Pervin Dinçer

Benler Sorun mu?

8 Haziran 2016
Lazerle ben aldırma tedavisi Fraksiyonel karbondioksit co2 lazerler ile gerçekleştiriliyor.

Bazı kadınlara ben çok yakışıyor. Dudağın yakınlarında, yanağın dudak üstüne yakın kısmında bulunuyor ve gülümsemesine anlam katıyor. Ama dolgun, koyu renk, et beni dediğimiz türlerden kurtulmak istiyorsanız, iz ve dikiş olmaksızın kurtulmamızı sağlayacak yollar var.

Lazerle ben aldırma tedavisi Fraksiyonel karbondioksit co2 lazerler ile gerçekleştiriliyor. Yüzünüzde ya da vücudunuzda oluşmuş olan zararsız epidermal ve dermal nevuslar sadece sizi estetik açıdan rahatsız ediyorsa onlardan kurtulmanız mümkün. Bu benler tek seansta dikiş olmadan anında yok edilebiliyor. Bu yötem avantajarından biri ise sizi sosyal hayattan koparmadan rutin yaşantınızadevam edebilmenizi sağlıyor.



Çok derin köklü olan nevusların cerrahi yöntemlerle çıkarılması gerekiyor ki bu da uzman eller tarafından yapılması gerektiğini ifade ediyor. Göz üstlerinde veya altındaki benleri de almak imkansız değil. Hatta birçok kişinin rahatsızlık duyduğu gözaltındaki yağ butoncukları da lazer ile temizlenebiliyor.

Uygulama lokal aneztezi ile yapılıyor ve bu sayede siz de uygulama sırasında ağrı, sancı ya da sızı hissetmiyorsunuz. Benlerin alındığı bölge 4-6 gün arasında normal hal alıyor. Bölgede oluşan pembelik 1-2 ay içerisinde normal cilt renginize uyum sağlayacak. Artık sizi rahatsız eden benleriniz ya da yağ butonlarınız olmadan hayatın tadını çıkarabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Zamandan Çalmayan Uygulama

31 Mayıs 2016
Çalışma telaşı içinde kendimize ayıracağımız bakımlarımız için vakit son derece önemli. İşte bu nokta da size önerebileceğim bir uygulama var, size zaman kazandıran…

Herkes o kadar yoğun ve tempolu bir çalışma ve sosyal hayat içinde ki her şeyi kısa ve sınırlı zamana sığdırma telaşındayız. Sorunlarımızı, çalışmalarımızı ne kadar kısa zamanda halledebilirsek o kadar şanslıyız belki de…

Nasıl dakikalar içinde yemeklerimizi bitirme acelesindeysek yaptıracağımız uygulamalar da kısa sürmeli. İş, ev, sosyal hayat hele bir de canımızın diğer yarısı çocuklarımız için koşuşturan biz kadınlar ve zamanını bu tür uygulamalara çok fazla ayırmayan sabırsız erkekler için can kurtarıcısı gibi uygulamalardan birini anlatacağım.
Adı, Hydra Wave olan uygulamanın işleyişi, dalga şeklinde gelen su ve vakumla gözeneklerin temizlenmesi işlemidir. Ciltte sıkılaşma ve parlaklık sağlar. Ayrıca ciltteki siyah nokta problemlerinde elle sıkma işlemi yapılmadan gözeneklerin temizlemesini sağlar. Daha sonra ise cilt Hydra Wave yöntemi ile arındırdıktan sonra ise cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve maskelerle bakım yapılır. Böylece saha sağlıklı, genç ve parlak bir cilde kavuşmak işten bile değil. Herkesin hayalinde yatan genç ve sağlıklı cilde kavuşmak bu yöntemle mümkün.Bu cilt arındırma işleminin ardından cildin ihtiyacı olan vitamin ve maskeler uygulanır. Bu uygulama yaklaşık olarak 45 ile 60 dakika arası sürer ve ayda bir defa uygulama yaptırmak cildiniz için yeterli olur. Yazımızın başında da söylediğim gibi zamanı kısıtlı olan ama bu kısa sürede etkili sonuçlar almak isteyen hem kadınlar hem de erkekler için oldukça doğru bir yöntem. Uygulama sonrasında cilt temiz ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmuş olur.

Güzelliğinize…

Yazının Devamını Oku

Sıcaklıklar Cildi Yakmasın

5 Nisan 2016
Bu yazı sahilin serin esintileri yerine İstanbul’da geçirecekler kendilerini ve ciltlerini güneşin zararlı ışınlarından nasıl koruyacak?

Artan hava sıcaklıkları bizi sahile doğru çağırırken bazılarımız hala çalışıyor bazılarımız ise tatil için son hazırlıklarını yapıyor. Güneş kremleri, koruyucu kremler, kürler alınacaklar listesine eklendi bile. Benim size çok güzel bir önerim var. Basit ama doğal yöntemlerle ve cildinize uygun kullanacağınız güneş kremleri ile güneşten korunabilirsiniz.

Güneşin zararlı ışınlarından korunmanın birkaç basit ve doğal yöntemi var aslında. En sağlıklısı spor yapmak çünkü spor yapmak sadece vücudumuzu şekle sokmaz. Spor sayesinde bir yandan daha sağlıklı bir vücuda sahip olurken diğer yandan da sağlıklı, genç, parlak bir cilde sahip oluruz. Tabi spor yaparken de bol bol su tüketmeli ve dengeli beslenmeliyiz. Aslında su tüketmek, spor yapmak ve dengeli beslenmek birbiri ile iç içe geçmiş yöntemler. Birini yapıp diğeri yapmazsak doğru ve etkili sonuçlar alamayız. Bu yüzden spor yaparken su içmeyi ihmal etmemeli, dengeli beslenmeye de dikkat etmeliyiz.

Diğer bir doğal yöntem ise vücudumuzu susuz bırakmamak için günde ortalama 2,5 litre su içmek. Cildimiz ve vücudumuz için en önemli madde sudur biliyorsunuz. Aç kalarak günlerce yaşayabiliriz ama susuz kalarak yaşamamız mümkün değil. Doğal olarak cildimiz de susuz kalırsa önce kuruyacak ardından da pul pul dökülmeye başlayacaktır. Böyle bir sonuçla karşılaşmak istemiyorsak bol bol su tüketmeliyiz. Bu sayede özellikle yaz aylarında cilt susuz kalıp kurumayacak.
Bizi güneşin zararlı ışınlarından koruyacak yöntem ise sebze ağırlıklı beslenmek. Yaz aylarında vücudun aşırı derecede su kaybettiğini düşünürsek yağlı ya da sindirimi zor olan yiyecekler tüketmek hem kilo almamıza neden olacak hem de ciltte yağlanmalara neden olacak. Bu nedenle tüketeceğimiz her sebze aşırıya kaçmamak şartı ile hem formumuzu koruyacak hem de cildimize gereken özeni sağlamamıza yardımcı olacaktır.

Yazının Devamını Oku

Kol Altı Kararması Mutluluğunuzu Karartmasın

29 Mart 2016
Hava sıcaklıklarının yavaş yavaş ısındığı bu dönemde hepimizi mutsuz eden hatta kara kara düşündüren konuların başında kol altı kararması geliyor.

Özellikle de kolu açıkta bırakan kıyafetlerin tercih edilmemesinin önünde en büyük engel olan kol altı kararması, bu sorunu yaşayanların kollarını özgürce hareket ettirememelerine hatta köşe bucak saklanmasına neden oluyor.

Peki nedir kadınları gülümsemelerinden alıkoyan, erkekleri kısıtlayan bu kol altı kararması sorunu. Kol altı kararması ciltte çoğunlukla kalıtsal olan aşırı pigmentasyon problemidir. Özellikle kadınlık hormonlarının etkisiyle kol altı dışında bacak arasında, genital bölgede ve göbek kısmında da görülebiliyor. Öte yandan sık sık deodorant kullanımı, kol altındaki tüy sorunu nedeniyle epilasyon cihazının sık sık kullanılması, aşırı derecede sıcak ağda kullanımı koltuk altı kararmasının nedenleri olarak gösterilebilir.

Esmer tene sahip kadınlarda ve erkeklerde daha dikkat çekici bir hal alan kol altı kararmasının önlenebilmesi için öncelikle bir uzmana başvurmanızı tavsiye ederim. Kol altı kararmasının asıl nedeni uzman tarafından belirlendikten sonra çözüme geçilmelidir. Eğer kol altı kararmasının nedeni herhangi bir hastalık ise, bu hastalık tedavi edilmelidir. Ancak kıllanmayı gidermek için hatalı işlemlerin ardından da kol altı kararması görülebilir. Bunu önleyebilmek için lazer yöntemle epilasyon yapımı başarılı bir şekilde çözülebilir. Lazer yöntem sık sık yapılmadığı için kol kararmasının önüne geçilmiş olabilir. Kimyasal peeling de uygulamak bu sorunun çözümü olabilir.

KOL ALTI KARARMALARINA KİMYASAL PEELİNGLİ ÇÖZÜM

Yazının Devamını Oku

Altın Ütü İle Gençleşin

23 Mart 2016
Altın Ütü sistemi ile hem yüz bölgesinde hem de vücudun diğer bölgelerinde başarılı germe uygulamaları yapabiliyoruz.

Zamanla yaş alarak kırışan ve gençliğini yitiren cilt için 2009 yılında Amerika Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanan Pelleve Altın Ütü sistemi ile cerrahi operasyona gerek kalmadan ciltte ciddi bir sıkılaşma yani gençleşme sağlanıyor.

Pelleve'in altın ısı ile radyofrekans yöntemi ile cildi sıkılaştırarak germe ve gözenekleri daraltma etkisi ile kırışıklık ve elastikiyet kaybını azaltan ileri düzeyde gelişmiş bir radyofrekans sistemidir. Cilde zarar vermeden yenilenme yaratarak adeta cildin kumaşını değiştirir. Gelelim uygulamanın ayrıntılarına. Sistemik epidermis ve üst tabakaya zarar vermeden cildin derin katmanlarını ısıtarak kollagen üretimini hızlandırıyor. Kolajen yapısında hemen etkisini gösteren bir sıkılaşma sağlıyor ve zaman içerisinde bu sıkılaşma artarak 6 ay’a varan süre içerisinde cildin sıkılaşmasında artış ile kırışıklıklarda azalma sağlanıyor.

Sistem, göz çevresindeki kaz ayaklarını gözaltı kırışıklıklarını ve gözaltı torbalarını azaltır ya da yok eder. Yanaktaki cilt yapısı değişirken ağız çevresindeki özellikle dudak üstündeki çizgiler azalır.

Uygulama acısız ve ağrısız olmasının yanında en önemli avantajının kişiye özel çalışma olanağı sunuyor. Göz kapağında bile güvenle kullanılabilir. Tüm cilt tiplerine uygulanabildiği gibi kişi seans sonrası günlük rutin hayatına devam edebilir, makyajını yapabilir. Güneş ışığı hassasiyeti yaratmaz. Hiçbir ilaç kullanılmaz, anestezi yapılmaz, anestezi kremine bile gerek kalmaz. Öte yandan uygulama sonrası özel bakım gerektirmez Anında, gözle görünür sonuçlar alınır. Bu uygulama ile düşük göz kapaklarının belirgin bir şekilde kaldırılması mümkün olur.Yazımızı okuyan herkesin merak ettiği bir soruyu da yanıtlayalım. Seans sayısı sarkmaların ve kırışıklıkların derecesine bağlı olsa da kişiye göre değişiyor ancak seans sayısı genellikle 1 ile 4 olarak öneriliyor. Pelleve’nin etkisi çoğunlukla hemen başlar ancak yeni oluşan kolajenin etkisini görmek için iki seans beklemek gerekir. Sigara içenlerde etkisi kısa sürebilir. Uygulanan bölgeye göre, beslenme alışkanlıklarına ve sigara kullanımına ve benzer faktörlere bağlı olarak seans sayısı değişkenlik gösterebilir. Erkekler için bu sayı daha fazla olabilir. Bu sistem ile hem anında çok iyi hissedilir, hem de yaşlanma belirtileri kalıcı olarak minimuma iner.

Pelleve Hangi Bölgelere Uygulanır?

Yazının Devamını Oku

Bölgesel Fazlalıklardan Lipo Kavitasyon İle Kurtulun

22 Mart 2016
Vücudumuzdaki yağların sadece bir noktada depolanması ile oluşuyor bölgesel fazlalıklar. Bu fazlalıklar yüzünden aynaya bakmak dahi çekilmez bir hal alıyor. Ama artık bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için bazı sistemler var. Bu sistemlerden biride Lipo Kavitasyon. İşte işin sırrı.

Uygulama öncesi yağ ve kas analizi yapılıyor ve beden ölçüleriniz alınıyor. Seanslar 7-10 gün aralıklarla uygulanıyor. İşlem ultrason başlığına benzeyen başlıkla yapılıyor. Özel jel bu başlık yardımıyla söz konusu bölgeye yediriliyor. Uygulama bittikten sonra bölgede sıkılaşma sağlanması için tripollarradyofrekans uygulanıyor. Dolayısıyla, birlikte yapılan 2 işlem ile bir yandan incelirken diğer yandan sıkılaşıp kaliteli cilde sahip oluyorsunuz. Uygulama bittikten sonra kişinin beden ölçüleri tekrar alınıyor ve sonuçlar sıcağı sıcağına gözleniyor.

Bu sistemin en güzel tarafı seansların kısa sürmesi, acısız cerrahisiz bir uygulama olması ve bir de uygulamanın çok zaman almaması. Bu sistemi uygulatırken sıcak masaj yaptırılıyormuş hissi oluşur ve kulaklarda rahatsızlık vermeyen bir çınlama duyuluyor. Uygulama bittiğinde çınlama da bitiyor.

Biz sabırsız kadınlar için LipoCavity sisteminin en güzel tarafı sonuçların toplam seanslar sonunda değil her seansın sonunda ölçümlerle alınması. Her seans sonunda incelme elde ediliyor ve bu durum biz kadınları daha da motive ediyor. Bu sonuçlar elbette kişinin yağ oranına göre değişiyor. Yağ oranı fazla olan kişilerde incelme de fazla oluyor doğal olarak. Yağ analizleri sonrasında da mezurada gördüğünüz incelmeyi yağ oranınızın azalması ile de gözlemleyebiliyorsunuz. Böylece düşman gibi görünen aynalara bakmaya doyamıyorsunuz.
Hatırlatayım işlem öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Uygulama öncesi 3 saat yemek yenilmemesi, işlemden 1 gün önce ve işlemden sonraki birkaç gün 2 litre su içilmesi ve uygulama sonunda 2-3 gün boyunca diyetisyen tarafından hazırlanan düşük yağ içeren özel diyet programının uygulanması gerekiyor. Bunun amacı diyetteki yağ oranı düşürüldüğü için bu esnada vücut enerji kaynağı olarak ultrasonla yağ dokusunun parçalanması sonucu oluşan yağ asitlerini enerji kaynağı olarak kullanmaya başlamak. Bunun sonucunda da uygulama yapılan bölgede incelme oluyor.

Yazının Devamını Oku

Selülitler Dert Olmaktan Çıkıyor

15 Mart 2016
SmoothShapes, lazer & vakumla çalışan ve ABD’de selülit tedavisinde FDA ve Amerikan Dermatoloji Derneği (ADD) onayı almış ameliyatsız bir uygulama ile selülitler dert olmaktan çıkıyor.

“Selülitlerden olumlu sonuçlar almak mümkün mü?” diye sorarsanız bu uygulama ile 1-2 ay içinde gözle görünür sonuçlar elde ettiğimizi söylesem? SmoothShapes, lazer & vakumla çalışan ve ABD’de selülit tedavisinde FDA ve Amerikan Dermatoloji Derneği (ADD) onayı almış ameliyatsız bir uygulama. Photomology adı verilen teknoloji nedeniyle sonuçlarıkalıcı. Bu iyileştirme uygulaması 4 ana prensipten oluşuyor. Diod lazer, infrared ışık enerjisi, vakum etkisi ve mekanik masaj.

Infrared ışık enerjisi ile formu bozulan, büyümüş ve genişlemiş yağ hücreleri geçirgen bir hale getiriliyor. Geçirgenleşen yağ hücrelerindeki fazla yağ diod lazer ile akışkan, sıvı hale getirilir ve yağ hücrelerinin sağlıklı formuna dönmesi sağlanıyor. Akışkan bir hale gelen fazla sıvı yağ, vakum ve mekanik masaj ile lenf kanallarına yönlendirilir ve bu yöntemle vücuttan atılması sağlanıyor. Bu sayede de, uygulamanın yapıldığı bölgede sıvı dolaşımı sağlanıyor, kolajen üretimi hızlanıyor ve yağ hücreleri sağlıklı formlarına kavuşarak deri yüzeyindeki selülit görüntüsü iyileşiyor. Kolajen üretiminin hızlanması ile de deri yüzeyi daha pürüzsüz ve sıkı bir görünüm kazanıyor.
Bu uygulamadaki lazerin diğer lazerlerden farkı ise üzerindeki vakum aparatı. Uygulamayı işler kılan vakum, son derece yumuşak ve cildi rahatsız etmeyecek şekilde yapılıyor.
Seans sayısı vakanın durumuna göre artsa da ortalama 8-12 seans olarak öneriliyor. Haftada 2 seans yapılarak 4-6 haftaya dek sürebildiği gibi, 8 gün üst üste uygulanarak daha kısa sürede de tamamlanabiliyor. Her bir seansın süresi ise vakanın durumuna göre 40 ila 90 dakika arasında değişiyor. Bu da biz sabırsız kadınların hayal ettiği bir özellik. Bu uygulama için en çok tercih edilen uygulama bölgeleri, tam düşündüğünüz gibi karın bölgesi, popo, basen ve üst bacak.

İşlemler lazerle yapıldığı için can yakmıyor. Uygulama sonrasında portakal kabuğu görünümü azalıp giderek yok olurken en etkili sonuçlar 1-2 ay içinde görülüyor. Sonuçta yağ fazlalıkları azaldıkça vücut kontürü belirginleşiyor ve cilt ipeksi bir görünüm kazanıyor.

Yazının Devamını Oku

Lazerle Ameliyat İzleri Tedavisi

15 Mart 2016
Vücudumuzda en ufak leke ya da ameliyat izi olmasın isteriz. Fakat birçoğumuz ameliyat olmuşuzdur ve izleri kalmıştır. Peki ameliyat izleri nasıl tedavi edilir?

Bazılarımız “ameliyat bu elbette iz kalacak” cümleleri ile kendini avuturken bazılarımız da çare arıyor. Güzel bir haber vereyim, ameliyat izlerinden lazerle kurtulmak mümkün. Hem de ağrısız sancısız, günlük hayatı sekteye uğratmadan. Peki, “hangi yöntemle, nasıl yapılıyor” diye sorarsanız işte cevabı. Ameliyat izleri tedavisinde fraksiyonel lazerler; fraksiyonel karbondioksit lazer co2 ,fraksiyonel radyofrekans ve bazı enjeksiyonlu uygulamalar tercih ediliyor.

Ameliyat izleri birçok operasyon sonrası görülüyor. Özellikle sezaryen ve tiroit ameliyatlarında yapılan kesileri kapatmak için atılan dikişler, alındıktan sonra geride izleri kalıyor. Bu izler doğal olarak da hemen hemen herkesi estetik açıdan rahatsız ediyor. Sezaryen, tiroit, estetik operasyonlar, dikiş izleri, yanık, yara izleri, akne, suçiçeği izleri, jilet izleri, kıl dönmesi gibi çeşitli operasyonlarından kalan izler kısmen veya tamamen iyileştirilebiliyor. Tedavide izlerin oluğu bölgeye lazer atışları yapılarak doku her seansta yavaş yavaş uyarılıyor. İzin hemen yanındaki yeni sorunsuz cilt dokusunun burayı tamir etmesi amaçlanıyor. Uygulamanın sonucunda izler her seansta küçülerek yok olabiliyor ya da kozmetik olarak rahatlatan bir hale geliyor.Fraksiyonel karbondioksit co 2 lazer uygulamalarının seans aralıkları 4-6 hafta da bir olsa da kişinin cilt yapısı, izin derinliği ve büyüklüğüne göre seans sayısı değişebiliyor. Ama her uygulamada olduğu gibi ameliyat izlerinin tedavisinde de seans ve süreleri vakanın durumuna göre belirleniyor. Çok derin izlerde uzun süren bir tedavi öngörülürken çok derin olmayan ama görünüm olarak rahatsız eden izler kısa süren tedaviyle iyileştirilebiliyor. Uygulamanın en güzel avantajlarından biri günlük hayatınızı engellemiyor olması.

Güzelliğinize…

Yazının Devamını Oku