"Nurten Tuncer" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Nurten Tuncer" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Nurten Tuncer

Nurten Tuncer

Kahvaltıya yeni bir renk: Üç peynirli zerdeçallı patlıcan mezesi

8 Şubat 2020

Malzemeler:

250 gram rendelenmiş tulum peyniri

250 gram süzme peyniri

250 gram eritme peyniri ve 250 gram süzme yoğurt

2 adet köy patlıcanı

4 ya da 5 adet sivri biber

3 ya da 4 adet orta boy salatalık

1 çay bardağı zeytinyağı

Yazının devamı...
Nurten Tuncer Kimdir?

1956 yılında doğan Nurten Tuncer, uzun yıllar İzmir Çeşme’de yaşadı. 23 yıl boyunca coğrafya öğretmenliği yapan Tuncer, mutfaktaki deneyimine ise ilk kez 1992 yılında eşinin Çeşme’de taş evden kurduğu butik otelde başladı. 1997 yılında öğretmenlikten emekli olduktan sonra, kara tahtadan mutfağa geçiş süreci başladı. 2013 yılından beri Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın kurucusu ve menüdeki tüm lezzetlerin sorumlusu olan Tuncer, markanın Nurten Anne'si olarak çalışma hayatına devam ediyor. Kahvaltıya kendi tarifleriyle farklı bir boyut katan Nurten Anne'nin yarattığı lezzetler ve sunumları kısa süre içinde kulaktan kulağa yayılarak meşhur oldu. Dünyayı gezmeye ve yeni kültürler tanımaya önem veren Tuncer, gezilerinde özellikle gastronomi alanında yeni ve farklı uygulamaları da keşfetmeye odaklanıyor. Eski kapı koleksiyonu da yapan Tuncer, gezdiği ülkelerden getirdiği dekorasyon malzemelerini Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın şubelerinde kullanıyor.