Niobe Aslı Temel

İlişkiler açısından sürprizlere açığız

6 Şubat 2018
Bugün mücadeleci yönümüz ön planda. Bazı olaylara kayıtsız kalmak veya onları hafife almak zor.

Duygusal anlamda zor bir gün olabilir.
Akşama doğru, konusunda uzman kişilerin fikir ve önerilerini alabiliriz.
Gösterilmesi gereken dayanıklılık, başa çıkılması gereken zorluklar mevcut. Ama ilişkiler, sanatsal ve estetik başlıklı konular, yaratıcılık gerektiren işler açısından farklı, sürprizlere açık, hatta fark yaratabileceğimiz bir gün.

KOÇ

Çok fazla konuyla aynı anda ilgilenme durumu, istediğiniz sonuçları almanızı zorlaştırabilir. Bir plan program dahilinde ilerlemenizde fayda var. Sevgi temalı ilişkileriniz destekleniyor.

BOĞA

Yapmak istediğiniz değişiklikler var. İçinde bulunduğunuz durumu daha objektif şekilde değerlendirebilirsiniz. Seyahatler, kişisel gelişiminize olumlu katkı yapabilir.

İKİZLER

Yazının Devamını Oku

Hiçbir şeyi hafife almamalı

5 Şubat 2018
Aşırı iyimserlik ve bazı konuları hafife almak hata yapmaya sebebiyet verebilir. Tutamayacağımız sözler vermemeli, altından kalkamayacağımız işler için abartılı konuşmalar yapmaktan kaçınmalı ve hiçbir şeyi hafife almamalıyız. Venüs-Uranüs görünümü, bu hafta, dış görünüşümüzde yapabileceğimiz alışılmadık yeniliklere, farklı alışverişlere, dekoratif ya da estetikle ilgili çalışmalara, maddi anlamda beklenmedik gelişmelere dikkat çekiyor.

Özgürlük ihtiyacımız ve farklı şeyler deneme isteğimiz artıyor. Ancak, Jüpiter’in konumu bizi bir taraftan tembelliğe sürüklerken, bir taraftan da geçtiğimiz günlerde olduğu gibi bu hafta da, her anlamda abartmaya, abartılı konuşmalara, kibirli davranışlara itebilir. Gereğinden fazla iyimser olabilir ve bazı şeyleri hafife alabiliriz.
Şubat ayına yüksek tonda Kova enerjisiyle başlıyoruz. Çok fazla gezegen Kova burcunda. Dolayısıyla, bol bol sosyalleşeceğimiz, arkadaş canlısı ruh halimizin ön plana çıkacağı, ama bir o kadar da başına buyruk ve özgür hareketler tarafından sarmalanan bir aydayız.

Koç
Arkadaşlarınızla birlikte iş yapma veya seyahat etme olanakları yüzünü gösterebilir. Pek çok işi aynı anda yapmanız gerekebilir. Şubat ayı, işten çok sosyalleşmeye ve arkadaşlarınızla vakit geçirmeye zaman ayıracağınız bir ay olabilir.

BOĞA
Maddi kaynak yaratmakta zorlanmayacağınız, prim, komisyon, nafaka, kredi almak, miras, vergi veya borç tahsil etmek türünde işlere ağırlık verebileceğiniz bir ay. Ancak, riskli gördüğünüz işlerde tedbiri elden bırakmamalısınız.

İkizler

Yazının Devamını Oku

Sevgi alışverişi ön planda

4 Şubat 2018
Sabah saatlerine doğru duygusal anlamda donuk olabilir veya belli konularda engellenmiş hissedebiliriz. Ama hemen ardından hız kazanıyoruz, enerjimiz yükseliyor.

Genel olarak, sosyal anlamda hareketli, sevgi alışverişlerini ön plana alacağımız gündeyiz. Öğle saatlerinde, yazılı ve sözlü kendimizi en iyi şekilde ifade edebilir, zihnen uyumu yakalayabiliriz. Ama dün de yazdığım gibi abartılı konuşmalardan, aşırı harcamalardan uzak durmamız gerekiyor.

 KOÇ

Aklınızı ve enerjinizi, sevdiklerinizle bağlarınızı geliştirmenize yardım edecek aktivitelere ayırmalısınız. Ailenizi ve arkadaşlarınıza katkılarınız boşa gitmeyecektir.

 BOĞA

İlişkiler, seyahatler veya ufkunuzu geliştirecek aktiviteler ön planda. Hayatınızı güzelleştirecek değişiklikler yapabilir veya kişisel gelişiminize katkısı olacak aktivitelerle ilgilenebilirsiniz.

 İKİZLER

Kişisel ve önemli evraklarınızın tam ve güncel olduğundan emin olmalı, paranızı korumalısınız. Duygusal durumlar maddi kayıplara neden olabilir. Yanıltıcı durumlara ve aldatıcı kişilere dikkat.

 YENGEÇ

Yazının Devamını Oku

Aşırılıklardan kaçınmalıyız

3 Şubat 2018
Sabah saatlerinde ruhen kuvvetli hissediyor, karşımızdaki kişileri etkilemekte zorlanmıyoruz. Seyahatler, kültürel faaliyetler, yabancılarla ilişkiler, farklı kültürlerle ilgili bilgi edinmek açısından verimli saatlerdeyiz.


Ancak, 10.30 sonrasında gün genelinde hızımız biraz düşebilir. Yine de, Mars-Merkür etkileşimi düşünsel anlamda verimli, hızlı, işlerimizde düzeni ön plana alacağımız ve etkili konuşmalar yapabileceğimiz günde olduğumuzu gösteriyor.
Aşırı yeme içme, harcama, abartılı konuşma, fazla yorulma ve her konuda aşırılıklara kaçmakta türünde olaylardan kaçınalım.

 KOÇ
Konuşmak veya tepki vermek yerine karşınızdaki kişileri can kulağıyla dinlemenin faydasını görebileceğiniz hafta sonundasınız. Ancak bu şekilde gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

BOĞA
Bazı kişilerle yüzleşmek isteyebilir ya da yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Ancak, yapılması gereken işlerinize odaklanmanız ani tartışmaları alevlendirmekten daha iyi olabilir. Aranızda yaş farkı olan kişilerin sözlerine kulak vermelisiniz.

İKİZLER

Yazının Devamını Oku

Sabah saatleri gergin geçebilir

2 Şubat 2018
Daha pratik ve titiz olacağımız, pratik çözümler üretebileceğimiz işlerle uğraşabileceğimiz gündeyiz. Detayları ve düzeni önemsiyoruz. Ancak, sabahın erken saatleri kısmen daha gergin geçebilir.

Ufak tefek sakarlıklar veya kazalar dikkat gerektirebilir. Sonrasında daha somut adımlar atabilir, tedbirli ilerleyebiliriz.
Akşam saatleri kafa karışıklıkları, yanlış zamanlamalar, ne yöne ilerleyeceğini bilememe durumu veya yanılgılar söz konusu olabilir. Eleştirel yönümüz ön planda.

KOÇ
Duygu ve düşüncelerinizi paylaşmanız, size destek olabilecek veya hedeflerinize ulaşmanızda size fikir verebilecek kişilerin farkına varmanızı sağlayabilir. Sevgi temalı ilişkilerinizde hoşluklar söz konusu.

BOĞA
Duygusal tepkiler verebilir veya duygularınızı kontrol edemeyebilirsiniz. Israrcı veya inatçı olmamalı, her şeyin aşırısından (yorucu işler, yeme içme, harcama, abartılı konuşma vb.) kaçınmalısınız.

İKİZLER

Yazının Devamını Oku

İlişkilerinizde hassas davranın

1 Şubat 2018
Sabah saatlerinde abartılı konuşmalar yapma, aşırılıklara kaçma (çok yeme içme, harcama, yorulma vb.) her şeyin fazlası türünde etkiler ön planda.

Öğle civarı saatlerde, rutinin dışında şeyler deneyebiliriz. Tutulmanın etkisi halen sürdüğü için ilişkilerde uyumsuzluklar oluşmaması adına birbirimize karşı hassas olmalı, ilişkilerde netliğe önem vermeliyiz. Şikayet ya da eleştiriden çok samimi konuşmalarla ilerlememizde fayda var. 14.00’den gece saatlerine kadar Ay’ın boşlukta olması işlerin istediğimiz hızda akmasını engellerken, kararsızlıklara ve halsizliklere neden olabilir.

KOÇ
Belli konulardaki gayretlerinizin karşılığını göremediğinizi düşünebilir, hayal kırıklıkları yaşayabilir ya da yorgun düşebilirsiniz. Ancak, aslında çok şey yapıyorsunuz ve yakında yaptıklarınız görünür hale gelecektir.

BOĞA
Kendinizi güçsüz, zayıf durumda veya kırgın hissedebilirsiniz. Güvenilir, duygularınızı paylaşabileceğiniz, sizi destekleyecek güçlü ve gerçek kişilere ihtiyacınız var. Arkadaşlarınız ve aileniz her zaman yanınızda, önemli olan doğru zamanda doğru kişiyi seçmek.

İKİZLER
Duygularınız ve mantığınız arasında kalabilirsiniz. İç sesinize kulak verin ve kendinize güvenin sevgili İkizler. Seçenekleriniz fazla olsa da, doğru seçimi yapmayı başarabilirsiniz.

YENGEÇ

Yazının Devamını Oku

Tutulma bugün gerçekleşiyor

31 Ocak 2018
İki gündür yazdığımız Aslan burcundaki tutulma bugün gerçekleşiyor. Etkileri +/- 3 ayda kendisini gösterecektir. Gün geneli, ilişkiler açısından açık ve net olmayı, duygu ve düşünceleri direkt olarak paylaşmayı gerektiriyor.


Kendimizi yaratıcı şekilde ortaya koyabilir, takdir görmeyi bekleyebilir, diğerlerini takdir edebilir ve sevgimizi açık şekilde gösterebiliriz. Geçmişin kırgınlıklarını, hatalarını, dramatik olaylarını geride bırakma ve geleceğe yönelme zamanı.
Tutulma hepimize toplumun bir parçası olduğumuzu hatırlatacak. Bir olmayı ve birlikte hareket etmeyi öğreniyoruz. Olayları kendi açımızdan değil de, herkesi içine alacak şekilde değerlendiriyoruz.
Yardımcı, destekçi, paylaşmaya açık ve bireysel davrananların eleştirileceği bir tutulma zamanındayız. Evren bizi zorlamadan, bizim gönüllü olarak değişimi kucaklamamız gerek.
Tutulmanın global etkilerini iki gündür yazmıştık. Detayları dünkü ve bir önceki günkü yazılarımdan okuyabilirsiniz.

KOÇ
Gurur kırıcı durumlar olabilir veya bazı olaylarda büyük düşünerek gururu bir kenara bırakıp hareket edebilirsiniz. Ancak, doğru nedenlerle ve toplum yararına verdiğiniz mücadeleleri kazanacağınız bir tutulma zamanındasınız. Süreç 3 ay, unutmayın!

BOĞA

Yazının Devamını Oku

Aslan burcunda ay tutulması

30 Ocak 2018
Merkür, yarın meydana gelecek ve 3 ay boyunca etkili olacak Ay Tutulması’nın hemen sonrasında Kova burcuna geçecek. Bu da hızlı bir haber akışının, zihinde adeta yarışa geçecek fikirlerin, önemli açıklamaların işaretçisi.

Aniden dostluk eli uzatan kişiler veya aniden sahneden çekilen dostlar gündeme gelebilir. İlişkilerde beklentiler karşılanmayabilir.
Tutulmanın Aslan burcunda olması, 3 ay boyunca liderler, yöneticiler, ünlü veya göz önünde olan kişiler, çocuklar, eğlence sektörü ve politika başlıklarında doğabilecek değişik durumların, farklı gelişmelerin habercisi gibi...
Sonlanma veya neticelenme enerjileri devrede. Her tutulmada olduğu gibi hassasiyetler artabilir.
Ancak Venüs bu tutulmada prima rolde. Dolayısıyla ön planda bulunan kadınlarla ilgili gelişmeler, kadınların toplumdaki rolleri, arka plan çalışmaları veya önemli pozisyonda daha fazla yer almalarıyla ilgili olaylar önümüzdeki birkaç ayın gündemi olabilir.
Sevdiğimiz kişilere kalbimizi açabilir, içimizde sakladığımız duyguları açıkça paylaşabiliriz. Tutulma esnasında yaratıcılığımız da bir o kadar yüksek olacak. Mükemmel formdaki sevgiyi arıyoruz.
Uluslararası işler, kültürel seyahatler, dış ticaret, eğitim, hukuk ve turizmle ilgili başlıklarda, kurallara uygun ilerlenmesi durumunda hoş gelişmeler yaşanabilir.
Öte yandan Jüpiter aşırı hareketlerin, abartılı tavırların ya da özgüven patlamalarının zararlarına dikkat çekiyor. Abartmadan ilerleyelim ve gereksiz harcamalardan sakınalım.

 KOÇ

Yazının Devamını Oku