Malzemeler:
1 kilogram ince kabuklu mandalina
2 yemek kaşığı sirke
750 gram şeker
Yarım limonun suyu
2 su bardağı portakal veya mandalina suyu
1 su bardağı su
Yapılışı:
Malzemeler:
Çeşme limonlarından 2 ya da 3 tane
Tercihe göre en az 500, en fazla 600 gram toz şeker
3-5 yaprak ıtır çiçeği
Yapılışı:
Limonlar soyulur, kabuklar ince ince dilimlenerek bir kenara ayrılır. Ayrılan kabuklar bir gece soğuk suda bekletilir. Ertesi gün 5 dakika suda kaynatılan kabuklar yıkanır. Bu işlem 2-3 kez tekrar edilerek kabukların asidi çıkarılır. Kaynatma işlemlerinin ardından suları sıkılır. Kabuksuz kalan limonlar tencerede kaynatılır, süzgeçten geçirilir ve posası atılır. Limon suyu, su ile inceltilerek şerbete dönüştürülür.
Limon kabukları, şerbete dönen su ve toz şeker karıştırılır. Üzerine pembe renkli ıtır çiçekleri incecik kıyılarak eklenir. Karışım kaynatılır. Kabukları şeffaflaşınca altı kapatılır, henüz sıcakken kavanozlanır. Kavanozlar ters çevrilerek saklanır.
Püf noktası:
Malzemeler:
250 gram rendelenmiş tulum peyniri
250 gram süzme peyniri
250 gram eritme peyniri ve 250 gram süzme yoğurt
2 adet köy patlıcanı
4 ya da 5 adet sivri biber
3 ya da 4 adet orta boy salatalık
1 çay bardağı zeytinyağı