi etme amacı güdüyor.

Karbon Peelingi’nin nasıl uygulandığını anlatmak gerekirse, ilk adım cilt yüzeyinin karbon kremle örtülmesidir. Özel olarak hazırlanan bu krem, ani bir ısıyla yüzde bulunan yüzeysel tabakayı buharlaştırılarak kaldırılmasını sağlıyor. Bu arada lazerin, cildin yenilenmesini sağlayan özelliği sayesinde de ciltte kolajen üretimi harekete geçiriliyor. Yaklaşık 15-20 dakika süren bu uygulama sonrası cildinizde herhangi bir kabuklanma gözlenmiyor.

Uygulamanın en rahatlatan avantajlarından biri de gündelik yaşantınızı sekteye uğratmadan sosyal hayatınıza devam edebilmenizi sağlaması. Etkin sonuçlar için ise biraz sabretmeniz gerekiyor.

Güzelliğinize…

Yazının Devamını Oku

Gözaltı sorunları kader değil

24 Mart 2014
Sağlıklı, parlak, genç ve pürüzsüz bir güzelliğin anahtarı aslında nemli bir ciltten geçiyor.

Cildin nemini korumak için dengeli ve düzenli beslenmek gerek. Ayrıca günde 2,5 litre su tüketmeyi de alışkanlık haline getirmemiz gerektiğini bu vesile ile bir kez daha vurgulamak isterim.

Peki, nemini kaybetmiş cilt ne demek? Nemini kaybetmiş cilt sağlıksız, bakımsız ve kuru bir cilt demek. Aynı zamanda nemsiz, kuru bir cilt ne yazık ki bizi daha yaşlı gösterir. Bir de bu duruma gözaltı morlukları, çukurlukları, çöküntü ve göz kapağındaki torbalanmalar yaşınızın üzerine yılları ekleyerek yardıma ihtiyacı olduğunu ifade eder. Bu durumda yapılacak uygulamalardan biri gözaltı ışık dolgusu.

Birçok Hollywood güzeli gibi Kate Moss’un da gözaltı sorunları için tercih ettiği söylenen ışık dolgusu ülkemizde de hem kadınların hem de erkeklerin başvurduğu başarılı sistemlerden. Gelelim gözaltı ve göz kapağındaki sorunlar için başarılı sonuçlar sunan uygulamanın ayrıntılarına. Gözaltı ışık dolgusuyla; yanak ve gözaltları arasındaki oluklar, çöküklükler, alt göz kapağındaki torbalanmalar başarıyla tedavi edilebilirken gözaltı morluklarında da belirgin bir azalma sağlanmaktadır. Işık dolgusu verildiği alana homojen bir şekilde yayılarak etkisini gösterir. İçeriğinde protein, vitamin, aminoasit, antioksidanlar sayesinde gözaltı morluklarına da iyi geliyor. Uygulama ince uçlu kanüller le yapılıyor.

Dolgunun uygulanma sonrasında hemen sonucunu görebilirsiniz, şişme ve morarma hemen hemen hiç olmuyor. Yaklaşık 1 hafta sonra en iyi halini alan dolgu 1-1,5 sene kadar kalıcı olabiliyor. Bu sayede sağlıksız ve yaşlı bir görünümden kurtularak yaşınızı çekinmeden söyleyebilirsiniz.

Güzelliğinize…

Yazının Devamını Oku

Adı gibi sihirli

12 Mart 2014
Akşam önemli bir davete gideceksiniz ama cildiniz yeteri kadar parlak ve canlı değil? Öyleyse cilde anında parlaklık ve canlılık katan bir uygulama yaptırabilirsiniz.

Bu uygulamanın adı da cismi de sihirli. Sihirli Maske cildi parlatırken aydınlatıp sıkılaştırıyor hem de bunu anında yapıyor. Dakikalar içinde cildin çok daha sağlıklı, parlak göründüğünü göreceksiniz.

Sihirli maske, sihirli ellerle yüzünüze ulaştığında sihirli dokunuşların ardından yaşlanma belirtileriniz, ince çizgileriniz gözle görülür derecede azalıyor. Maske ölü hücreleri de ortadan kaldırarak cildin derinlemesine temizlemesini sağlıyor. Maskenin ardından daha canlı, daha genç, daha sağlıklı ve daha temiz bir cilt karşılıyor sizi. Unutmadan söylemek de fayda var. Tamamen sancısız, ağrısız bir yöntem sihirli maske.

Gelelim Sihirli maskenin ayrıntılarına ciltte anında parlaklık sunan sihirli maske yapılmadan önce cilde bir pudra dökülüyor. Pudranın ardından cilde vitamin damlatılıyor ve yüzde aniden şampanya köpüğü gibi köpükler oluşuyor. Daha sonra cilt iyi bir şekilde temizleniyor. Ardından cilde özel bir krem ve üzerine maske örtülüyor. Bir süre bekleyen maske uzman eller tarafından temizleniyor. Son olarak cilde özel bir krem sürülüyor ve sonuçlar gözle görülebiliyor.

Bu sayede ayna karşısına geçmeye çekinen hemcinslerim kısa sürede yapılan ve hiçbir ağrı-sızı yaşatmayan bu uygulamadan memnun, daha sağlıklı ve daha genç görünecek. Ama unutulmaması gereken ve benim her zaman söylediğim hangi uygulamayı, hangi maske çeşidini ya da hangi bakım kürlerini yaptırırsanız yaptırın güvendiğiniz ve doğruluğuna emin olduğunuz isimleri tercih edin. Yanlış ya da dikkatsiz yapılacak en ufak bir hata cildinizde, sağlığınızda tedavi edilmesi zor ya da imkansız sonuçlar doğurabilir.

Güzelliğinize…

Yazının Devamını Oku