Nurten Tuncer

Kahvaltı sofrasının mis kokulu misafiri: Mandalina reçeli

11 Nisan 2020
Sofralarınızı mis kokutacak ve sağlıkla dolduracak yepyeni bir tarif sizlerle. Hem lezzeti hem doğalıyla tadına damağınızda kalacak. Şimdiden afiyet olsun :)

Malzemeler:

1 kilogram ince kabuklu mandalina

2 yemek kaşığı sirke

750 gram şeker

Yarım limonun suyu

2 su bardağı portakal veya mandalina suyu

1 su bardağı su

Yapılışı:

Yazının Devamını Oku

C vitamini deposu Çeşme limonu ile nefis bir reçele ne dersiniz?

19 Mart 2020
Sofranızı hem tatlandıracak hem renklendirecek bir lezzet... C vitamini bakımından oldukça zengin Çeşme limonu ve ıtır çiçeğiyle yapılan bu reçel, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday. Siz de bu özel lezzeti tatmak istiyorsanız, tarifi ve yapılışı aşağıda. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler:

Çeşme limonlarından 2 ya da 3 tane

Tercihe göre en az 500, en fazla 600 gram toz şeker

3-5 yaprak ıtır çiçeği

Yapılışı:

Limonlar soyulur, kabuklar ince ince dilimlenerek bir kenara ayrılır. Ayrılan kabuklar bir gece soğuk suda bekletilir. Ertesi gün 5 dakika suda kaynatılan kabuklar yıkanır. Bu işlem 2-3 kez tekrar edilerek kabukların asidi çıkarılır. Kaynatma işlemlerinin ardından suları sıkılır. Kabuksuz kalan limonlar tencerede kaynatılır, süzgeçten geçirilir ve posası atılır. Limon suyu, su ile inceltilerek şerbete dönüştürülür.

Limon kabukları, şerbete dönen su ve toz şeker karıştırılır. Üzerine pembe renkli ıtır çiçekleri incecik kıyılarak eklenir. Karışım kaynatılır. Kabukları şeffaflaşınca altı kapatılır, henüz sıcakken kavanozlanır. Kavanozlar ters çevrilerek saklanır.

Püf noktası:

Yazının Devamını Oku

Kahvaltıya yeni bir renk: Üç peynirli zerdeçallı patlıcan mezesi

8 Şubat 2020
Yer aldığı her yemeğe mükemmel lezzet katan patlıcan, şimdi de zerdeçalla buluşuyor! Damaklarınıza şölen yaşatacak bu tarif, lezzetinin yanı sıra sağlıklı olduğu için de vazgeçilmezlerinizden biri olacak. Hazırsanız, mezenin sırrını vermeye başlıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler:

250 gram rendelenmiş tulum peyniri

250 gram süzme peyniri

250 gram eritme peyniri ve 250 gram süzme yoğurt

2 adet köy patlıcanı

4 ya da 5 adet sivri biber

3 ya da 4 adet orta boy salatalık

1 çay bardağı zeytinyağı

Yazının Devamını Oku